Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!

Разходите на концесионерите се били увеличили
2 юни 2016 08:37,
174
Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!
Снимка: архив, Bulphoto

Почасово заплащане за чадър на плажа, обмислят в Несебър и Свети Влас. Това означава, че туристите ще броят от 6 до 8 лева, но не за престоя си, а за всеки час прекаран на пясъка под сянката, пише "Стандарт".

Все още не е ясно дали новото тарифиране ще влезе в сила. С два лева повече пък ще плащат туристите за сянка в  Слънчев бряг. До миналото лято те даваха по 8 лева за чадър и шезлонг, сега екстрите на пясъка скачат на 10 лева всяка.

Концесионерите обясняват поскъпването с високите концесионни такси и повишените разходи за поддръжка на плажните ивици.

Вчера бе дадено начало на туристическия сезон в Слънчев бряг, пише "Монитор".

За първи път от пет години насам плажните екстри в Слънчев бряг ще са с нови, по-високи цени. Сянката на пясъка скача от 8 на 10 лева. Същото е увеличението и за шезлонгите. Останалите атракции край морето остават на старите цени.

Повечето кръчми в курорта вече работят, а цените на манджите са различни. В западната зона на Слънчев бряг заведенията предлагат вкусни гозби на народни цени - супа за 2 лева, кебапче за 1.20 лв и пържола за 3.50 лв.

Непретенциозните заведения, които са далеч от морето предлагат халба голяма бира за левче, а порция пържени картофки струва 2.50 лв. В ресторантите, които са на крачка от морето или направо на пясъка обаче цените са надути двойно и тройно. Тарелка картофки с изглед към вълните се харчи по 4-5 лева, а чаша кафе е поне 2.50 лв. Най-евтината чорба там е 4 лева, а свежите салати тръгват от 7 лева нагоре. 

Прилична вечеря в крайбрежен за двама с аперитив, салати предястия и основно излиза минимум стотачка. Повечето заведения обаче предлагат и промоции, но само в определени часове. Хитът в началото на сезона е голяма английска закуска, която струва 7 лв., но се предлага само до 9.30 сутринта.

Обедно меню на промоция предлага бяла риба или мусака за по 5 лв порцията, пилешка пържола и свински стек струват по 7 лв. Към промоцията върви безплатно и чаша бира или вино безплатно, но само в часовете за обяд.

Най-привлекателната оферта за вечеря е Ростбийф от телешко месо алангле с гарнитура и бира, което струва 20 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХА ХА ХА .ДА ИСКАТ КОЛКОТО СИ ЩЪТ .ОТ 3 ЛЕТА ХОДИМ САМО В ЧУЖБИНА И ПЪРВО ЧЕ Е ПО ЧИСТО ВТОРО ЧЕ Е ПО КРАСИВО И ПРИЯТНО И ТРЕТОТО НАЙ ВАЖНО НА ПАРИ ИЗЛИЗА СЪЩОТО . ТАКА ЧЕ ДА МУ МИСЛЯТ ТО БАЛЪЦИ НЕ ОСТАНАХА ТА ДА ИМ ХОДЯТ НА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ ЗА ЦЕНА НА КОЯТО МОЖЕ ДА ПОЧИВАТ НА НЯКОЙ КРАСИВ ОСТРОВ В БЛИЗОСТ ДО СКЪПАТА НИ РОДИНА .
146
0
 
7
 
! Отговори
dp преди 7 години
80 лева да им искат, не 8, и после да умрат гладни в доходно чакане на посетители..
145
0
 
14
 
! Отговори
От морето преди 7 години
Каква поддръжка на плажа?През соц-а всяка вечер пресяваха пясъка.Сега обират само едрите *** и през август вече ме е гнус да стъпя боса на плажа. Отделно сутрин рано и привечер кучкарите си разхождат домашните любимци и ги оставят да препикаят всеки чадър. Пари да ми дават, няма да им седна под чадъра.
144
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За същите пари сме 30-40 човека сами на плажа с кафе и сладолед, тишина, морето сълза, персонала супер.. в Гърция примерно. Тука се къпем в ешерихия, кихаме си вируси, ядем повърньото от предния ден. Ооо мерсаж ;)
143
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
толкова ли качествени са плажовете и толкова ли богати туристи идват тук та да имат основание за такива цени,мирише на плажен рекет,мирише на отлив на бг туристи,ще има дране и ден година храни , а догодина ще има празни плажни ивици
142
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
конецсионерите са същите мафиоти, като бойко - да ги изринем
141
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
при положение, че българина работи за 500 лв на месец, което е 25лв на ден. Ще полежи на сянка 2 часа на слънчака. Евтинийка баце
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За престой на сянка 8 лв. на час, а за престой на слънце колко? Все пак, по-полезно е да се печеш, нали затова ходиш на море.
139
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безобразие! Щом ви харесва дрането, ходете по черноморието и си метайте капите. Ние простите ще ходим на море в Албания и Гърция.
138
1
 
20
 
! Отговори
121 преди 7 години
Разходите на концесионерите се увеличиха щото и подкупите за концесиите скочиха.... то животът поскъпва
137
1
 
19
 
! Отговори
ужас! преди 7 години
по 8 цирки на зад.ник.а да ви излизат на час! безбожна цена за село Свети Влас!
136
0
 
3
 
! Отговори
до 141+133....и т.н. преди 7 години
Сками *** :-)!!141.още ли има парИ за праньЕ,че не ни пука за българските тристЕ?!?!?!нема такивЕ *** као Сланчака де.....нагли,проЗти,алчни,необразоваНЕ от околията гърци :-) :-) :-) хаххахха133.от Тасос до Солун вси сте булгаре,знаеш нали....!!!кой да ви работи освен това,а?
135
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз за това ще ходя в гърция колкото и да е скъпо там поне обслужването е на ниво а и като си поръчам за консумация сянката ми е безплатна. Така че да ме прощават болестите по нащо море.
134
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е какви толкова са тези разходи на концесионерите? да не би само от шейзлонгите да се хранят? те ни правят на ***, и явно добре си плащат и на по-горните нива. Как пък никой не ги попита колко изкарват от КУПИЩАТА заведения, атракциони и други дейности? ама то като трябва да се отчислява на кметове, депутати и нагоре е така...не 10 лв, както са отворили алчно ръце и 20 лв. ще го направят, а ние в собствената си държава сме буквално изпъдени.
133
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето за това всички отиват в Гърция,Турция,Испания и къде ли не.Защото тук обслужването е под нулата ,а цените са астрономически!Вместо да капят парички,но по-дълго време при едни нормални цени,наш бай *** е отворил газопровода и иска река.Да ама не!Не ставате за бизнес драги търгаши!
132
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахахаКалимера, Тасос, Халкидики и Волос.
131
0
 
38
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Това да не би да беше опит за привличане на българите да почиват по черноморието :)))))
130
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 141Ще ли ти се да стоим в София? Нямааа... планирам да отидем със семейството ми в Гърция и няколко дни на Корал! Ама на такива, като теб пари за "сянка" няма да дам! Стой си ти под чадър на шезлонг, ако щеш!
129
0
 
8
 
! Отговори
До 140 преди 7 години
Заглавието си е вярно, чети какво пише в статията!" туристите ще броят от 6 до 8 лева, но не за престоя си, а за всеки час прекаран на пясъка под сянката, пише "Стандарт". "
128
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на който не му харесва да стои в София