Юнкер "силно, силно, силно" подкрепя България за Шенген

Борисов: Путин е наясно защо беше спрян "Южен поток"
17 дек 2015 19:29, Елка Василева
143
Юнкер "силно, силно, силно" подкрепя България за Шенген
Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Силно, силно, силно подкрепям България за Шенген. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред български журналисти в Брюксел. Той прекъсна за момент брифинг на министър-председателя Бойко Борисов, за да го поздрави и да изрази подкрепата си.

Премиерът благодари на всички свои колеги от Европейската народна партия, които днес са дали нашата страна за пример и са настояли България да бъде приета в Шенген като награда за начина, по който управлява своите граници.

Борисов изрази категоричната подкрепа на нашата страна за идеята на Европейската комисия за обособяване на общоевропейска гранична агенция.

Още по темата

България се справя сама (с охраната на границите), ако има финансова помощ, не бихме отказали. Нека всички се стегнат сами да се оправят, а ако не могат - другите да им помогнат. Така премиерът коментира предложената от ЕК възможност екипи на общоевропейската агенция да предприемат намеса в погранични райони на ЕС, дори и без да са били викани от съответните национални власти, в случай на криза.

Премиерът заяви, че е категорично против идеята държавите, които приемат малко или отказват да приемат мигранти, да получават ограничени еврофондове. Не сме поставяли никога въпроса за стотиците милиони, които харчим за охраната на шенгенската граница, това е наш дълг към всички останали. Тази тема, по този начин повдигната, може да създаде много трусове в ЕС и да постави в деликатна ситуация много премиери, коментира Борисов.

По повод изявлението на руския президент от днес за газопровода "Южен поток" и България, Борисов посочи, че Владимир Путин е наясно, че спирането на проекта е било не заради това, че нашата страна е била срещу Русия, а защото изпълнява като лоялен член на ЕС всички наложени санкции и разпоредбите на третия енергиен пакет.

По повод исканията на Великобритания за промени в законодателството на ЕС, с които да се ограничи получаването на социални придобивки от чужденци, Борисов изрази очакване темата да бъде обсъдена. Това, че Европа е направила така, че хората десетилетия наред да си плащат данъците и осигуровките и впоследствие да имат добро бъдеще в пенсионна възраст или при безработица, не означава, че притокът на хора, които искат да живеят по-добре, трябва да продължи до безкрайност. Всеки народ е длъжен да подреди страната си така, че да си живее добре на своя територия. Не може това, което те са си изградили години наред, да бъде ползвано от всеки, който прецени, допълни министър-председателят.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силно , силно , силно , чак ще се изгорим ! Но не казва кога ?А Бойко не иска пари за охрана на външната граница на ЕС .Те й няма да дадат де , колкото и Шенген.България трябва да направи нещо , което - не е удобно за ЕС , за да се сетят. Пускат бежанците да преминават , ние нямаме нужда от тях !
80
11
 
32
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Чета и виждам една неочаквана от мен ОТКРОВЕНОСТ на премиера. Дано защити интереситена БЪЛГАРИЯ и пред Меркел.
79
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Струва ли ми се или пък не ? Пак го галят по главицата ???
78
9
 
42
 
! Отговори
всички знаем преди 8 години
.....Борисов: Путин е наясно защо беше спрян "Южен поток".......Че то и ние сме наясно--да угодим на САЩ в интригите им против Русия......
77
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименС нашия се държат като с послушен домашен любимец! Той е точно такъв ,индивид без позиция от който нищо не зависи,а служи само за забавление. Срам ме е !+ 1
76
29
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов е наша гордост! Хареса ми как много точно е описал сегашното положение с мигрантите в Европа! Много добър като премиер, като политик, честен и почтен човек, който не случайно се ползва с такова уважение от европейските лидери! Няма да се учудя ако стане един от най-големите лидери в Европа!
75
8
 
35
 
! Отговори
Clow преди 8 години
Bg medii i bg partii sa mafia.Nova godina nov kasmet - iaka metla.:-)
74
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов: Путин е наясно защо беше спрян "Южен поток"а на негово величестов банкянскаия *** ясно ли му е Златев чии капитали представлява и дали е случйно че има към 400 мил дъжвни пари налети във фирмите му ?
73
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаахахах какъв Шенген още сънувате бе :))))
72
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте, българите! Това е наш послушен за всички премиерът! Потупване по бузите- като награда за кучешкото послушание.
71
9
 
43
 
! Отговори
nedkodd преди 8 години
Юнкер като силно силно силно ни подкрепяш какво чакаш? Чакаш някой да ти нареди ли? Юнкер кого чакаш за да приемеш България- държавата със най-бедните пенсионери,със най-бедният народ в Шенген,ако чакаш мен то аз ти казвам ЮНКЕР ПРИЕМИ БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН! Юнкер забравих да те попитам ЗАЩО ГЪРЦИЯ ПОЛУЧАВА БЕЗ ДА ДАВА ВЕЧЕ ЗАБРАВИХ 300 МИЛИАРДА ЛИ СА , А НА НАЙ БЕДНАТА БЪЛГАРИЯ И ДЕРЕТЕ КОЖАТА? дАЙТЕ И НА НАС 300 МИЛИАРДА ПЪК ПООООСЛЕ И НИ Е КОЛКОТО ВИЗАНТИЙЦИТЕ ЩЕ ГИ " ВРЪЩАМЕ "!!!
70
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката говори овече от лицемерните приказки! С нашия се държат като с послушен домашен любимец! Той е точно такъв ,индивид без позиция от който нищо не зависи,а служи само за забавление. Срам ме е !
69
9
 
35
 
! Отговори
Koidaslojat преди 8 години
Ko da praiat hitrite monarhisti?! Sami li da si rabotiat v ofshorkata eu?!?! Eftini slugi i ohraniteli si vzemat - da n sa oharchuvat mnogo.:-) i da n si oparvat racete s gorestite kompiri i kesteni :-):-):-)
68
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VIVA PUTIN.............VIVA TRUMP
67
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СИЛНО,СИЛНО,СИЛНО ЩЕ СЕ СГРОМОЛЯСА ЕС,И ТО СКОРО.
66
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
шенген се закрива от 6-7 страни членки ,никой не иска ,а нашите искат шенген
65
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, колко *** картинка! ! Хозяин реши да погали кучето си послушно.
64
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама ние вече не щем Шенген! За къв ***?...Гроздето е кисело, а?
63
8
 
53
 
! Отговори
eve1 преди 8 години
Двойкаджията на класа всички го подкрепят,но той си остава двойкаджия!
62
13
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРИСОВ ТИ СИ СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ!