Летни гуми през зимата? Оставаш без книжка!

Зимните грайфери - задължителни от 1 ноември до 1 април
Обновена: 30 окт 2015 13:52 | 30 окт 2015 12:00,
313
Летни гуми през зимата? Оставаш без книжка!
Снимка: архив Булфото

Шофьорите, които карат с летни гуми през зимата, ще бъдат наказвани с отнемане на книжката. Това предвиждат промени в закона за движение по пътищата, внесени от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Още по темата
Според текста на предложението зимните гуми стават задължителни от 1 ноември до 1 април, пише “Труд“.

Ако шофьорът не се съобрази с това, той е застрашен с отнемане на книжката за период от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лева.

При повторно нарушение свидетелството за управление ще се отнема за 1 година, а глобата скача до 300 лева.

Междувременно КАТ обяви, че започва акция "Зима" в цялата страна.

Акцията се провежда всяка година, а полицаите ще проверяват не само гумите, но и чистачките, и фаровете.

По време на акцията ще бъде направена и нова маркировка преди началото на зимния сезон.

Ще се проверява както изправността, така и светлоотразителните елементи по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
31
 
! Отговори
до гуша ми е дошло преди 7 години
На майка им п......а и на ГЕРБ и на Реформаторския блок. Хората изобщо не ги интересуват тези *** - те се интересуват само от парите които ще приберат от глоби.С глоби ли ще крепите бандите си *** ? За какво пари по-напред да даваме ? ЗА ДА ХРАНТУТИМ ПОЛИТИЦИ, МИТНИЧАРИ, ЧИНОВНИЦИ, ЧУЖДИ КОРПОРАЦИИ...
249
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров веднъж влезна в НАТФФИЗ и голям п роблем ! Писна ми да гледам и чета за промени в ЗДП до кога бе ...
248
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колата я държа в гаража цяла зима и я изкарвам само 2 пъти в неделя за да си налея минерална вода само ако е слънчево и сухо и няма прогноза да вали през деня и ми казвате ,че за тези 30 минути може някои ушев да ме глоби !
247
0
 
35
 
! Отговори
Тhe Тъп преди 8 години
Нали се сещате как продецира КАТ, като спукаш дума в дупка? Пишат ти акт за каране със не съобразена скорост. Зашо? Защото по принцип имаш право да съдиш държавната агенция за пътищата или общината. Но когато ти напишат акт, дори и да заведеш дело, съдът казва "Компетентент орган се е произнесъл, че ти си в нарушение. Къде си тръгнал да ги съдиш?". Май си подготвят сапуна сега, за да могат да си мият ръцете през зимата, че не са изчистили пътищата. Чудя се дали катастрофата в тунела е причина?
246
0
 
39
 
! Отговори
Бомбето преди 8 години
Големи умници се занимават се навъдиха. НАКАЗАНИЯТА май са по-тежки отколкото за убийците на пешеходни пътеки. Защо оставят простовати хора да се занимават с сериозни въпроси.
245
0
 
40
 
! Отговори
Хетфиелд преди 8 години
Голяма тъпня е този закон. Първо, защото няма ясна дефиниция за зимна гума. И второ, защото до миналата година на колата си имах зимни гуми, като нови със запазен грайфер, но карани 5-6 зими по малко, защото карам по 1-2 колата на 2-3 седмици. И както знаем каучука на гумите старее и аз самия знаех, че това вече е всичко друго, но не и зимни гуми. Те имаха по-малко сцепление от чисто нови летни гуми. Това само по себе си доказва колко недомислено е това предложение за закон!
244
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има толкова други начини да се изкарат кинти от глоби. Хайде оставете шофьорите малко да отдъхнат. Мога да дам идея на премиера: Да погнат кучкарите. В интернет бъка от обяви за продажба на кученца на много високи цени. За тях данъци никой не плаща, а има породи, от едно котило вадят хилядарки. Нека първо данъчните да проверят. След това, ако пуснат инспектори рано сутрин и вечер да глобяват всички, които си разхождат кучетата пуснати, и ако глобяват тези, които не чистят след любимците си, ...
243
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната простотия като фаровете през горещ слънчев ден.
242
1
 
43
 
! Отговори
F преди 8 години
Да те глобяват солено ако те видят да се пързаляш и да буташ през кръстовището или да натресеш някой ама да те карат задължително да си 6 месеца в годината със зимни... Типичните нашенски глупости..
241
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То се видяло, че матриала няма много съвест и без насила не готов да живе нормално.
240
1
 
48
 
! Отговори
bbbbb преди 8 години
Колеги а някой знае ли кога ще бъде разглеждан в парламента и евентуално прието това недоразумение????
239
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В общи линий недомислен закон.. Неможе така .. Те ченгетата само си представям как мазно ще ти се хилят някой хубав ден през март месец в бургас, че са те гепили със летни гуми...
238
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та да си продължа мисълта.. Защо наистина както в случая имам 2 коли и едната е само с летни гуми и се кара лятото това законче би ме поставило в сериозно нарушение ако трябва да я закарам зимата на технически преглед или на някакъв ремонт... Да купя още едни 17" гуми или по малък комплект с джанти само за да имам някаква *** снежинка в някой топъл зимен ден ли?!
237
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението в Германия - задължен си да караш с подходящи за исловията гуми, но не те глобяват току така. Ако натресеш нещо с летни гуми зимата глобата към кат е само 100лв. май, но страхователите не плащат и сам си поемаш щетата на другия който е доста вероятно да е порше за 100к евро.. Но все пак сам си преценяваш дали може в топьл ден да се разходиш с кабриото без некое ченгенце да те глобява..
236
1
 
51
 
! Отговори
Halloeein преди 8 години
Хунтата дере кожи-пълни хазната от бедния народ!
235
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди закона за задължителните зимни гуми,законодателя трябва да регламентира ясно и точно коя,или какво е зимна гума въобще .Все още няма международен стандарт. Много от производителите просто слагат знака М+S върху всички гуми, но това не ги прави годни за зимните условия.77
234
0
 
38
 
! Отговори
az преди 8 години
dalaver impeks ne se spriaha tia .sas vseki izminat den vi dushat .
233
0
 
64
 
! Отговори
т преди 8 години
някое депутатче май си прави далаверки с гуми, досега къде бяха, че не го вкараха тоя *** закон? миналата зима ли са се разбивали най-много или сега за първи път са се усетили че трябва да го има....намирисва ми на бг шуробайганьовщина с примеси на мутризъм..
232
0
 
40
 
! Отговори
До 265 преди 8 години
Колега говориш за Michelin MICHELIN по принцип е Мека Гума Освен ако не е изгоряла от стоене на слънцето и атмосферните условия след шестата година нагоре :)
231
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между друго в чужбина от доста години може човек да открие сайтовете за гуми втора употреба на много ниски цени по странното е че между тия сайтове и след позвъняване на телефоните който са дадени за връзка Човек може да се сбъска с доста Български Предприемачи както ми се е случвало който продават Зимни Гуми втора употреба на Едро в големи количества имам предвид Мисля си дали това е толкова случайно с Закона който ПРЕДВИЖДАТ ДА ПРОКАРАТ НАШИТЕ ЛЮБИМИ ПОЛИПТИЧКИ