Летни гуми през зимата? Оставаш без книжка!

Зимните грайфери - задължителни от 1 ноември до 1 април
Обновена: 30 окт 2015 13:52 | 30 окт 2015 12:00,
313
Летни гуми през зимата? Оставаш без книжка!
Снимка: архив Булфото

Шофьорите, които карат с летни гуми през зимата, ще бъдат наказвани с отнемане на книжката. Това предвиждат промени в закона за движение по пътищата, внесени от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Още по темата
Според текста на предложението зимните гуми стават задължителни от 1 ноември до 1 април, пише “Труд“.

Ако шофьорът не се съобрази с това, той е застрашен с отнемане на книжката за период от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лева.

При повторно нарушение свидетелството за управление ще се отнема за 1 година, а глобата скача до 300 лева.

Междувременно КАТ обяви, че започва акция "Зима" в цялата страна.

Акцията се провежда всяка година, а полицаите ще проверяват не само гумите, но и чистачките, и фаровете.

По време на акцията ще бъде направена и нова маркировка преди началото на зимния сезон.

Ще се проверява както изправността, така и светлоотразителните елементи по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
43
 
! Отговори
До 269 преди 8 години
Ххххххххх Тировете витаят из небесата 20 30 тона желязо с 80 не спира и прави Ножица на сухо Зимата спирачният им път се увеличава като на Влак мокри Релси
229
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво да кажат тировете? За тях нама зимни, няма летни, всичко е еднакво. Значи от октомври до април всеки милиционер може да спре който си поиска автобус или камион и да си го глоби, ако не почерпи.
228
1
 
53
 
! Отговори
простьо преди 8 години
ъъъъъъ,а ако карам лятото със зимни гуми ши мъ глобят ли?
227
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Франция, Португалия, Испания, Белгия , Англия и Холандия масово се кара целогодишно със летни гуми. Във Германия от О ( октомври ) до О ( Ostern - Великден ) трябва да отговарят на природните и метериголични условия, значи ако си караш колата със летни гуми в слънчев декемврийски ден проблем няма, но ако зад вас има опашка от коли защото сте със гуми летен или зимен със малък профил сте във нарушение. И второ коя гума е лятна, зимна или всесезонна.Няма единен стандарт, самознакаМSнедостатъче
226
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зимните гуми добре,ама не е само това,готвят се и други промени с абсолютни безумно високи глоби до 3000лв. и всичко изглежда е по-скоро симулиране на дейност и запълване на бюджета,а не реални мерки срещу проблемите по-пътищата.....високи скорости в населените места,алкохол,млади и неопитни шофьори там да се пипа...а сега щели да ми проверяват чистачки фарове... за някой неща да,но има и пълни простотии в новите предложения
225
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 271Нама такова нещо като всесезонна гума.Така караш с неподходящи гуми и лятно и зимно време.
224
2
 
55
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ЕЙ БОРИСОВИЯ ЩЕ ОТСЕЧЕШ ЛИ ДЪРВЕТАТА ОКОЛО ПЪТЯ И БИЛБОРДОВЕТЕ,МНОГО ХОРА СЕ УБИХА И ОСОБЕНО КОГАТО Е ХЛЪЗГАВО ДАЖЕ И ЗИМНИТЕ ГУМИ НЕ ПОМАГАТ БОРИСОВИЯ ОБЯСНИ НА РАМЗАН ЛИ Е РАМАДАН ЛИЕ НЕ ГО ЗНАМ НО ЧИСТЕТЕ ПЪТИЩАТА БЕ ГЕРБАДЖИИ ОТ ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ ГЕРБ ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАСЕЛЕНИЕТО .
223
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА ДА НЕ СМЕНЯВАТЕ ВСЕКИ СЕЗОН ГУМИ КУПЕТЕ СИ ВСЕСЕЗОННИ . НЯКОИ ЩЕ ПОПИТАТ КАКВИ СА ТЕЗИ ГУМИ? ЗАЩОТО ИМА ХОРА КОИТО ЗНАЯТ САМО ДА НАТИСКАТ ГАЗТА И ДА ВЪРТЯТ ГУМИ. ТОВА СА ГУМИ КОИТО СА СЪС СПЕЦИАЛЕН ГРАЙФЕР И КАЧЕСТВЕН КАУЧУК. С ТАКИВА ГУМИ СЪМ 3-ТА ГОДИНА И ЗИМЕ И ЛЕТЕ И НЯМАМ НИКАВИ ПРОБЛЕМИ.
222
0
 
