Летни гуми през зимата? Оставаш без книжка!

Зимните грайфери - задължителни от 1 ноември до 1 април
Обновена: 30 окт 2015 13:52 | 30 окт 2015 12:00,
313
Летни гуми през зимата? Оставаш без книжка!
Снимка: архив Булфото

Шофьорите, които карат с летни гуми през зимата, ще бъдат наказвани с отнемане на книжката. Това предвиждат промени в закона за движение по пътищата, внесени от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Още по темата
Според текста на предложението зимните гуми стават задължителни от 1 ноември до 1 април, пише “Труд“.

Ако шофьорът не се съобрази с това, той е застрашен с отнемане на книжката за период от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лева.

При повторно нарушение свидетелството за управление ще се отнема за 1 година, а глобата скача до 300 лева.

Междувременно КАТ обяви, че започва акция "Зима" в цялата страна.

Акцията се провежда всяка година, а полицаите ще проверяват не само гумите, но и чистачките, и фаровете.

По време на акцията ще бъде направена и нова маркировка преди началото на зимния сезон.

Ще се проверява както изправността, така и светлоотразителните елементи по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
51
 
! Отговори
Loopianix преди 8 години
Кога и къде са протестите???Трябва да спрем това герберастко малумие!!!
209
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започнете с Камионджийте и фирмите за Транспорт в България Отнемайте им Книжките Оставяйте ги без работа Без на личният им хлябТогава ще ви питам кой ще ви плаща Осигуровките И тогава наистина ще ви се Стъжни господа Управляващи Да в най скоро време ще ви се СтъжниВъпреки че се съмнявам твърде много в това С внасянето на Лобистки Закони в България ви очаква Крах Добре скрихте темата за увеличението на Тока Предизборно Но народът Уви не е *** колкото и да ви се иска да е така
208
10
 
34
 
! Отговори
? преди 8 години
Колеги това е странна дискусия. Ако ходите на работа сутрин в 8 или 9 вижте температурата и преценете, коя е по-добрата гума. Също преценете ако излзате вечер с колата след като се скрие слънцето. Статистиката е ясна. tyrereviews.co.uk/Article/Summer-VS-Winter-tyres-Warm-weather-performance.htmако карате по обяд всеки ден тогава е ясно да имате друго мнение, но за мен зимните гуми за задължителни поне за моята кола.
207
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ИМА ЧАЛЪМ ДА НЕ СЕ ЧИСТЯТ ПЪТИЩАТА А НИЕ С ВЕРИГИ НАЙ ДОБРЕ.
206
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 1_ви който е без ботуши и високопланински БОТИ Ще остане непокрит от Здравна каса при Инцидент на Улицата Здравна Каса не носи отговорност за гражданите неспазващи този ЗаконДа вървят да се лекуват на Частно понеже така е по лесно Егати му и тъпнята
205
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i kvo sq? zakon ima li za zimni gymi ili samo e predlojenie???
204
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА КАМИОНДЖИЙТЕ СЪЩО ЗИМНИ ГУМИ ЗА ВСИЧКИ А И ОТ ПЪРВИ НИКАКВИ ОБУВКИ ВСИЧКИ С БОТУШИ И ВИСОКО ПЛАНИНСКИ БОТИ
203
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стани, стани,юнак балкански от сън дълбок се събуди срещу вразите герберастки ти българите поведи....деветата кожа смъкнаха а вече им потекли лигите и за десетата ...да строшим на змията главата !
202
3
 
40
 
! Отговори
ko40 von selo преди 8 години
U Europa zimnite gumi SA zadaljitelni samo PRI snqg. PRI katastrofa ot noemvri do april, ako si s letni gumi si vinagi ti vinovnia i saotvetno zastrahovkata ti ne vaji i plashtash. TVA e.
201
1
 
