Борисов реже ленти и на Север: Пусна 13 км край Монтана!

"Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият"
29 дек 2015 15:44,
186

Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов откри 13-километрова нова отсечка от двулентов обходен път на Монтана. Той е изграден с 48,5 млн. лв. от фондовете на ЕС.

Министър-председателят изрази задоволство, че вече открива такива отсечки и на Север, не само на Юг в България.

"На Юг доста погледахме такива отсечки, когато правехме другата част на България. Това че вече и на Север се прави, само може да ни радва и да ни гордее", каза Борисов.

Още по темата

Той благодари на свещениците, осветили новата отсечка. "Благодаря на отчетата, че благословихте този път да няма жертви, да е безопасен. Защото виждате каква красота е".

Борисов обясни, че със средствата за изграждане на новия път край Монтана и тези за водния цикъл, в града са влезли над 100 млн. лв. Премиерът напомни, че новата придобивка за града идва по Коледа.

"Това е най-хубавият празник. Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият", каза още премиерът.

Той прикани кмета на Монтана Златко Живков да е по-активен по отношение на енергийната ефективност на блоковете и напомни, че от 1 януари започва втория етап от безплатното саниране – на малките сгради.

"Отчетата казват: "Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат", допълни Борисов.

Премиерът съобщи, че държавата е събрала с над 2,7 млрд. лв. повече приходи, но припомни, че са изплатени 3,8 млрд. лв. на вложителите в КТБ. 

"А за да направим целия път до Дунав мост плюс "Струма" и цялата "Хемус" трябват 5 милиарда", каза Борисов и допълни: "В тези светли празници да си пожелаем Господ да е с нас. Той като е с нас, виждате всичко едно по едно си става".

Строителният министър Лиляна Павлова обясни, че новата отсечка е важна за Монтана, защото извежда тежките камиони, пътуващиот София към моста Видин-Калафат и обратно, от центъра на града. Тя съобщи, че в близко време ще бъде открит обходният път на Берковица, ще завърши ремонтът на пътя през старопланинския проход Петрохан.

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на премиера и правителството за направените през годината големи инвестиции в общината. Той поиска помощ за довършването на големия православен храм "Свети Дух", който се строи от осем години в Монтана, и за ремонт на два от централните булеварди в града. Борисов пое ангажимент за съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
26
 
! Отговори
кик преди 8 години
абе боко, рождество христово е, вземи посети един дом за изоставени деца или някоя детска болница, сложи 1000 лева в някоя благотворителна акция, кажи нещо обедиянващо, какво магистрали бе ***
50
0
 
16
 
! Отговори
на свинче лентичка преди 8 години
добре че поне е на север, защото докато си реже лентички югът ще отиде при друга държава.
49
0
 
19
 
! Отговори
Гайдар преди 8 години
Боко спи и с мъже. Това сериозно ме тревожи.
48
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гай *** ОриджиналГлупак,стойте си с черните, кални пътища тогава.
47
1
 
25
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
След изграждането на тази отсечка Монтана съвсем ще затъне.Щом и големите камиони ще я заобикалят и тираджиите няма да спират да си купят кафе и цигари майната му и на тоя град.
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стройтелна партия Герб .. в друго пълна 0
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиците, управляващи *** народи, са принудени да играят "специфичен" за политиката театър.Но то това е част от политиката като цяло. всички са така.
44
1
 
21
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 8 години
Този се изживява като Император вдига ръка и нека да е ден,вдига друга нека да е нощ,а е една страхлива марионетка,всекидневно лъже и си измисля истории съшити с бели конци,как защитил България,жалко страхливо неграмотно човече.
43
0
 
11
 
! Отговори
боко банкянски преди 8 години
КАКВО НЕДОВОЛСТВА ТЕ БЕ? ВИЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЗА 1 МИЛИОН ШЕ ВИ ПРАИМ ПЪТИЩА? ХА ХА ХА ВИЕ ДА НЕ СТЕ УЛАВИ БЕ? ОТ ТЕА 13 КМ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО НАРОД СЕ НА ЯДОА? НООГО НАРОД! ВИЯ ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ САМ ЗЕЛ ВЛАСТА ДА ВИ ОПРАИМ ВАШИО ЖИВОТ? ХА ХА ХА! ТОЧНО ЗА ТЕЯ ЕСЕС МАНГИЗИ Е БОРБАТА. ОРАТА ДАВАТ ДА СТРОИМ И ЯЗ СТРОИМ МАГИСТРАЛЕ С НАШТЕ ФИРМИЧКИ. С ТЕХ СИ ГИ ДЕЛКАМЕ ДА НЕ ИСКАТЕ С ВАС ДА ГИ ДЕЛКАМ ТИЯ МИЛИОНЕ? ХА ХА ХА. НОГО СТЕ БАЛАМИ АКО СИ МИСЛИТЕ ТЕКА. ТРЕТИО МИЛИАРД ВЕЧЕ ГО НАПРАИХ!
42
0
 
14
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Човешки *** адът е тесен за вас ...
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лентореза да се готви за тежки дни след празниците. Изобщо да не си мисли, че се е разминало за цената на винетките и гражданската. Протести до дупка. До като не проумее, че който дава парите той поръчва музиката.
40
0
 
16
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Това че вече и на Север се прави, само може да ни радва и да ни гордее", каза Борисов. Нещо с изказа ми прилича на Пеевски - с онова - страхува ли ви Цветанов, вече не може, но ми прави впечатление че се бе покрил когато Местан се беше скрил в турското посолство, а сега и 200 метра да има за откриване е първа кипра, това се казва СТИЛ , вярно не страхливец, но отработен тарикат.
39
16
 
7
 
! Отговори
Станишко преди 8 години
БРАВО БОРИСОВ! БРАВО ГЕРБ!
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е възможно Бог да е позволил да се роди толкова *** човек!Нещо друго има в тая работа...
37
12
 
4
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Ето така трябва да се работи. Оправихме пътищата на южна Балгария, сега започваме и със северна. След още няколко години и на север в провинцията ще имат патища.Браво.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви е на хаирлия новия 13км път за 48млн,ако го вапцате в жълто и за велоалея може да вземете още14млн
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Празната количка много шум вдига.Празноглавият човек обича много да се хвали и да говори за себе ...
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла година е Коледа, защото министър-председател е най-великия!
33
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пикайте газ, червени каскети!
32
1
 
6
 
! Отговори
Джеймс Диксън преди 8 години
"Бойко е вашият бог, а аз неговият, бедни българчета!" - Агент Джеймс Хедрик Диксън, ЦРУ