Общо 9 са в токсикологията след обгазяването в Пазарджик

Най-тежко е пострадал мъжът, опитал да среже газовата бутилка
21 яну 2016 16:52,
13
Общо 9 са в токсикологията след обгазяването в Пазарджик
Снимка: Архив Булфото

Общо девет човека - четиричленно семейство и петима пожарникари, вече са настанени в Клиниката по токсикология на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив след обгазяване при битов инцидент в Пазарджик, съобщи на пресконференция завеждащият Клиниката проф. д-р Янко Илиев, цитиран от БТА.

Още по темата

В момента състоянието на всички пациенти е добро.

Най-тежко е пострадал 24-годишният Петър Велкушанов. Именно младият мъж се е опитал да среже газова бутилка, вследствие на което от нея е изтекъл токсичен газ, уточни д-р Илиев.

Той отбеляза, че най-вероятно става дума за фреон, отдавна забранен за употреба. Бутилката е била купена от фирма за изкупуване на метали.

Всички пациенти ще останат под наблюдение в Клиниката по токсикология още едно денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
недомислици преди 8 години
Гледах в новините майката .Призова институциите да си свършат работата...но бих и казала ,че първо отговорността е най-вече лична.Тя трябва да се почувства виновна,и сина и и т.н.Те самите нямат ум в главата ,после другите им са виновни...Всеки си прави каквото иска,после-другите,институциите,държавата...да не отивам по-нагоре-всички са виновни,но те дето са дейстали безразсъдно-не,те са жертви...Много изкривено мислене и затова ще има жертви ...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не е имало такива бутилки в БНА с ОВ.
6
2
 
0
 
! Отговори
висок преди 8 години
А някой видял ли е бутилката, че е фреонова? Щото каквото показаха по телевизиата бяха бутилки с ВОВ, каквито имаше в химическите поделения на БНА!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да задушлив, летлив, безцветен, с влагата се хидролизира. Разрушава белият дроб.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до номер 3 то бива да завиждаш бива ама чак дотолкова даизползваш хули неподплатени с нищо Пловдив е докоснът от бога това е наи красивият град смея да го твърдя това защото съм обиколил доста страни и между другото не съм от Пловдив за което съжалявам много
3
2
 
0
 
! Отговори
до майна преди 8 години
И вие не сте цвете за мирисане! Яко дрога и селяния - Пловдив отдавна не е това, което беше! А да не ти напомням къде е най-голямото шведско гето в България.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте награда на геният.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** парчета, при нагряване от 250 градуса фреона образува фосген...над 400 градуса тетрафлуоретилен... и нещата загрубяват доста