Варненски таксиджии наглеят: Километърът, 1,70 лв. да е!

"И аз искам хляб по 50 ст. и салам за 1 лев, ама няма", обясни шофьор
28 яну 2016 10:52,
168
Варненски таксиджии наглеят: Километърът, 1,70 лв. да е!
Снимка: архив, Булфото

И днес продължават протестите на варненските таксиметрови шофьори.

"Докато няма разрешение, ще сме на улицата", заканиха се те. По думите им и преди са работили под реалната стойност на услугата, която предлагат. Според тях в България трябва да е, "както в Европа" и един километър да струва колкото литър гориво.

"Един и седемдесет гориво, един и седемдесет километър - оттук надолу всичко е загуба", коментира протестиращ пред Нова тв.

Още по темата

Шофьорите са категорични: Дъмпинговите цени са нереални. "Нормално е, всеки иска по-ниски цени. И аз искам хляб по 50 стотинки и салам за 1 лев, ама няма", мотивира се един от протестиращите.

Според него аргументът, че цените на горивата са паднали е недостатъчен, тъй като те са паднали с едва 10% - цифра, недостатъчна за сваляне на цените на услугите.

"Ако досега на 100 км. е 10 лв., сега ще паднат на 8, което е абсолютно минимум някакъв, а те свалят тарифата с 30%", допълни той.

"Ние не искаме да сваляме цените и много трудно ще се справим", обясни друг протестиращ и разказа, че част от шефовете на една такси централа са основали своя нова фирма и правят дъмпинг на старата си работа.

"Свалиха цените на наш гръб - 70, 80 стотинки са малко на километър", настоя той.

"Ще продължим да се борим поне да запазим тарифата от 79 стотинки, защото това е абсолютният минимум. Не може да се поддържа една кола и да караш на цена от 40-50-60 стотинки", обясни друг протестиращ.

Най-вероятно ще се стигне до ново трошене на коли, прогнозира шофьор. "Една фирма, която предлага услуги, не може да определи нашите цени. А те го правят чрез натиск", обясни той.

От компанията, свалила цените и вдигнала другите таксиметрови фирми във Варна на протест, обясняват ниските цени с поевтинелите горива и зимата, която е традиционно тежка за клиентите.

"Работим за клиентите си", категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
44
 
! Отговори
Nick преди 8 години
Не знам какво говорят за цени на горивата 1.70-1.80 при положение че 95% от колите са на газ, а цената му е 90 стотинки... Простата сметка полазва че разходът на гориво е около 10 лв на 100 км, а при цена на км 70-80 стотинки, приходът е 70-80 лв на 100 км при разход 10 лв. Ами при 600 % надценка мисля че ще има достатъчно и за поддръжка на колата и за заплата...Но наглостта е в природата на бакшиша!
69
0
 
12
 
! Отговори
por преди 8 години
Значи твърдят, че карат на бензин и дизел, така ли да го разбираме?!
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо да няма ценова война? От това печели клиента, но печалба за клиента е нещо нечувано по нашата територия. Тук във всеки отрасъл правят картел и обявяват еднакви цени, много по-високи от това, което трябва да бъдат. Корумпираните органи, които трябва да възпрепятстват това си мълчат, получават си заплатите и вероятно подкупите някъде на спокойствие, докато пазара се деформира и потребителите губят пари за сметка на мошенници.
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бакшишите трябва да бъдат поставени на местата им, искал 1.70 за километър, от бакшиш по нагло нещо няма, има и изключения, но са пренебрежимо малко.
66
1
 
28
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Смотан бакшиш ...на кауфланда има хляб и за по 30 ст и салам за по 70 ст е *** си купи :) Бати сравнението направил !
65
1
 
33
 
! Отговори
xxx преди 8 години
И аз искам колите да са сравнително нови, като в Европа. И аз искам да не мирише в колите ви на долна кръчма. И аз искам да не пушите вътре. И аз искам да ме обслужвате, както ме обслужват в Европа - да ми качите куфара в багажника например и да не псувате като каруцари. И аз искам да сте облечени като европейските ви колеги. Реалността обаче е съвсем друга. Вие сте всичко останало, но не и европейци! Подобрете качеството на услугата, парите сами ще дойдат. Прости и нагли сте и 80ст са ви много
64
0
 
20
 
! Отговори
Стига наглост преди 8 години
Една проста сметка -кола за 35000лв,350000км до амортизация,съответно гориво,гуми 10комплекта,ремонти данъци заплата за водача 1200 лв месечно ,непредвидени и излиза,че всичко над 50 ст за километър е нагъл обир.Като искат да печелят по 2-3 хиляди на месец да са учили , а не да са прости бакшиши.
63
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народонаселнието е силно объркано.А бакшишите а полудели от алчност.
62
6
 
3
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
ами аз съм инеженер магистър и съм стигал до 2000лв заплата, като отговарях за строителство на мостове по АМ Тракия :-). Но ако ми кажат, че като таксиджия ще ми дават 2500лв едва ли бих се хванал. Ама нали всички се оплакват, че таксиметровите коли били скапани. Айде от разбирачите тук, ако някой изкарва 2000-2500лв. да каже каква кола кара ? Сигурен съм, че не е по-хубава от каквато очаква таксиметровите да бъдат. Особенно нови Е класи и Ц класи.. значи тия пари не стигат за това което искате
61
1
 
15
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Абе на мен някой няма ли да ми плати 12 те компютри с които си върша работата а и лицензите на всички програми и плъгини??? Как па все има некви гяволи дет искат някой да им плати имвестициите , ми и аз искам ама няма , работиш и тва е , изплащат се с добра работа и за доста време. Енергото иска да им платим имвестициите, тплофикациите са па и бакшишите, не че ми дреме не ги ползвам ама тва е лека наглост. Ми кат не ви изнася станете юристи, ааа не сте училиииии .Еми нема как да стане.
60
2
 
13
 
! Отговори
niki преди 8 години
Относно това какви били на запад бакшишите ще кажа че навсякъде са едни и същи.Скоро бях в центъра на Лондон и там е същото.Легнал един *** в колата,полузадрямал,друг чопли слънчоглед и отказват къси курсове.Едни и същи са навсякъде.
59
0
 
25
 
! Отговори
До 68 преди 8 години
Абе момче, 100лв чисти на ден за 22 работни дни са 2200лв. Ти един инженер магистър не може да искара толкова пари у нашта държава. Как така един *** бакшиш ще ги изкарва. То е ясно, че те това искат ама няма как да стане.Реално повече от 40-50лв чисти на ден не бива да изкарва един бакшиш на фона на парите които са в България.
58
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие какво си мислите, че на таксиметровите шофьори не им се иска да карат мерцедеси или им е хубаво да се редят на газовите колонки и да карат с бомби в багажниците. Хората са принудени да гледат от къде да спестят, че да изкарат някой лев. Като ви е скъпо, не се возете ! 3 километра и половина, искали му 4лв. Ами качи се на автобуса за левче, или ходи 20мин пеш. Или пък си купи Е класа, плати и гражданската, каското, винетката , обслужването и се вози за под 1лв. на километър в Е класа
57
1
 
39
 
! Отговори
Борис преди 8 години
Практически опит от преди една седмица във Варна.Начална такса 0.99 ...изминати километри 3.50.99+3х0.79=3.36 Апарата показва обаче 3.58 Бакшиша ми закръгля сам на 3.70 и ми връща от 4 лв. 20 стотинки, "щото нямам 10".КЛИЕНТА НЕ МУ ПУКА ЗА БАКШИШКИТЕ СЪЛЗИ
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 67 българия не е германия :-), нито българите са германци. В германия хората не се псуват по улиците и не си изхвърлят *** през терасите, не паркират в градинките и се уважават. Аз пък съм съгласен да се вдигне цената на такситата. В германия е наистина карат E-класи, само че като отидеш в германия се качваш на автобуса или на метрото, защото таксито ти е скъпо. Ние хем искаме да ни е евтино, хем да ни е хубаво като тия където плащат скъпо. Ти колко време си бил таксиджия, че имаш мнение?
55
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако на ден едно такси изминава средно 100км (дори в малките градове едва ли минават и толкова) * .80лв. е 80лв чиста оборот, от тях не знам колко плащат данък, поне 20лв има гориво ако е на дизел. Значи чисти му остават 40-50лв. Аз съм работил за 50лв. на ден и не можех да си помисля да си купя нова кола :-). Несправедливо е да го очакваме и от таксиджиите. Той трябва да изкарва чисти поне 100
54
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия такситата са Е-класи или нови Ц-класи. Вие имате ли такива коли? А на бензин или дизел карате ли? Като си оправите миризливите таксита, тогава ще ревете.
53
1
 
26
 
! Отговори
Boris преди 8 години
Цена на литър газ лятото около 1.20.Цена на газта в момента: 0.85Р-ка 0.45 стотинки.0.45/1.20=0.375x100=37,5 % е промяната в цената на горивата спрямо произволно избран месец миналото лято. ТУК ПАДА ДОВОДА, ЧЕ СА ПАДНАЛИ С 10%.Разходите за подръжка на един автомобил не са се увеличили драстично за период от около половин година. Дори би трябвало да паднат леко поради косвено влияние на цените на транспорта на части. ТОЕСТ БАКШИШИТЕ ПРОТЕСТИРАТ ЩОТО МОЖЕ И БЕЗ РЕАЛНИ ДОВОДИ.
52
8
 
4
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Тая новата фирма сваляла цените защото работила за хората???Цялата схема е че свалят цените,от там им се вдига работата което неизменно води до повече желаещи бакшиши да бачкат в тази фирма.След като колите станат достатъчно много и с достатъчно работа се вдигат цените отново,но се вдигат и таксите за ефир на колите и цялата схема е въпросния собственик на фирмата да богатее.Този филм съм го гледал много пъти.
51
2
 
14
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Свободният пазар селяни, свободният пазар ще ви излекува мързела или отивате в небетието, като едни мрънкалници и дребни селски тарикати!!!Агент Ники Барнаби!ЦРУ!!!