Борисов реже ленти и на Север: Пусна 13 км край Монтана!

"Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият"
29 дек 2015 15:44,
186

Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов откри 13-километрова нова отсечка от двулентов обходен път на Монтана. Той е изграден с 48,5 млн. лв. от фондовете на ЕС.

Министър-председателят изрази задоволство, че вече открива такива отсечки и на Север, не само на Юг в България.

"На Юг доста погледахме такива отсечки, когато правехме другата част на България. Това че вече и на Север се прави, само може да ни радва и да ни гордее", каза Борисов.

Още по темата

Той благодари на свещениците, осветили новата отсечка. "Благодаря на отчетата, че благословихте този път да няма жертви, да е безопасен. Защото виждате каква красота е".

Борисов обясни, че със средствата за изграждане на новия път край Монтана и тези за водния цикъл, в града са влезли над 100 млн. лв. Премиерът напомни, че новата придобивка за града идва по Коледа.

"Това е най-хубавият празник. Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият", каза още премиерът.

Той прикани кмета на Монтана Златко Живков да е по-активен по отношение на енергийната ефективност на блоковете и напомни, че от 1 януари започва втория етап от безплатното саниране – на малките сгради.

"Отчетата казват: "Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат", допълни Борисов.

Премиерът съобщи, че държавата е събрала с над 2,7 млрд. лв. повече приходи, но припомни, че са изплатени 3,8 млрд. лв. на вложителите в КТБ. 

"А за да направим целия път до Дунав мост плюс "Струма" и цялата "Хемус" трябват 5 милиарда", каза Борисов и допълни: "В тези светли празници да си пожелаем Господ да е с нас. Той като е с нас, виждате всичко едно по едно си става".

Строителният министър Лиляна Павлова обясни, че новата отсечка е важна за Монтана, защото извежда тежките камиони, пътуващиот София към моста Видин-Калафат и обратно, от центъра на града. Тя съобщи, че в близко време ще бъде открит обходният път на Берковица, ще завърши ремонтът на пътя през старопланинския проход Петрохан.

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на премиера и правителството за направените през годината големи инвестиции в общината. Той поиска помощ за довършването на големия православен храм "Свети Дух", който се строи от осем години в Монтана, и за ремонт на два от централните булеварди в града. Борисов пое ангажимент за съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от другата седмица асфалто ни си рони
90
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Едно 90% от всички фирми В ПРОИЗВОДСТВОТО, които усвояват еврофондове , не повишават доходите на работниците си!!!След като се модернизират производствата и повишават условията на труд е редно да се повишава производителността на труда и да пада себесъойността на продукцията!Еврокомисарите, проверяват ли това нещо???????????????????????????????????????????????????????Агент Филип Сиймор!ЦРУ!!!
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Премиерът Бойко Борисов откри 13-километрова нова отсечка от двулентов обходен път на Монтана. Той е изграден с 48,5 млн. лв. от фондовете на ЕС."Само не разбрах откога почват ремонтите на новата развалина и тези 50 милиона дето уж са от ЕС фондове отново ли са гарантирани и изплатени от бюджета или може би най -стене ще вземат и да не ги оспорят и да ни върнат част от парите накрая. Тиквун няма ли да разбере, че икономиката трябва да работи самостоятелно, а не да зависи от ЕС фондове...
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
засече ли ти ножичката,колко още ще ти засича, от тук нататък му-ха-ха( пожелание от м.м,к.а,с.с,м.х,безработните,просяците,онеправданите,с.т.не корумпираните,(бедния народ ,гладния народ,мирния народ,сплашения народ,полувината комунистическа партия,(от тихия божи народ,селския народ,част от градския народ,от части и животните,от( малкия бизнес,(за тия последните не сме сигорни (ех ,тия роми и половината ти продажна ***(м.... е.... некой си ,защото ние искаме(
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, брей, брей, че то от Банкя до София са повече от 13 км.
86
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения тол и с главни букви да пише пак нищо не става от него. Какво да спориш с *** и неук човек . Борисов го избира народа 10 пъти , което е достатъчно доказателство , че работи за народа .
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма радост, че пак са гушнали едни пари, а не са направили нищо.
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛЕВ ПО ИЗРАЗАЯВАНЕТО ТИ ЛИЧИ ЧЕ СИ ОТ ПАРТИЯТА НА ЧОВЕКО ОТ БАНКЯ. АЗ ДО ТВОЙТО НИВО НЯМА ДА ПАДНА. НА МНОГО ПО ВИСОКО НИВО СЪМ ОТ ТВОЙТО И НА ТАКИВА КАТО ТЕБ. МЕЖДУ ДРУГОТО ДА ТИ КАЖА ЧЕ ПИША В ТОЗИ САЙТ ОТ БЕЛА ДЪРЖАВА. В ТАЗИ БЕЛА ДЪРЖАВА НЯМА ХОРА ОТ ТВОЙТО НИВО И НА ТАКИВА КАТО ТЕБ. ТОЧНО ЗАРАДИ ЧОВЕКО ОТ БАНКЯ СЕ ИЗСЕЛИХ ОТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НА МУТРИТЕ. НЕМОГА ДА ТЪРПЯ ИНДИВИДИ ПОД МОЙТО НИВО ДА МИ ДИКТУВАТ КАК ДА ЖИВЕЯ И КАКЪВ СТАНДАРТ ДА ИМАМ. А ТИ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ЕДИН ПОСРЕДСТВЕН СЕЛЯНИН .
83
5
 
