Банско – по-добър за живеене от Париж, Барбадос, Парма...

Поредното признание за курорта идва от британския The Telegraph
Обновена: 25 апр 2016 11:05 | 25 апр 2016 09:07,
87
Банско – по-добър за живеене от Париж, Барбадос, Парма...
Архив: Булфото

Банско е на трета позиция в света като място за живеене и изпреварва френската столица Париж. Това сочи класация на британския вестник "The Telegraph", който и преди две години постави нашия курорт в челната тройка.

Зимната столица на Балканите е изпреварена единствено от областите Андалусия в Испания и Гаскония във Франция. След планинския ни град се нареждат италианският Парма, на пето място е Париж.

Още по темата

Според изданието Банско има няколко основни предимства пред останалите населени места. На първо място се посочва чистият въздух, след това идва ред на красивата Пирин планина, възможностите за ски и сноуборд в модерния ски център, на здравословния начин на живот. Подчертава се, че там може да се практикува планинско колоездене, планинско катерене, преходи в гората с коне и пеша.

Авторите на класацията отделят внимание на традиционната кухня и на хубавите местни вина. Можело да се хапва и пийва само за част от сумата, която гостът ще плати във френските или швейцарските ски курорти.

Доста британци притежават недвижими имоти в Банско, други пък предпочитат там да изкарват не само зимната, но и лятната си ваканция. През лятото може да се разгледа целия регион и да се видят много исторически и културни забележителности, коментира "The Telegraph".

Екзотични дестинации като Барбадос и Хонконг остават далеч зад нас. Прави впечатление обаче, че класацията е доминирана от европейски държави и градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
elll преди 8 години
Това си е повод за национална гордост направо
45
1
 
6
 
! Отговори
bros преди 8 години
Добре, бе, някой чисто аргументирано ви описва, защо повече няма да стъпи в тоя мутробарок с неясни условия, кьорава инфраструктура и нагли ***. И се почва - що плюеш по българското и подобни клишета. Тук, май, никой не плюе, просто си казва - бях там, случи ми се т'ва и т'ва. И к'ви са тия 1200км до Австрия, бе, флигцойга ги зима за 1,4ч. А относно "менюто" по пистите - Ало, господа "защитниците" - тия омлети да не ги качват девствени Непалски принцеси? А бирата я търкалят на ръце нагоре?!?
44
1
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Значи може и да си прав ама да споделя таз годишната ми одисея в Банско и същата в Майерхофнер! Та за първи път стъпвам и в двата ски курорта! *** на Банско бяхме по време на третомартенските празници, да кажа, че пистите бяха обработени са мнооого силни думи! После омлет и бира по "пистите" на Банско ми излезе 25лв Но пък Пържола с гарнитура супа и бира по австриййските писти ми излезе 14евро! За други неща няма да споменавам, но при такива цени явно наистина не мога да си организирам почивките!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И селяните в Банско са много приятни.Необразовани, нагли и те гледат само в портфейла.
42
1
 
5
 
! Отговори
млъквай 54 преди 8 години
МИХАЙЛОВ Е ПРАВ ЗА АВСТРИЯ!!БИЛ СЪМ ТАМ И ЗНАМ!НЯМА ПУШЕЦИ И САЖДИ!
41
0
 
5
 
! Отговори
Балевска преди 8 години
Спокойствие, чист въздух, природа..звучи прекрасно особено в сравнение с претъпкан, мръсен и пълен с престъпници град
40
0
 
5
 
! Отговори
Кая преди 8 години
Бреееейнай-накрая и нещо хубаво за нас да се чуе :))))
39
1
 
7
 
! Отговори
Mihailov преди 8 години
Всичко е много хубаво, ама вечер като излезеш на разходка зимно време веднага те удря в носа тежката миризма на пушек - отврат. Не могат да се научат банскалий да не горят стари обувки гуми и пр..В "конкурентните" курорти в Австрия и др. единственната енергия със закон е определена тази добивана от газ /бил съм там и знам/. А за синята зона не ми се говори, Почти целия град е осеян със знаци спирането забранено, за да може местната кмафия веднага да ти вдигне колата срещу заплащане разбира се.
38
1
 
4
 
! Отговори
bros преди 8 години
И улиците му улици, и канализацията - канализация. Пък да не говорим за пистите, чичко Каролев си го каза... ;)
37
1
 
12
 
! Отговори
... преди 8 години
Абе не знам за Банско, но е по-евтино да живееш в Майерхофен-Австрия и като цени на храна и като цени на пистите и като дължина на тия псити де е само некви си 507 километра писти, при това с една ски карта! А и да не забравя да ядеш по пистите на този курорт не зависимо дали си на 2000 или 3200 метра надморска височина ти е в пъти по-евтино околкото къде да е в Банско (да не говорим по "пистите" на Банско)! Така, че може и да ме плюете ама май май залагам на Австрийското!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
любимите ни статии.... най-лоши или най-добри. За съжаление още сме със зверски комплекси. Няма средно положение. Явно защото и средната класа е малко.
35
1
 
11
 
! Отговори
Умен преди 8 години
1000 пъти е по-добре да те напсува банскалия отколкото да чуеш "алах акбар" от мур.гаво момче с калашник.
34
4
 
8
 
! Отговори
Класации, преди 8 години
в които се сравняват градове с области и ябълки с круши са винаги измислени от интелектуални инвалиди, в повечето случаи болни от алкохолизъм.
33
2
 
13
 
! Отговори
hhh преди 8 години
Все си мисля, че такава статия от подобна чужда медия би трябвало да е повод за маааалко гордост в българина, но уви. Четейки коментарите в мен все по натрапчиво напира мисълта, че "всеки народ си заслужава управниците".
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 40 Ами както каза по-долният колега прасетата си искат ***.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ги мисли тия безумни статии?!? След Равадиново, сега Банско....
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото разбрах става дума за живеене, а не за кратка почивка, както се коментира тук.
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28 Тотално бъркаш нещата, не че няма постоянно плюещи всичко. Но затварянето на очите пред пропуските и недостатъците води до отрицателни последствия. Ти ходил ли си на истински зимен курорт в нормална държава? Факт е, че курорта е построен без никакъв одобрен общ архитектурен план. Строено е на парче, без мисъл за следващият ден... Мога да изпиша томове по случая. И това довежда до курорт със затихващи функции, на който подобно на Слънчев Бряг ще идват заради пиячка и дрога.
28
4
 
4
 
! Отговори
gs6 преди 8 години
Аз като скиор,колоездач и любител планинар ходя винаги с кеф там и си изкарвам страхотно.Има всичко к0ето ми е на сърце.
27
4
 
10
 
! Отговори
hhh преди 8 години
Освен да закриваме държавата, че като гледам ние как си плюем родното се чудя как един чужденец, прочел, който и да е форум на българска медия, би пожелал да дойде в България. И лошото е, че тази злоба и жлъч е насочена не само към Банско! Ако към на мястото на Банско беше София да речем плювните щяха да са същите...