Борисов реже ленти и на Север: Пусна 13 км край Монтана!

"Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият"
29 дек 2015 15:44,
186

Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов откри 13-километрова нова отсечка от двулентов обходен път на Монтана. Той е изграден с 48,5 млн. лв. от фондовете на ЕС.

Министър-председателят изрази задоволство, че вече открива такива отсечки и на Север, не само на Юг в България.

"На Юг доста погледахме такива отсечки, когато правехме другата част на България. Това че вече и на Север се прави, само може да ни радва и да ни гордее", каза Борисов.

Още по темата

Той благодари на свещениците, осветили новата отсечка. "Благодаря на отчетата, че благословихте този път да няма жертви, да е безопасен. Защото виждате каква красота е".

Борисов обясни, че със средствата за изграждане на новия път край Монтана и тези за водния цикъл, в града са влезли над 100 млн. лв. Премиерът напомни, че новата придобивка за града идва по Коледа.

"Това е най-хубавият празник. Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият", каза още премиерът.

Той прикани кмета на Монтана Златко Живков да е по-активен по отношение на енергийната ефективност на блоковете и напомни, че от 1 януари започва втория етап от безплатното саниране – на малките сгради.

"Отчетата казват: "Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат", допълни Борисов.

Премиерът съобщи, че държавата е събрала с над 2,7 млрд. лв. повече приходи, но припомни, че са изплатени 3,8 млрд. лв. на вложителите в КТБ. 

"А за да направим целия път до Дунав мост плюс "Струма" и цялата "Хемус" трябват 5 милиарда", каза Борисов и допълни: "В тези светли празници да си пожелаем Господ да е с нас. Той като е с нас, виждате всичко едно по едно си става".

Строителният министър Лиляна Павлова обясни, че новата отсечка е важна за Монтана, защото извежда тежките камиони, пътуващиот София към моста Видин-Калафат и обратно, от центъра на града. Тя съобщи, че в близко време ще бъде открит обходният път на Берковица, ще завърши ремонтът на пътя през старопланинския проход Петрохан.

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на премиера и правителството за направените през годината големи инвестиции в общината. Той поиска помощ за довършването на големия православен храм "Свети Дух", който се строи от осем години в Монтана, и за ремонт на два от централните булеварди в града. Борисов пое ангажимент за съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 милярда за оставащи 300 км от Хемус --ще падат яко комисонни за наши хора!
70
2
 
11
 
! Отговори
хахахахахааа преди 8 години
До Анониме 82 25 милиона евро за 13 километра асфалт? В 21-ви век?Бойко ага е велик "държавник"
69
4
 
13
 
! Отговори
хахахахахахааа преди 8 години
Бойко ага великия строител на съвременна,европейска и натовска България!!
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе нема ли кой и на Борисов лентата да му среже икато се затърчи чак по Африка да се спре.Ич нема да ми липсва.
67
3
 
18
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Два мандата за ГЕРБ и няма един километър газова интерконекторна връзка!!!Защо???
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Холера в Сирия. Едно дете е починало и смъртоносната болест представлява "международна заплаха", пише британският Индипендънт- А ЧЕСТИТО ТАВАРИШИ! СЕГА КАТО ПЛАМНЕ ЦЯЛА ЕВРОПА С ТЕЗИ 800 000 БЕЖАНЦИ КОИТО СЕ НАТРЕСОХА ЩЕ ВИДИТЕ НА БАБА ВАНГА ПРЕДСКАЗАНИЕТО ЗА ИЗЧЕЗНАЛАТА ЕВРОПА.
65
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СМЕШНА ИСТОРИЯ.....ТОЛКОВА ВЕЧЕ Е ЗЛЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЧЕ РЪГНАЛИ ПОЛОВИНАТА ПРАВИТЕЛСТВО ДА РЕЖАТ ЛЕНТАТА НА ЕДНИ ПИКЛИВИ 10 КМ.ДЪРЖАВАТА СЕ ТРЕСЕ ,НАРОДА Е ПРЕЗ ДЕ ГЛАДЕН А ТЕ С КАКВО СЕ РЕКЛАМИРАТ ?
64
3
 
