Варненски таксиджии наглеят: Километърът, 1,70 лв. да е!

"И аз искам хляб по 50 ст. и салам за 1 лев, ама няма", обясни шофьор
28 яну 2016 10:52,
168
Варненски таксиджии наглеят: Километърът, 1,70 лв. да е!
Снимка: архив, Булфото

И днес продължават протестите на варненските таксиметрови шофьори.

"Докато няма разрешение, ще сме на улицата", заканиха се те. По думите им и преди са работили под реалната стойност на услугата, която предлагат. Според тях в България трябва да е, "както в Европа" и един километър да струва колкото литър гориво.

"Един и седемдесет гориво, един и седемдесет километър - оттук надолу всичко е загуба", коментира протестиращ пред Нова тв.

Още по темата

Шофьорите са категорични: Дъмпинговите цени са нереални. "Нормално е, всеки иска по-ниски цени. И аз искам хляб по 50 стотинки и салам за 1 лев, ама няма", мотивира се един от протестиращите.

Според него аргументът, че цените на горивата са паднали е недостатъчен, тъй като те са паднали с едва 10% - цифра, недостатъчна за сваляне на цените на услугите.

"Ако досега на 100 км. е 10 лв., сега ще паднат на 8, което е абсолютно минимум някакъв, а те свалят тарифата с 30%", допълни той.

"Ние не искаме да сваляме цените и много трудно ще се справим", обясни друг протестиращ и разказа, че част от шефовете на една такси централа са основали своя нова фирма и правят дъмпинг на старата си работа.

"Свалиха цените на наш гръб - 70, 80 стотинки са малко на километър", настоя той.

"Ще продължим да се борим поне да запазим тарифата от 79 стотинки, защото това е абсолютният минимум. Не може да се поддържа една кола и да караш на цена от 40-50-60 стотинки", обясни друг протестиращ.

Най-вероятно ще се стигне до ново трошене на коли, прогнозира шофьор. "Една фирма, която предлага услуги, не може да определи нашите цени. А те го правят чрез натиск", обясни той.

От компанията, свалила цените и вдигнала другите таксиметрови фирми във Варна на протест, обясняват ниските цени с поевтинелите горива и зимата, която е традиционно тежка за клиентите.

"Работим за клиентите си", категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
43
 
! Отговори
гост преди 8 години
Цената на километър таксиметрова услуга е равна на 1/3 от цената на горивото, т.е при 1.80 дизел е нормално да е 0.60 лв. на км. Браво на новата фирма с по - ниски цени. Трябва да има конкуренция , а не картелни споразумения.
109
1
 
6
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Пожелавам и всичките си пари да ги дадат за лекарства :)
108
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко процента от такситата карат на бензин?А да не би такситата им да горят 100л. на 100 км?А като отидат в сервиза искат да им смениш накладкитъе за 10 лв!Всичко замръзнало, всичко ръждясало и клеясало- няма сваляне! Играеш си 2 часа! А тбакшиша по тази тариа- 2лв/км за 2 часа ще всеме 100 лв!Доста нагло!
107
1
 
6
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
До АнонименАбе да се изкъпеш не се иска много :)
106
0
 
9
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Бакшишите да се възползват от специализираното място за протести във Варна ул."Хан Аспарух" 15. Да представят исканията си пред компетентните служители свещеник Бардохемиос Акобян и архимандрит Исахак Похосян.
105
0
 
38
 
! Отговори
чичко Сталин преди 8 години
Тези крадливи селяни са най-гнусната гилдия в България !
104
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато стана наводнието в аспарухово един таксиджия ми казва за какво да работя днес съм изкарал 200 лева отивам да си пия цяла нощ нямаше такси в варна прибрах се пеша ни едно такси
103
0
 
37
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Варненци, не се возете на други таксита по възможност за да фалират всичкия г***ден лапач! Както "благодарите" на Марешки - така и на тази фирма. Оставяйте по-големи бакшиши ако ги заслужават. Цената на горивата във Варна е паднала с много повече от 10%, а именно с 40%! Какъв е проблемът да се кара на по-ниска цена? Аз лично на такси не се возя, но ако бях във Варна бих се качил на тези да им помогна. Полицията да не спи!
102
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
редовно ходя в варна дерат кожи
101
0
 
39
 
! Отговори
7909 преди 8 години
Нагли бакшиши са тези, а да протестирате за ниските цени на горивото на Марешки не искате ли?!!!
100
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези гнус//ници да не би да твърдят, че с 1 л гориво се изминава само 1 километър???Пълен бойкот на такситата!Да се научат!
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа се поправя - Е-класата (като най-масова таксиметрова кола).
98
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протест срещу конкуренцията. Друго си е картелче и всички да карат на 2 лв/км. И е верно, че всички карат на Метан, та са ми доста смешни. А тия имат ли представа как е в Европа? Да, примерно се кара на 2.50 евро/км, само дето - разрешителното за бакшиш струва между 100-200 хиляди евра. Пристига С-класата със шофьор с вратовръзка, който ти взима багажа от ръцете. Със шушляка и Вектричката '96та трябва да карате на 0.25 ст/км.
97
0
 
37
 
! Отговори
КЗК са БОКЛУЦИ! преди 8 години
Къде е Комисията за защита на конкуренцията???? Как може да позволяват да има картел при цените във Варна? Как може да седят и да гледат как не се разрешава свободно ценообразуване? След като фирмата е решила да вози за 50 стотинки КЗК са длъжни да не допускат вмешателство и картелиране на цени........
96
1
 
47
 
! Отговори
Наглеци преди 8 години
Всички карат на метан, а плачат че е скъп бензинът. Поставят устройства, за да мамят в километрите. Минават по обиколни маршрути и се забиват нарочно в най-големите задръствания, за да върти апаратът повече. Не се къпят редовно. Не почистват колите си. Искат с два курса да изкарат дневна надница. Да се направи реална калкулация и според нея да бъде определен таванът на цените. Който не праща аренда или лизинг, може да кара и на 50 стотинки. Не стига, че отмениха закона за възраст на автомобилите
95
0
 
46
 
! Отговори
Майна преди 8 години
В Пловдив цените масово са 65 ст. и бакшишите ни са доста охранени, така че не ми ги говорете тия..
94
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Една фирма, която предлага услуги, не може да определи нашите цени. А те го правят чрез натиск"__________________Никой не ви определя цените. Вие ако искате. сложете 5лв./км.Клиентите сами ще си изберат при кого ще се возят. Естествено, че ще е при този с по-ниската цена. Пазарът сам ще ви "умори". А свободен пазар има, само ако няма картел...
93
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Kакто в Европа". Ама в Европа таксисата са чисти, бакшишите възпитани повече от нашите и не смърди на ракия и шопска салата, нито пък псуват като каруцари.
92
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бакшишите возят компаньонките по 20 лв на 2 километра
91
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък не помислиха, че колкото една услуга е по-достъпна за хорта, толкова повече ще се ползва, съответно ще има по-големи печалби. И да не ми говорят по телевизията как 3 дена карали на минус и дургите 4 дни от седмицата се радвали, ако са на нула. То излиза, че са доброволци и работят за благото на народа. Нещо не ми се вярва, а?!