58
 
! Отговори
СЕ ПРЕДВИЖДА преди 8 години
Това предвиждат промени в закона за движение по пътищата, внесени от ГЕРБ и Реформаторския блок.Според текста на предложението зимните гуми стават задължителни от 1 ноември до 1 април, пише Труд.ПЪК АЗ ПРЕДВИЖДАМ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ПРОТЕСТИ И ТО ЗДРАВИНАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА НЕЗАЧИТАНЕТО НА МНЕНИЕТО И ФИНАНСОВОТО ИМ ПОЛОЖЕНИЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ДОБИЕ ФОРМА В МАСОВИ ПРОТЕСТИ И НАЙ ВЕРОЯТНО В ПАДАНЕТО НА СЕГАШНАТА ВЛАСТ НЕКА ПРОДЪЛЖАВАТ ВСЕ ТАКАВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ВОДИ ДО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ
200
1
 
72
 
! Отговори
ПФилипов преди 8 години
И още нещо по повод изискванията:Кога ще се приеме закон, който да задължава държавата да ми предоостави нормални пътища, по които да карам след като плащаам и данъци и винетки?!Писна ми да ръся стотици левове за шарнири, носачи, карета, изправяне на джанти и други само защото дори на магистралата е пълно с трапове, прагове и какви ли не още гадости (за справка магистрала Хемус между София и Ботевград), а да на говорим за пътищата от по-нисък клас...
199
0
 
70
 
! Отговори
ПФилипов преди 8 години
И какво излиза - няма значение дали навън е 15-16 градуса и напълно сухо (както е в момента всеки ден) аз трябва да карам със зимни гуми?!Добре де, а не трябва ли и през определени часове в другите сезони пак да ги слагам щото и тогава условията са абсолютно същите (например в 4 часа сутринта през Май и Септември)?!?!Аз предлагам закона да се промени и да се въведе почасово изизискване та поне като ще е подигравка да е пълна....
198
1
 
68
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Масови протести-разбира се законни-за предсрочни избори ако и тази простотия влезе в парламента и се приеме.Стига шепа *** некадърници са се гаврили с народа.Нека кажем СТОП на лобистките и неадекватни закони,които съсипват най-бедните европейски граждани - българите.Нека не допуснем и в 21 век в България,от шепа ***, да се създадат нови яничари!
197
1
 
62
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
Аз не разбрах сега това от 1 ноември в сила ли е или ще се гласува тепърва ?Акцията "зима на КАТ" на базата на какво ще е ако в закона и правилника не е записано нищо за зимните гуми. Или те ще глобяват на базата на още не приет закон. НЕщо тотално се обърках... Моля някой усведомен да разясни. Благодаря.
196
7
 
44
 
! Отговори
Anarchy преди 8 години
Не на закона за зимни гуми, не на закона за фаровете, не на закона за електронно гласуване, не на всички закони. Искам да си плащам на полицайте, на техническия преглед, да си плащам на политиците и да плащам на съдиите, да мачкам бедните да си правя каквото си искам тук в моята държава! Никави закони няма да ограничат моята свобода.
195
4
 
59
 
! Отговори
Изнервен преди 8 години
Ако наистина има активно гражданско общество в България,нека сега да каже твърдо НЕ на готвения лобистки закон.Нека се инициират масови протести и се обяви дата за тях.Ако този законопроект влезе в Народното събрание,спешно трябва да се иска разпущането на този корумпиран парламент и нови избори.
194
0
 
69
 
! Отговори
А преди 8 години
За не почистени пътища - затвор за шефовете на АПИ.
193
1
 
56
 
! Отговори
Изнервен преди 8 години
Докога тъпите български политици ще ни правят на маймуни.За всеки е ясно.че този закон е лобистки.Ще се напълнят гушите на някоя партийна централа и някой политик.Безумно е да хвърляш пепел в очите затова,че пътищата ни (в това число и новопостроените) са в окаяно състояние.Каквито и гуми да сложиш ефекта ще е никакъв.И друго - нека някой ми каже как за 2-3 дни ще бъдат обслужени около 3 милиона превозни средства.Няма ли да е по-опасно ако по принуда всеки сам започне да си сменя гумите.
192
0
 
59
 
! Отговори
Дебеланко Пеевски преди 8 години
Както казах няма зимни гуми за тежкотоварни превозни средства. АПИ е виновна за непочистен път.Съд за мърльовците!!!
191
1
 
48
 
! Отговори
Дебеланко преди 8 години
Пак питам имат ли автобусите на Доган зимни гуми