Левски и Ботев заради съжителство ли проляха кръвта си!

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за подмяна на историята
Обновена: 30 яну 2016 17:07 | 30 яну 2016 16:00, Веселина Йорданова
384

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за промяна на факти от българската история. 
Още по темата
Пред паметника на Апостола на свободата в Подбалканския град над хиляда присъстващи изразиха несъгласието си с предложенията за нови учебни програми и отпадането на знакови произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово", "Къде си, вярна ти, любов народна" и други.

Присъстващите подкрепиха изказванията на заместник-кметовете на Карлово Антон Минев и Стойо Карагенски, на кмета на Калофер и други, че няма да допуснат да бъде подменена българската история и чуждо вмешателство за обезличаване на нацията ни.

"Защо проляха кръвта си Левски и Ботев, заради едно съжителство или заради свободата на България", попита отец Рафаил от село Климент и добави: "Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".

Силно аплодирано беше и изказването на Мадлен Кирчева от Българския национален събор, в което тя заяви, че тя и нейните съмишленици не искат Меглена Кунева за министър на образованието.

От трибуната пред паметника на Левски тя каза, че иска доказани български експерти и учители да изготвят проекта за българското образование, предаде БТА.

Мирният протест в Карлово бе организиран от Сдружението "Хайдути", Националното дружество "Традиция", комитета "Родолюбие" и бе подкрепен от общините Карлово, Сопот, Калофер и Павел баня.

На него присъстваха родолюбиви българи от населените места в Подбалканския край, както и от Самоков, Плевен, Шумен, Бургас, София и други.

На мирното шествие бяха издигани плакати "Ние помним Батак, а вие?", "Долу ръцете от историята ни", звучаха български възрожденски песни, а шестгодишната Рая рецитира "Аз съм българче".

Присъстващите се подписваха в подписката, организирана от калоферци, която ще бъде връчена на новия министър на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: протесткарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
24
 
! Отговори
бг преди 8 години
Който владее миналото, той владее и бъдещето.Който владее настоящето, владее миналото. - Джордж Оруел.Някои наши продажни политици се опитват да подменят историята с цел по - лесната ислямизация на България.
57
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой знае ли Турската армия някога да е побеждавала друга армия? Аз знам от историята, че винаги българите са побеждавали турците!
56
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците са работливи и единни.Това ги прави силни.За това силните и задружните управляват слабите!!--------------------Турците никога не са управлявали българите! Вие винаги сте били управлявани от Франция, Англия, сега сте управлявани от САЩ.Като сте толкова задружни защо 40 години не можете да управлявате кюрдите, сега кюрдите управляват турците в Джизре, Силопи и Диарбакър.Защо сте пишете управляващи като винаги сте били управлявани?
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой ви избира националните предатели да ви управляват, бе отворковци ?Кой гласува на 12 поредни избори за тях, а ?Кой друг пак ви е виновен за собственото ви овчедушие ?Нация от предатели и послушковци с преклонени главици !Жалко, че Ботев и Левски и други достойни БЪЛГАРИ умряха за такива като вас !!!
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искаме репарации от Турция!!! За "съжителството" и други още подробности... 20-30 милярда като за начало!
53
3
 
17
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 8 години
Утре ще кажат, че Левски и Ботев са Дядо Коледа и никога не са съществували. Някои псевдо учени само ни разсмиват. Преди имаше една Мартина Балева, която стана доктор на науките с подробна дисертация на тема Как в България не е имало баташко клане. утре някой ще стане професор, защото писал в научния си труд как Левски и Ботев са легенда като Дядо Коледа. Дай Боже да няма академици с това твърдение, че трябва да закрием изкривената ни държава.
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОСТАН ?Естествено е за Тиквите Доган и Ердоган да са по-важни от Ботев и Левски.Нали те им дават паричките.Долу родоотстъпниците и майцепродавците !
51
3
 
20
 
! Отговори
Знаете Ли Че преди 8 години
От Уикилийкс: Скорошните посещения на Давитоглу и Виктория Нюланд са имали за цел да известят Б. Борисов за сделката м/у ЕС и Турция, за възстановяване на границите на Княжество България и Източна Румелия, и използване на Изт. Румелия като "хъб" за приютяване на милионите бежанци (които иначе Турция би насочила към ЕС). Подготвят ни да си съжителстваме мирно, както Косово и Сърбия. Нямаме армия, нито един изстребител, и Бойко Борисов спокойно си рита с Бистришк. Койоти. Сега вече знаете!
50
6
 
18
 
! Отговори
Закона на природата преди 8 години
Историята помни всичко!България е била 7 века под чуждо управление.Защо?Защото българите не сте единни!!Това е голям минус за един народ.Турците са работливи и единни.Това ги прави силни.За това силните и задружните управляват слабите!!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,Да се омитаме докато сме живи''-автор Красимир Иванджийски
48
1
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 8 години
Пропускате ГЕРБ, РБ и остатъците от СДС. Да се надявам, че не е умишлено?.
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИЕ НЕ СМЕ ПОТОМЦИ НА РОБИ!НЕКА НЕ ПРЕВРЪЩАМЕ НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ В ПОТОМЦИ НА ТАКИВА!
46
1
 
16
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
"земята на Ботев и Левски отново е робска земя".
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тия потурляци от Карлово защо протестират?----------------------------Протестират срещу опитите турските банди да се представят като някакви борци за турска независимост вместо реалното им описание на терористи и убийци каквито са турците по кръв и природа. Вие е турците сте генетични садисти! Българите ви направиха хора и докато българи бяха начело в Турция държавата ви беше добре. Сега "великата ви армия" не може да си охранява границите и сте фрашкани с чужденци, които храните всеки ден.
44
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалка нация, робска, шиббан народ, мъррша!-----------------------Същата "жалка нация" през 1912 г ви разби в две войни и изсели 3,5 млн от вас в Анадола. През 1989 г. "мършата" народ изсели 350 000 от вас. Кой народ е по-мрша ти ми кажи?
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата си поразчисти сметките из контрабандата.Къде са парите от КТБ - 4 милиарда?Занимават ви с глупости,да ви отвлекат вниманието..
42
4
 
18
 
! Отговори
До 64 преди 8 години
Ботев и Левски ако бяха живи щяха да емигрират в Европа:)Както направиха почти 2.5 млн.души.Живо и умряло бяга от тази бедна държава.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите не мечтаят за Кюрдистан, те вече го имат, защото в Джире, Силопи и Диарбакър турци са само полицаите у военните.
40
8
 
9
 
! Отговори
До 59 преди 8 години
Вие пък изгубихте и разпродадохте България!Кюрдите ще си мечтаят за кюрдистан.Турската държава не е хлабава като българската.
39
3
 
9
 
! Отговори
Bayazitz преди 8 години
Dobre ,be dobre ,nema da sporim ,ROBI ste bili,uspokoihte li se ve4e