Кристалина Георгиева – почетен гражданин на Добрич

Тя бе наградена за помощта след водното бедствие през 2014 г.
25 сеп 2015 14:25, Красимир Ангелов
27
Кристалина Георгиева – почетен гражданин на Добрич
Снимка: Булфото

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева е новият почетен гражданин на Добрич. На празника на града, Общинският съвет обяви на тържествено заседание присъждането на приза.

Еврокомисар Кристалина Георгиева беше при пострадалите хора в Добрич след водното бедствие, което сполетя града през юни 2014 година. Благодарение на нейната подкрепа и на общите усилия община Добрич получи от фонд "Солидарност" на Европейския съюз финансова помощ за възстановяване на щетите от пороя по инфраструктурата и за превенция, която в световен мащаб вече е водещ приоритет в борбата с природните бедствия, посочи председателят на Общинския съвет Ангел Табаков мотивите за удостояването с отличието.

Призът ще бъде връчен на Кристалина Георгиева при очаквано нейно посещение в Добрич, съобщиха от общината.

Българският еврокомисар поздрави във видеообръщение гражданите на Добрич със 75-ата годишнина от възвръщането на града в пределите на България.

Кристалина Георгиева отчете, че в общината е свършена отлична работа с европейски средства.

По думите й Добрич има най-красивия градски парк в страната, ново регионално депо за битови отпадъци, обновени училища и улици, а освен това е даден и силен тласък на икономическото развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не се впечетлява от такива награди. Дават ги на пусто и нямат никаква стойност.
15
0
 
2
 
! Отговори
Пецо преди 8 години
Почетен гражданин на Мордор повече ще и ходи!
14
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Честито на другарката Сталинка!
13
0
 
6
 
! Отговори
ели преди 8 години
На един му се повръща,на друг му се досира от нея,а на Изборите гласувате 90% за ГЕРБ ?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПрофесорИнтересно обаче, със съд ли си е сменила името? Май че не - защото би останала следа, а с общинските регистри е по-лесно. Много си сменят имената бившите висши комунисти и техните отроци - и Пръмова стана Кунева, пак със съд, а! Щото тя стана Пръмова веднага след "зората на демоскраДията", а още не се беше развела, кето е основание при желание, за смяна на името.
11
0
 
6
 
! Отговори
vaal преди 8 години
и хората от мизия са и бладодарни за помоща
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До майорскиАми, уважаван. Ако си мислиш,че и там постовете се заемат по "уважение", лъжеш се! Връзки - професионални, "идеологически", етнически, комунистически, абе сталинкистически.
9
0
 
18
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Това е човека който не направи нищо за България..- когато у нас имаше наводнения и се рушаха мостове и къщи ... тя се покри- когато у нас влизаха бежанци .....тя не направи нищо- когато горяха пожари ....тя не направи нищо ...Срам за българския народ е този човек ...колкото и да е уважаван в Европа !
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vseki veche v bulgaria znae che tuka v foruma sedqt ruski rabotnici sus zaplata od 800 $ do 1000 $ te sa nay platenite v rusia sedqt samo na novinarski saytove.
7
2
 
20
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Толбухин стана Добрич, Сталинка стана Кристалина. Нов бардак със стари такива...
6
1
 
19
 
! Отговори
сова преди 8 години
Браво на Добрич. Сегаза благодарност Сталинка ще им прати имигранти за да си подобрят демографския срив.
5
1
 
9
 
! Отговори
Сталин и Толбухин преди 8 години
Тц.
4
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 8 години
Заглавието ни напомня за едни стари подобни заглавия: "рейгън враг номер едно на тутраканската селищна система". Някой може ли да ми обясни в крайна сметка какво прави тази персона в европейската комисия? само помня че доста трудно и намериха длъжност, веднъж и дадоха някаква после я смениха със друга жена от полша ли беше. и в замяна на това и измислиха някаква нова длъжност само и само да има жени в евопейската комисия. реално тя е там като жена, а не като човек.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам на кого е хрумнало да се подмазва на тая, но с нищо не е заслужила награда. Даже напротив! Напоследък издрънка куп глупости по повод кризата с мигрантите. Не знам как изобщо има очи да се показва пред хората...
2
0
 
23
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
До Анонимен 3На мен пък ми се повръща когато видя нея и мазната й усмивка.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех, че Сталин е имал нещо общо с Добрич, който навремето се казваше Толбухин де.Така както и Кристалина се казваше Сталинка.Обаче много важно е какъв вятър ще задуха.