15
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОСТРОЕНИ 40000 КМ ПО ВРЕМЕ НА БАЙ ТОШО,АКО ТЕ СЕ ПРЕАСФАЛТИРАТ ПО 13 КМ,КОЛКО ПЪТИ, ПО КОЛКО ЧОВЕКА ,ЗА КОЛКО ГОДИНИ,ТРЯБВА ДА ОТИДАТ И ДА СРЕЖАТ ЛЕНТИЧКИТЕ.ДАЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ МОГАТ ДА ГО СМЕТНАТ ИЛИ ПРОСТО СИ РЕЖАТ ЛЕНТИЧКИ ДЕН ДА МИНЕ ДРУГ ДА ДОЙДЕ.
63
1
 
15
 
! Отговори
местен преди 8 години
Някой ще каже, че се краде от немотия. Не, не е така. Хората там предпочитат да откраднат, отколкото да произведат. Цял ден спят някой, за да могат нощем да отидат и да окрадат на хората продукцията. Земята пустее и животни не се гледат по простата причина, че няма смисъл да произведеш или отгледаш нещо, което ще ти бъде откраднато. Към тази картинка, като прибавим цветнокожото местно население и нещата се изясняват напълно, защо са така.
62
4
 
21
 
! Отговори
www преди 8 години
ЩЕ ГО ПИШЕМ В ИСТОРИЯТА КАТО БОЙКО НОЖИЦАТА - ЩЕ ГО ЗАПОМНИМ СЪЩО С РАСТЯЩИТЕ ЦЕНИ И БОКСУВАЩИТЕ ЗАПЛАТИ...
61
0
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Хм,като гледам дали освен премиер-дядо,няма да имаме и премиер-"млад" татко!Бочко лесно не си дава ножичката!Тая алчност напоследък си има някакво обяснение....
60
2
 
8
 
! Отговори
местен преди 8 години
До видинчанинНе се обиждай, но ще ти кажа защо нищо не става при вас в северозапада.Материала в държавата, ако е лош, то в СевероЗападнала България е няколко пъти по-лош. Не казвам, че всички, но повечето. Живял съм там, половината ми род е от там и говоря от личен опит, а не наизуст. От край време там всеки гледа да те излъже, преметне, прецака или окраде. Кражбите по селата са национален спорт. Ако някой си мисли, че *** са крадливи да отиде там да види българите как крадат!
59
7
 
7
 
! Отговори
13 км преди 8 години
Тези 13 километра спестяват много време и нерви. Който не ползва Е79 през Монтана до Видин нека не коментира. Същото важи за обхода при Враца. Там преди всичко минаваше през града, а основния булевард беше заприличал на швейцарско сирене.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО СПЕСТЯВАТЕ,ЧЕБългария губи европари заради недовършени транспортни обектиЗа едногодишното закъснение на обхода на Монтана строителят получи коледен бонус от 5 млн. лв.А НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ПРОСТО КРАЖБА И КОРУОЦИЯ!!!
57
13
 
2
 
! Отговори
Съмнение преди 8 години
Всяка душа да се подчинява на върховните власти, защото няма власт, която да не е от Бога; и каквито власти има, те са от Бога наредени. Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба(Рим.13:1-2 )
56
1
 
12
 
! Отговори
Софиянец до Видинчан преди 8 години
Съпругата ми е от този край. Пътувах за Коледа до Видин. Чудесно е, че направиха обхода на Монтана, този на Враца...Е79 обаче има нужда от разширяване след Ружинци до Видин. Иначе Видин е страхотен град, особено крайбрежната част и парка. Дано скоро покрай Дунав мост и прекия път към Европата бизнеса се усети и започне да ползва града за производство, складове, логистика и даде нов живот на този красив дунавски град.
55
2
 
19
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Български политици, които след като са влезли в политиката са станали милионери!1.Ахмед Доган-гениален манипулатор и хидроинжежер!2.Георги Първанов-агент Гоце, носи му се славата, че е изкарал трипера на крак, като железен комунист!3.Волен Сидеров-перхидроленият пудел на Путин, спипан буквално по бели *** на екзотични курорти!4.Симеон Сакскобурготски-спорно е с колко е забогатял царя на невежите!5.Бойко Борисов- не е сигурно дали преди да се занимава с политика не е имал мръсни пари!ЦРУ
54
0
 
14
 
! Отговори
видинчанин преди 8 години
Само във Видин от 25 години нищо не е направено.Ако държавниците ни и занапред мислят нищо да не правят нека ни продадат на Япония,както руският цар през 1867-*** е продал Аляска на САЩ.
53
0
 
12
 
! Отговори
Al Bandi преди 8 години
С една година закъснение се пуска този път,бравоооооооо............................
52
0
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
???