53
 
! Отговори
Loopianix преди 8 години
До Анонимен (253):Много точно казано! И допълнение:Представете си какво ще се случи когато дойде време за смяна на гумите - опашки пред гумаджийниците, нерви, псувни. Някой ще каже "да се мисли по-отрано" ... колко по-рано колеги, от септември или може би август?!? В София при 800 000 регистрирани коли реално за месец могат да се сменят гумите на максимум 250-300 000, а останалите? Къде е ефектът ако трябва да сменяш гумите при 20-25 градуса? Ето това дразни, че няма мисъл, а само лобизъм!!!
221
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново виждаме лобистки закон с / проба грешка/ от управлеващите ни. Лобистки както да светим с фаровете посред лето и ако не светиш глоба. Сега това се повтаря с гумите, утре ще измислят нещо други пак за техните си фирми под предлога, че мноого се грижат на чевеко електорат. Важното е да влизат парички в джобетата им. По важно за зимата е гумата да има достатъчно грайфер със соътветният зимен профил.
220
2
 
58
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 8 години
Вече караме със запалени фарове целогодишно-това намали ли катастрофите и жертвите НЕ - тогава за какво иде реч-сигурно за някаква изгода.
219
10
 
54
 
! Отговори
Цеца Мецата преди 8 години
Дистрибуторите на гуми ще намажат добре. Управляващите взимат дебела комисионна за прокарването на този закон. Досега съм карал винаги с летни гуми и не съм имал проблеми. При заснежен път си карам бавно и спазвам голяма дистанция и колата си спира без проблем.
218
2
 
55
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 8 години
А за непочистените пътища и улици наказанието какво ще бъде-това също са предпоставки за произшествия и човешки жертви.Преди как карахме и зиме и лете с "видинките "- пари и трябват на тая държава не грижа за хората,ама нали сме *** се връзваме на приказките .
217
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятели, тук темата не е ЗА или ПРОТИВ зимните гуми и целесъобразността им, защото това и на малките деца сигурно им е ясно. Просто е малоумно да бъдеш глобяван за каране с летни гуми ноември месец при 20 градуса и слънце. При зимни условия - сериозен контрол, глоби и т.н. Представете си един автосалон - 100 коли. Излизат на проба 1-2 пъти в месеца при хубаво време. Трябва всички коли в автокъщата да са със зимни гуми?? Или с личната си кола да нямаш право да отидеш до гумаджията при 15 градуса
216
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** Мучачосмного често - шевове по брадата,счупени зъби и т.н.
215
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия няма изискване за зимни гуми. Зимните гуми са задължителни само при наличие на сняг, лед или киша на пътя. В България има зими, в които не пада и снежинка. Те какво искат - изведнъж да се оборудва ВСЯКА ЕДНА кола със зимни гуми?? Или е далавера, или са безкрайно ***. Трети вариант няма.
214
2
 
55
 
! Отговори
шАфьор преди 8 години
Яко се грижат за нас бе хора то не бяха фарове посред бял ден ,сега и зимни гуми па и проверки на не знам си какво .Защо не вземат първо катаджиите да си погледнат трошляците които ползват с какви гуми и катализатори са на тях кой ще им налага глоби и ще им събира книжките за неизправни служебни автомобили. Да не пропусна защо така няма проучване с колко са "намалели" катастрофите след въвеждането на светлините през деня няма и няма да има защото ефекта е нулев .
213
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименекСтремен*
212
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мучохей Мучачос карал съм около 15 години само с Вида Спорт....лете,зиме проблеми не съм имал....всичко е въпрос на тренинг...дори и той да е ектремен
211
1
 
41
 
! Отговори
До 244 преди 8 години
Че те се трепят на сухо за какъв сняг говорим тогава Всичко е от Самосъзнанието Остави ги тия за другият път