18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика

Експерти: Това може да се случи след силен удар в корема!
Обновена: 14 яну 2016 15:06 | 14 яну 2016 15:00,
245
18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика, сочат резултатите от аутопсията, цитирани от bTV.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което пък води до задушаване.

Още по темата

Според БНТ именно заради това главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил освен прокурори, към Враца да пътуват и съдебни медици от ВМА, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на младежа.

След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови, което е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на лека телесна повреда.

Преди минути говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че това вече е факт, повдигнато е ново обвинение за убийството на Тодор.

Двамата братя Десислав и Иван са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Установено е, че именно те са нанесли множество удари по тялото и тила на момчето.

Междувременно от Спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден към тях.

В документа се уточнява, че повикванията на тел. 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане.

Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13:16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А откъде тези твърдения, че момчето му излезнало с метален бокс. Приятелката му казва, убиийците му извадили метален бокс. Мутренската държава се опитва да отвори чадър над мутрагените си или какво?
119
1
 
11
 
! Отговори
До 137 преди 8 години
Казваш първо трябва да те застрелят, намушкат, ударят за да можеш да предприемеш самоотбрана. Не те ли застрелят, намушкат, ударят с бокс няма как да има самоотбрана :)Дано и законодателя не мисли като теб, че страшна работа.
118
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва лапе е налитяло с бокс изяло е два шамара и починало,а приятелката му стои отстрани клекнала и гледа,хехехе,аз също бих го шамаросал
117
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До136 И аз съм на същото мнение, но за съжаление под натиск момчетата ще го отнесът, като предумишлено убийство!
116
8
 
15
 
! Отговори
? преди 8 години
Много защитници на тези понички бе!Май криминалния контингент се е активизирал във форумите!Вижте фактите ,а не взимайте страна.
115
6
 
7
 
! Отговори
221 преди 8 години
Няма такъв вариант ако не ги е ударил,има налитане и заплахи ,има псувни,и да не ги е ударил ги е предизвикал,ако беше ударил и убил някой от братята щяхте днес друга песен да пеете.
114
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Засега не е ясно дали е хулиганско сбиване и двете страни са се държали хулигански или само братята са го нападнали. Ако е хулиганско сбиване братята ще се отърват, защото и ученика има вина и ги напада сам срещу двама. Ако е само нападение на братята, тогава са загазили яко. Има и други хора като любовницата или приятелката на ученика, която също може да е замесена. Зависи какво ще се докаже в съда.
113
2
 
6
 
! Отговори
браво преди 8 години
двама срещу един? този един е убит? много снимки и клипове за случилото се? един криминален психолог лесно ще се справи със задачата кой колко и как е виновен, а те съдебни медици, няколко аутопсии и няколко различни версии. Ей тва не го разбирам, има ли експерти на място или не. После и 30 заплати да вземат и на 35 да ги пенсионират и пенсиите им да са до небето едно си личи, всички са компрометирани от разследващи , до съда.
112
5
 
3
 
! Отговори
221 преди 8 години
Ако ще с пет бокса да е бил.Ако не ги е ударил ,не е самоотбрана.
111
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При удар с бокс може да бъде убит човек.Ставаш си сутринта ,излизаш по работа и на пешеходна пътека някакъв недорасъл се прави на мъж и ти свири щот пресичаш бавно,после дърпа колата в страни вади бокс и слиза да те бие,е какво трябваше да направят двамата братя с риск за живота си да не се защитят ли ?Извинете аз също бих му надул кофата,аз не съм дете ,аз съм на 37 и да ме псуват на пешеходна пътека разни пубери е няма как да мине.Като слага бокса беше мъж,като пострада стана детето
110
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо е слязъл от колата и е тръгнал към братята с бокс в ръка?
109
3
 
11
 
! Отговори
психо преди 8 години
липса на възпитание, най-обикновени човешки ценности , които не са възпитавани у поколения наред. Поощряване на лицемерие, лъжа, убийства, мутренско поведение ето докъде водят. Сега вече разбирам , защо се нехае за демографската криза. Каква е ползата от многото българчета? Още повече нещастници, убийци и страдалци в тази страна. Убит е българския дух , чест, достойнство, почтеност, честност, справедливост, свобода и трудолюбие. На какво да се надяваме?
108
16
 
4
 
! Отговори
221 преди 8 години
Нападение е ,ако той пръв ги е ударил!Аз такова нещо не чух никъде!Чух,че слязъл с бокс,ми то и аз може да държа пистолет,но не значи,че ще го използвам.
107
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 8 години
Тея двамата са свързани с власта и затова се мъчат да ги оневинят. Мутренска държава!
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До onzпри демокрацията, друже, никой няма да скрие чернобил, ще карам амг, и дядо ти дето ти е купил лада от корекома " с връзки" ще пенясва на кръстовищата.Никой не е крил за катастрофата в Чернобил. И щетите и радиацията бяха нищожни в сравнение с щетите в "модерната" Фукушима в Япония. А Лада е руска кола, не се е продавала в Кореком. Кореком беше само за западни играчки и екстри като шоколади, дънки, касетофони, но имаше и местни а всичко друго необходимо за живот беше осигурено.
105
2
 
7
 
! Отговори
врачанин преди 8 години
Ако си над една пропаст и те бутна с пръст и ти паднеш,естествено ,че аз съм виновен.Так и тук ,превишили са правата на неизбежна самоотбрана.Щом е починал в резултат на техните удари те са виновни!Защита е било докато му вземат бокса,а след това единя да го държи ,а другият да го бие е убийство!
104
5
 
1
 
! Отговори
До 128 преди 8 години
Я лягай да спиш бе червей гноен. Умирай прасе грозно
103
0
 
19
 
! Отговори
шофиране преди 8 години
Въпросът е за търпение, толерантност и възпитание. Няма никаква търпимост от страна на водачите на МПС към пешеходци и други МПС. Не спазват правилата, карат като бесни. В колите боксове, брадви, ножове. Засичат и не мислят , че другия водач може да е болен, неразположен или млад водач. Пешеходците са като зомбита. Пресичат, където им падне, разхождат се по пешеходните пътеки и улиците. Изскачат внезапно на улицата. Трябва взаимно да се уважаваме, да сме търпеливи. Но нищо не оправдава убийство.
102
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кой ли път поуката е следната:Нетолерантността към пешеходците може да струва човешки живот!
101
4
 
12
 
! Отговори
Онзи преди 8 години
Момчето на снимката.. като го гледам... ако е вярно, че той ги е нападнал... сигурно е бил дрогиран. Тия са по 90-100 кила двамата, а той едва ли тежи и 70...