6
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Бирисов е зависим от ДПС и проруските олигарси!!!Агент Майкъл Гарбахал!ЦРУ!!!
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали трябва да си избият парите вложени за купените ромски гласове а будалите българи ще плащат винетки и цикъла се заваря! На това му се казва бизнес ...само че за наши хора!
81
0
 
6
 
! Отговори
кюри преди 8 години
48,5 млн лева за 13 км т.е 2,33 лева на см²
80
3
 
2
 
! Отговори
ЧОВЕКО ОТ БАНКЯ преди 8 години
ДО.КОЛЕВ. АН ТЕТАКА ДРУГАРЧЕ КОЛЕВ. ФАЛИ МЕ ОТИ УМРЕ ЦИАНКАТА ДЕТ МЕ ФАЛЕШЕ. ТЕ ТАКИВИ КАТО ТЕБЕ ГИ ЛЮБИМ И ПРЕЗ НОЩА И ПРЕД ДЕНИО. АКО НЕ БЕХА ТАКВИЯ КАТО ТЕБЕКА НЕМАШЕ ДА СИ НАПРАИМ И ЕДИН МИЛОН. А СЕГА СИ НАПРАИХ И ТРЕТИО МИЛИАРД. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ТЕ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ. ДОКАТО СТЕ ВИЯ АЗ ШЕ СЪМ ДОБРЕ. КАТО УМРЕТЕ И АЗ ШЕ УМРЕМ. БРАО КОЛЕВ БРАВО НА ТАКИВА УМНИ ГЛАВИ КАТО ТЕБЕ И КАТО МЕНЕ. НИЯ АКО СЕ НЕ ПОДЪРЖАМЕ КОЙ ДА НИ ПОДЪРЖА ТИЯ ДЕКА МЕ ПЛУВАТ ЛИ? БРАО ТЕ ТАКИВА ОБИЧАМ ДА МЕ ФАЛАТ.
79
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешници, толкова шум за някакви смешни 13 км., а след тях, а преди тях по какви пътища се движат колите. Тази врява е смешна защото от Монтана до Видин ще си разбиеш колата и дефакто не са направили нищо, а само са откраднати едни пари. Вече и на врабчетата им е смешно когато започнат да режат лентички за някаква плюнка на пътя.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
същият този т.иквеник пусна и много хора в гроба
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата се тресе, а Теквата реже поредната "лентичка"!!!
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре бе, Боко, откога те викам да дойдете с Лилето да ми резнете лентичката на кокошарнико, вие не - първо у Северна България. Там са 13 км, а яз че чувам 130 кокошки. Че ми писна'а тие, дека ги държиш у парламенто. Елате!
75
0
 
11
 
! Отговори
супер страната преди 8 години
И Плевнелиев се пусна по белите писти на Банско!39263Борисов реже ленти и на Север: Пусна 13 км край Монтана!
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А 30 % от 48,5 милиона,колко ли е?Весели празници,тиква!
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трибуни,официални гости,охрана,софри-ВСЕ ПАРИ. Можеха просто да я отворят.Да ама рейтинга.
72
2
 
19
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Ей, хора, вярвате ли, че този на снимката някога ще среже лентичка и ще открие БЪЛГАРСКИ ЗАВОД, в който да работят българи? Аз не вярвам. Какво ми се хвали, заедно с това дебело Пиги, че открил някакви си 13 км магистрала. Тези на снимката бързо да се омитат, докато не е дошъл за втори път февруари 2013 год. Аман от комплексирани деби.ли, които се радват само на лентички.