Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите

Междусъседската война се води от две семейства в Пловдив
Обновена: 18 юни 2015 14:00 | 18 юни 2015 08:52,
140
Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите
Кадър: Нова тв

Възрастно семейство "воюва" с патерица и бастун срещу новата изолация на съседите си.

Спорът довел дори до опит недоволните да срежат въжето на алпинист, докато виси от шестия етаж на блок в Пловдив.  

Агресивните баба и дядо – на 80 и на 86 години, се разбунтували срещу санирането на апартамента на съседското семейство Гълъбови, защото мислели, че изолацията ще увреди техните стени и балкон.

След множество словесни атаки срещу Гълъбови и наетите от тях майстори, възрастната госпожа Рангелова взела нож и започнала да прерязва въжето, на което висял млад работник. За щастие, до фатален инцидент не се стигнало.

Трагикомичната сцена се е разиграла в блок №272 в пловдивския квартал "Тракия".

Потърпевшото семейство обясни пред Нова тв, че майсторите първо измазали фугите по панела, защото в кухнята им имало сериозен теч.

"Съседите започнаха да рушат направеното и да заплашват майсторите, че ще им отрежат въжетата, ако продължат да правят изолацията", разказа г-жа Гълъбова.

Поводът за гнева на съседите станал опит на майсторите да наместят маркуча на климатика им, който висял и капел, а и да запълнят въпросната фуга между двата етажа.

"Два пъти, три пъти викахме полиция, съседи събираме от цялата махала, но нещата не престанаха, а бабата отишла и се оплакала в полицията, че майсторите и съпруга ми я псуват", допълва жената.

Стигнало се дотам – възрастните мъж и жена да започнат да къртят поставената вече изолация... с лост и патерица.

Единият от алпинистите – Васил Марков обясни какво са преживели във въпросния блок.

"Колегата висеше на въжето от шестия етаж, бабичката излезе с един нож и почна да реже въжето, но аз по най-бързия начин слязох по другото, осигуряващото въже. Слава Богу нищо не се случи, но можеше и лошо да стане. Въобще не и пукаше, че може да падна, да се убия, тя просто си режеше въжето", сподели той.

Районната администрация в "Тракия" няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
17
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
Дори така да е, пак се предполага, че са поживяли доста повече на едно място и са допринесли повече, така че би трябвало да имат и повече права ;)
66
4
 
25
 
! Отговори
do 72 преди 8 години
Обикновено възрастните хора по градовете, които живеят в блокове, са придошли на младини от селата. Много от тях са се уредили с апартаменти като активни борци против фашизма или са деца на такива
65
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами сега да подаде жалба за опит за убийство срещу бабата... аман от луди
64
2
 
7
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До Анонимен(70)Мдаа вярно че било дУзина, моя е грешката.Но да се върнем на темата : Ако взема че те изгоня от вас със съдия изпълнител, ще си тръгнеш ли просто така? Не мисля.Ще ме търсиш под дърво и камък докато не ми го върнеш нали? :)Е смятай тогава едни чепати баба и дядо какво биха направили, щом са способни дори да претрепят един невинен работник.Аз не бих си пъхнал такъв таралеж в гащите.А факта че бягаш от дискусия с мен показва че съм прав. :)
63
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не го устройва съжителството с подобни "елементи" да си се връща на село! Обикновено възрастните хора по градовете са си коренни жители, които много трудно ще се примирят или ще се оставят да бъдат изгонени.
62
2
 
10
 
! Отговори
Един преди 8 години
То,държава,че си няма,няма,ами и народ вече си няма!Ако съм на мястото на алпиниста,на една такава "бойна" баба ще й "отрежа" главата,ведно с изкуствените чейнета и боядисана перука!!!
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BubblesНе ме учи на правопис - не ти се отдава. Отвори всеки речник и провери как се пише. Дузина няма нищо обще с доза.Мисля, че аз чета повече от теб, така че ще спра и да ти отговарям на коментарите - безсмислено е.
60
4
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Тия комшийски войни са поголовни и навсякъде....Трябва да стане като американските адвокати-само като чуят за казус и сами намират клиента с думите"дай да му съдерем едни пари на тоя/тая...."Не е като българина да не обича парите...И полека лека ще се нещата ще си дойдат на мястото....
59
3
 
