Тодор криел сърдечни проблеми от майка си, за да тренира

Разследващите със записи на охранителни камери в търсене на истината
Обновена: 23 яну 2016 14:38 | 23 яну 2016 07:30,
188
Тодор криел сърдечни проблеми от майка си, за да тренира
Снимка: архив, Булфото

Майката на 18-годишния Тодор, който почина миналата седмица във Враца след свада на пътя с братята Иван и Десислав Дамянови, не е знаела за проблемите му със сърцето, съобщава БНТ.

Ученикът умишлено прикривал заболяването си, като по този начин се надявал родителите му да не го спрат от тренировки.

Още по темата

Според становище на лекарите младото момче е можело да тренира, но не като професионален състезател, а просто за да поддържа форма.

Междувременно стана ясно, че разследващите разполагат със записите на охранителна камера на банков клон, намиращ се в близост до мястото, където се разиграла трагичната случка. Именно от кадрите следователите се надяват да изчистят противоречията, които възникнаха между свидетелите на свадата.

Вчера свидетел на фаталния инцидент заяви, че братята Иван и Десислав Дамянови са били повече Тодор, отколкото той тях.

"Удари ги някъде четири-пет пъти двамата, те обаче повече го биха. И в главата го удряха с плесници, ритаха го, в задното стъкло му удариха главата. По-слабият брат с крак удари лявото странично огледало", спомня си очевидецът Цветелин Милов, служител от Общински паркинги и гаражи във Враца.

Така основното твърдение на защитата и на задържаните за убийството на Тодор, че те не са го удряли, а само са се отбранявали, стана спорна. "Те го биха повече", категоричен е свидетелят.

По-рано вчера Мариян Иванов, който оказал първа помощ на момчето след свадата каза, че не е видял братята да го бият, но е видял как познат на момчето слязъл от такси и взел бокса от ръката на Тодор.

"Към момента, в който аз пристигам тук, виждам следната ситуация - Десислав със затворено, посинено око, след минута-две вече имаше оток, Иван беше с разбита уста, Тодор в средата стоеше, беше му доста забавно", твърди Мариан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
30
 
! Отговори
ставри преди 8 години
Не трябва ли да се пише на български тука?
38
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе,нищо не била знаела за здравословните му проблеми?!Още малко и ще повярвам.Само се питам каква е целта за поведението на родителите?При конкретната ситуация по този казус съм сигурен в това: Няма луд съдия,дори и най-корумпираният,който да игнорира фактите свързани със здравословните проблеми на младежа приживе,както и със заключението по съдебно-медицинските експертизи.Само при безспорно доказана пряка причинна връзка между действията на т.нар."Понички"със смъртта на младежа те имат вина
37
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един свидетел ви каза- Тодор е почнал да се удря сам с бокса , а братята го хванали да не се контузи нещо . Единия от братята веднага отишъл за чай , че е било студено , но той вече бил умрял . Та така с платените драскачи от Враца .
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълнолетен млад мъж, който може сам да мисли и взима решения. Всеки да реши за себе си дали той е взел правилното решение.
35
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На спасителя са му платили от защитата да покае историята в друга светлина. Двамата братя пребити, Тодор ухилен. Взел е някоя хилядарка от адвокатите и вече е свидетел. Камерите ще покажат истината.
34
3
 
17
 
! Отговори
хипо преди 8 години
До АнонименАко е непълнолетен как кара кола ?
33
8
 
31
 
! Отговори
hypo преди 8 години
Има една много хубава българска поговорка - "Да би мирно седяло, не би чудо видяло"
32
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали имаше един виц за някой си, чиято жена се спънала, паднала върху ножа, изправила се, пак паднала върху ножа... и така 17 пъти. Натам вървят работите.
31
23
 
24
 
! Отговори
Грета преди 8 години
Тодорееееее, на кой *** остави сама за бала???
30
13
 
8
 
! Отговори
VERSINGER TALIBANOV преди 8 години
PONICHKITE NA ZATVOR
29
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън-дрън. Ако непълнолетен отиде на лекар и/или лекарят открие дори нещо безобидно,или дори да не открие нищо,задължително се уведомява родител или настойник.
28
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поничките на бесилото. И # Кой няма да може да ги спаси от възмездието!
27
3
 
19
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
Много точен коментар. Наскоро имаше едно клипче с един руски лекар, който утрепа алкохолик с един удар и даже не разбра, после се опитваше да го реанимира, но човека си умря и сега лекаря го съдят. А причината - пациентът бил груб с медицинската сестра.
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно - бит ли е Тодор или не? От една седмица само противоречия - не бил удрян, имал 26 синини, сега - бил блъскан в колата.Хайде стига с дезинформациите. 100 човека снимали, а нито едно видео с побоя няма в нета, само от края. Журналистика в действие....
25
29
 
8
 
! Отговори
2343242 преди 8 години
До хммТочно казано колега! Егати и яростната кампания в медиите и изобщо да оправдаят двама които така или иначе са провокирали смъртта на детето.Кой ще търси отговорност на патоанатомите които говорят глупости и 28 следи от удари ще ми обясбяват че било от падане.де да срещна некой от тях във Враца...аман от *** в тая държава
24
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С бокса е бил само тощето, приятелката му излъга, че са го били с бокс, което услужливите медии тиражираха. тощето си е стискал оръжието до сетния дъх, а братята са се опитвали да му го вземат защото ги е посинил... все си мислех, че врачаните са здравомислещи пък то се оказа, че лицето на Враца са комплексирани тарикатчета, дето нямат грам мозък!
23
8
 
42
 
! Отговори
redordead преди 8 години
Аз едно не разбрах - ясно е, че боксът е на мъртвото момче - обаче, в първоначалните свидетеслтва, се казваше, че братята са му го взели са го били с него, а сега се казва, че риятел на убитото момче, го е взел от ръката ми у го е изхвърлил? Кое е истината? Нещата стават доста различни от първоналчаната версия, а и ми е чудно, кой кротък и мирен гражданин носи в себе си бокс и *** по пешеходицте? Съжалявам за смъртта на момчето, но май се опитват да го изкарат за по-светец от папата.
22
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младият мъж, защото на 18 години е пълнолетен и в близкото минало се ходеше в казарма, за да се коригира евентуалното безхаберие на родителите, очевидно че е имал слабо сърце, бил е агресивен, скочил е на бой, но сърцето не е издържало, а отсреща е можел да бъде всеки.От своя страна олигархията раздуха случая чрез своята преса и медии, за да се отклони вниманието на българите от жалкото положение в което се намират и от поредното некомпетентно и неможещо правителство, загробило ни с милиарди!
21
40
 
10
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Аз също бях свидетел на случката.Тодор се удряше сам с бокса в главата,а добрите братя се опитваха да го спрат и спасят!
20
5
 
39
 
! Отговори
друго мнение преди 8 години
За мен лично интересното е не битовия скандал и кой е виновен, а как в БГ група от недоволни граждани влияе на правосъдието. Демокрацията не означава улично правосъдие. Но то е неизбежно, щом държавата е мутринска и хората не вярват на институциите. Аз също не им вярвам. Не вярвам на Боко, На Станишев, На Доган, Местан , Сидеров и ***....и уви вече и на Меркел.И какво да правим? Малкият човек какво да стори? Ето това е проблемът! НЯМА ИЗХОД ЗА ХОРАТА....... беден ли си дядо попе....