Що е гонка? Дават за сефте дефиниция... без край

Предлага се и отнемане на книжката преди решението на съда
15 окт 2015 11:37,
34
Що е гонка? Дават за сефте дефиниция... без край
Снимка: архив Булфото

Гонката с автомобили е на път да се сдобие с официално определение. Дефиницията е внесена в парламента с нови промени в Закона за движение по пътищата. Техен автор е депутатът от Реформаторския блок Петър Славов.

Още по темата

В Народното събрание има внесени още няколко проекта за промени, свързани с гонките. Те са част от големия пакет мерки, предложени от МВР и входирани от ГЕРБ.

Направената за първи път дефиниция на гонката представлява изречение от осем реда.

"Нерегламентирана надпревара между моторни превозни средства /гонка/ представлява съревнование между две или повече моторни превозни средства по път за обществено ползване, без за това да е налице разрешение на администрацията, стопанисваща пътя, при което моторните превозни средства потеглят или едновременно и се състезават кое първо ще достигне до предварително определена цел, или потеглят на интервали и се отчита времето, за което всяко от тях изминава дадено разстояние с цел постигане на най-бързо време или достигане до определена цел", определя я Славов.

С промените си той предлага и още по-сериозно затягане на някои наказания. Така например той иска отнемане на книжката преди съдебно решение до уточняване на отговорността на шофьора, ако е участвал в гонка, блъснал е човек или е превишил скоростта с над 50 км/ч в населено място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
Юрист преди 8 години
Според тази дефиниця за гонка трябват минимум двама. А и сам "войниът" е "войн" и се състезава с който стигне на пътя, с което застрашва останалите водачи на пътя. Неоговото деяние как ще криминализират?
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато в закона не вкарат текстове, по които да се наказват служителите на КАТ за несвършената работа, останалите промени са не само безмислени, а и вредни. Сега в закона няма нито един текст, по който служителите на КАТ да бъдат наказани при неизпълнение на задълженията им по закон. Няма и текст за АПИ и другите, които поддържат пътищата. затова пък е пълно с наказания за шофьорите и за най-малки нарушения.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам и такъв текст: За неналожени наказания за гонка от страна на КАТ, на служителите на КАТ отговарящи за района, да се налага глоба между 500 и 1000 лева. При повторно нарушение на закона от тези служители на КАТ, да им се налага глоба от 2000 до 5000 лева, а при трето нарушение отново същата глоба, но и уволнение.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното нещо което се вижда с просто око да има 2 фермана текст за определение.Сега в него са заложени поне 10 вратички за адвокатите.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 350 коняКато искате писта за гонки, платете и си я постройте. Не виждам защо аз като честен данъкоплатец да плащам подобно нещо.
19
0
 
6
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
Едно хубаво нещо можем да вземем от братята хАмерканци - изтъркаш ли гуми - reckless driving и точка !
18
0
 
2
 
! Отговори
nqkoi преди 8 години
Не трябва а е задалжително
17
0
 
3
 
! Отговори
driver преди 8 години
а това,което направиха в лесидрен да се третира като умишлено убийство а за превишена скорост особено в града и селата люти санкции
16
2
 
3
 
! Отговори
driver преди 8 години
не е проблема в гонките,а в бързото каране в селищата ама то в българия се действа стихийно без да се мисли а пък то и от депутат
15
1
 
3
 
! Отговори
Един преди 8 години
Значи като форсирам гоуфо на светофара и погледна към каиша с баварката отдясно, означава че сме се разбрали предварително "кой първи до следващия светофар". Потегляме едновременно на жълто. Това са достатъчни предпоставки гоуфо и баварката да започнат да отлежават пред районното.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Koпeлe!!!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи всеки който тръгне на светофара малко по рязко дори да не му превъртят гумите без значение дали кара с ограничението от 50 км/ч ще бъде гонкаджия и ще бъден съден, за това че е изпуснал на съединителя. И тъпите ченгета който само висят и спят по градинките само това ще дебнат за да си искат рушвети. Кога ще се приеме закон и ченгетата да носят отговорност за действията си, никъде по света го няма това да спиш по храстите, да отказваш помощ на данъкоплатец и всичко да ти се разминава
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво бе Кaтил, значи, в гонка могат да бъдат обвинени тръгващите едновременно на светофар.. TAПAHAP!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
хмм преди 8 години
АКо някой им излее 10л използвано масло на "пистата" и се пребият (особено ефектно ще е с мотористите) после дали ще с еналага да се доказва че било гонка та то само им е помогнало да им с екачи адреналина кво толкова?!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 350 коняТо от такива комплексари като теб стават катастрофите. Избивате си комплексите като седнете зад волана. Но всеки накрая си намира майстора.
9
3
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
И като се събудиш осъзнаваш, че си лапнал черен сирийски топуз :D
8
9
 
5
 
! Отговори
350 коня преди 8 години
Kакво ше къате от бой бе, рахити слаботелесни, форумни мишоци без 5 лева в джоа, все го вадите голям, все биете, *бете, пиете, плащате, а сте катъри най - криви в действителност :DНа мен сам ообиколката на едната ми ръка е по - голяма от тази на двете ви чъчички нежни, взети заедно.
7
2
 
5
 
! Отговори
vse edno преди 8 години
До Анонимен Nr.5: абсолютно съгласен! текста трябваше да спре след частта за администрацията. оттам насетне - "ама моля, ние не за първо, за последно място, такова, се състезаваме; нееее - не тръгваме заедно - аз давам газ 2 сек. след него; и т.н" и гледай как дори студент по право втора година ще измъква говедата-джигити без присъда...аман от депутати диагоналчици...ако ме разбирате....
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 350 коняНе е необходимо да те гонят, знаеш ли колко бързо могат да те спрат. Иначе въобще не ми пука дали ще се пребиваш само не пребивай някой невинен.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом съм го извадил от колата и съм го наритал, значи е гонка.