Ракиджията от Якоруда нарочно добавял примеси

Близките на починалите обвиняват Тайфи, знаело се какви ги върши
29 дек 2015 09:00,
104
Ракиджията от Якоруда нарочно добавял примеси
Снимка: архив Bulphoto

Роднините на 30-годишния Салех, един от починалите от отравяне след употреба на домашна ракия в Якоруда, заявиха пред Нова телевизия, че Тайфи е знаел какво прави, добавял е примеси към алкохола нарочно, а в махалата отдавна се е знаело, че се занимава с такива работи.

Още по темата

"Брат ми си отиде на 30 години. Здрав, прав, силен мъж. Стана му лошо и отидохме в болница. Леко смущение в сърдечната дейност, но нищо сериозно. Направиха му скенер, всичко беше нормално. Постепенно се влоши и в един момент нещата са станали необратими", сподели сестрата на Салех.

Още един мъж е потърсил помощ в благоевградската болница заради ракията-убиец, която отне живота на четирима души в Якоруда. Други четирима са в болница, но вече без опасност за живота.

Така общият брой на жертви и пострадали става 10. Днес ще бъдат погребани част от починалите, на другите все още се прави аутопсия.

Същевременно Тайфи, който е обвинен в това, че е продал опасния алкохол, е отказал да даде показания. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана днес.

Ако вината му бъде доказана го заплашва затвор до 15 години. Със сигурност се знае, че той е продал ракия на две компании - 2 литра и 4 литра съответно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
4
 
! Отговори
Варчо преди 8 години
Преди време близък щеше да пукяса от 25 грама коняк в заведение! От 25 грама. Та общо взето домашнярка, отлежала година в буре, двойна преварка. Който е опитал ще се потроши да повтори! "Марковия алкохол" казват :) основно е до 30 тина процента варка в него, останалото си е есенция и спирт какъвто има. Бойко обаче нещо не му харесва идеята човек да се пази сам. Иска той да ни пази. Бог са пази!
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросния Тайфи е един разбойник, които цял живот се занимава с кражби на дървен материал.ако го осъдят ще е добър пример за всички.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пижо А ти сигурно си от Якоруда!?Браво, най- умен :)
62
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Браво!!! За 4 човешки живота само 15 години, другия път ще са много повече!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкият Сейфи ще го съдят на Нюрнбергски Процес като мръсен долен нацист.И накрая съдията ще каже "и нека това никога повече не се повтаря другари ниикога повече..."
60
3
 
13
 
! Отговори
Прост преди 8 години
Домашна ракия за продаване в 90% от случаите е "наредена". Хубавата ракия всеки ракиджия си я пази за себе си и за гости. Я е загоряла, оправяна с активен въглен и ароматизатори, я е смесица от парцуци и т.н.
59
1
 
26
 
! Отговори
някой преди 8 години
Интересно, след като всички са знаели, че предлаганият алкохол е с примеси /и вероятно поради това е по-евтин/, защо досега е нямало и други натровени?Явно този мошеник не продава отровната ракия от 2 дни, а кой знае колко отдавна.Или тубата е била замърсена с кой знае какъв химикал или "баш пиячите" са пили и още нещо, пак толкова отровно.Само като им видях неандерталските физиономии, ми стана ясно какъв живот водят и колко са в състояние да мислят.Всяко чудо за 3 дни, ще се забрави.
58
2
 
13
 
! Отговори
edin преди 8 години
Представете си-домашна наденица от месо и тази от някой си производител!Не сравнявайте несравнимото!Да не се окаже ракията от някоя известна марка,а!?!?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
56
1
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Домашна ракия мога да опитам от тази на баща ми ,защото си я правим за него си и всичко е 100% екологично чисто .Отида ли навън само марков алкохол!!!!На други ракиджии не трябва да се вярва!!!
55
25
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пийте домашна шльокавица,наливайте се с помията която произвеждате,гледайте сутрин като натровени вълчици,плюскайте мазни свински мръвки,лочете таниново вино и се гордейте със селяндурските си подвизи,кой колко изпукал,как се напил и как се сбил!Ей за това и държавата ни такава селяндурска,*** та чак заоблена!Обречени сме да сме робове заради подобни скотове кат вази!
54
7
 
6
 
! Отговори
47791 преди 8 години
Постепенно се влоши и в един момент нещата са станали необратими-Ami ako lekarite sa imali nujda ot ORGANI za transplantacia, nabarzo sa go vkarali v izkustvena koma i obqvili na blizkite 4e e umrql
53
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ за това пия само Джак, ракии и водки са *** !
52
1
 
6
 
! Отговори
lewskar преди 8 години
До ИстинатаВиждам , че вие доста проницателен за сметка на обективен . В цял свят се пие дори и в " шериатските " държави , но % на глупаците е в повече спрямо останалите а за ГЛУПОСТА граници няма
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ролицията и прокураткрата да се Сезират има с мнение за отравяне с Ракия за още едно момче починало от с.Крастава което е било на гости в Якоруда на починалото момче и почтамт в една и сьща вечер!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
Allinclusiv преди 8 години
Malii, zatvornicite stanali poveche ot pazachite li?
49
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега от Брюксел ,забраниха Рождество Христово. Все за Коледа се говори и сякаш няма Рождество . А уж Европа била изградена върху оновите на Християнството . Та затова ни натресоха п_д_растията ,ед_нопо_овите бракове .Бог да прости починалите ,пили менте от немотия щото е по евтино , и Честита Рождество Христово ............Не може всеки да пие уиски ,да пуши пури ,да замезва с омари и после да ръси глупости за ракия ,сланина . А уж ,израсъл с филии мас .
48
2
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
А някои спомнят ли си 90 те години ,когато с настъпването на ,,демокрацията ,,всекидневно умираха хора от фалшив алкохол ,под благосклонният взор на тогавашните ,,демократични правителства,, Тогава това с производството на фалшив алкохол ,беше държавна политика и именно държавата умишлено си затваряше очите . А накои от пишещите тук ,не са били родени .
47
4
 
38
 
! Отговори
Ох боли преди 8 години
От форума се вижда, че българинът е закърмен с домашна ракийчица. От толкова хъшовщина обаче, не останаха читави хора, които да мислят с трезва глава. Бетер овцете сме, заболи поглед в шопската салатка и в чашката. Не виждаме, че държавата ни храни терористите по цял свят с нелегален каптагон и оръжие, че премиерът ни е наркотрафикант номер 1, че децата ни са деградирали наркоманчета-чалгарчета и убийци..... и всичко е по кривата с низходяща градация.....Хлъц!
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
23 ти, ти защо си мислиш, че домашната не се вари в казани с няколко степенна дестилация, а да не споменавам, че при спазване на определени правила ( имайки предвид разликата в температурата на втечняване) и в обикновен казан след втора дестилация се получават повече от добри резултати.