3
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До Анонимен(67)Възможно е и роднините да са такива кой знае, но се вижда че не си чел статията.А там пише : Че хората се страхуват че дома им ще бъде увреден от санирането на комшиите.Това значи че някой трябва им обясни нещата и най добре е това да е роднина.А ако са толкова чепати колкото казваш мислиш ли че като дойде съдия-изпълнителя и ги изгони те просто ще си отидат? Аз не мисля така, нещо повече. смятам че целия вход ще си сложи таралеж в гащите с подобен акт. И казваш дОза не дУза
58
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BubblesНяма да се съглася с теб. Старите хора никой не слушат, даже и себе си. Няма да докарат дУзина и скандали, защото си има установен ред и съдия изпълнител, който да с енамеси при нужда.А аз да ти обясня, че щом бабата и дядото са такива, силно вероятно е и техните "по-млади" роднини, които визираш, да са на същия акъл.Отново говоря от личен опит.Да бъдат изгонени е най-добрия вариант за всички живущи. Днес са съседите над тях, утре ще страдат съседите до тях...
57
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето гледат едностранно на въпроса.Ако бабата е виновна за опит за убийство,тогава работникът е виновен за неправомерно нахлуване в частна собственост,опит за рушене на частна собственост /рязане на маркучи на чужд климатик/ и нарушаване правото на личен живот /зяпане през прозорците/.До тук има нарушаване на две основни конституционни права на бабата-личният живот и частната собственост са НЕПРИКОСНОВЕНИ.
56
8
 
5
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До До 54И като я изгонят какво?Само ще докарат още една дозина проблеми и сканадали на целия вход.Тия неща се решават с акъл! Пак ще повторя : Хората са наплашени от някой че санирането им руши дома, поне така пише в статията. Значи съгласи се всеки защитава дома си със зъби нокти дори и ти нали така? Старите хора чужд човек не слушат НИКОГА, такаче и 100 събрания да направят нищо няма да постигнат. Единствения нормален изход е някой помлад роднина да им обясни за какво иде реч и ще кротнат
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В такива случаи май е по-добре да не предприемаш нищо от самото начало. И при нас на горния етаж има такава злобна двойка баба и дядо, дори да си санираме балкона техният не е и няма никакъв смисъл само да наливаме пари.
54
4
 
37
 
! Отговори
пешо преди 8 години
като домоуправител такива хора ме вбесяват. ако бях на алпиниста бих подал жалба срещу бабичката, че е направила опит за убийство. дано в затвора попадне на по добри съседи.
53
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно дали имат разрешение от общината за промяна на фасадата чрез залепяне на стериопор.
52
3
 
13
 
! Отговори
До №54 преди 8 години
"Като има проблеми със съседите има си общи събрания, има си легални начини да реши проблема!"Всъщност в повечето случаи няма как да се оправиш легално със съседи *** - от личен опит го казвам.А тази бабка заслужава на общото събрание да я изгонят за 3 години от апартамента, пък да видим дали пак така ще злобее.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
53 напълно се съгласявам с теб.Случи ми се преди години,ставам от сън,влизам в кухнята и някакъв непознат стъпил на парапета на терасата ми,направо се побърках и започнах да викам.Така,че при подобни ремонти уведомявайте,зада няма резнати от страх и паника въжета.
50
3
 
10
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
Ми изкукуригали са хората, на 80 и 86 години повечето хора вече са по-зле от малките деца.С общи събрания нещата няма да се оправят, само някой техен по-млад роднина ще ги укроти никой друг. И съм сигурен че те самите не са виновни, а е виновен тоя дето ги наплашил че едвали не кошиите ще им съборят 'партамента. В много случаи именно роднините вкарват старите в подобни филми, като една баба дето живееше до нас, внуча й така я беше наплашила от всичко, че горката не смееше да си покаже носа.
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от такива съседи ***! Упражнява се постоянен тормоз от подобни на тая бабка, изкуфяли, некомпетентни, ама никой в тая държава не се интересува. Хората са психически малтретирани ежедневно, но полицията все няма какво да направи. И накрая се чудят защо са толкова агресивни.
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам някой телефонен измамник да изцица всичките кинти на проклетия бабушкер.