Радарите за скорост - законни, само ако има знаци

Не се прие идеята на МВР проверките да не се обозначават
Обновена: 10 юни 2016 13:46 | 10 юни 2016 12:40, Петя Славова
30
Радарите за скорост - законни, само ако има знаци
Снимка: архив, Булфото

Радарите за засичане на скоростта ще се смятат за законни само, ако пред тях има предупредителен знак, съобщава "Монитор".

Депутатите от транспортната комисия отхвърлиха искането на МВР проверките за бясно шофиране вече да не се обозначават.

Според парламентаристите полицаите щели отново да започнат да се крият в храстите. От МВР пък смятат, че заради многото инциденти след бясно шофиране, знаците трябва да се махнат.

Бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев застъпва тезата, че обозначението на камерите помага само на нарушителите, защото те знаят, че могат да карат както си искат, с каквато си искат скорост и когато видят този знак, да бъдат примерни водачи.

Част от депутатите признават, че водачите карат безразсъдно по времето на целия път и само в рамките на знака намаляват скоростта. За други депутати, „тези знаци могат да се използват превантивно в градската среда“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Проблемът е, че нарушават конституционната забрана да бъдеш наблюдаван без твое съгласие. Изисква се предупреждение. Напъните на КАТ да нарушат конституцията са тяхна професионална деформация.Хипотезата, че шофьорите карат само за да излъжат КАТ е тиражирана глупост. Има редки хулигани на пътя, които не се наказват от КАТ. Повечето са неграмотните, никой не кара бързо с цел да наруши закона, а защото ограничителните знаци не съответстват на пътя и създават пречки за движението.
21
0
 
0
 
! Отговори
Hutki преди 7 години
Kamerite sa 2 - edna otpred i edna otzad...i imat gps...i imat patna tabela estestveno....:-):-):-):-)
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе, според големите разбирачи, според които КАТ вечно им е крив, щото "се криели по храстите".... КЪДЕ ТРЯБВА ДА ЗАСТАНАТ БЕ ? НАПРЕКИ НА ПЪТЯ ???И какъв е точно проблема да ти засекат скоростта, без да са обозначени ???Значи, по същата логика. ако например полицията ще търси наркотици в къщата на Иван, да вземем да направим задължиетлно - да му изпрати двуседмично предизвестие ??? Абсурди по български и по ганьовски. После тоя ни крив и оня ни крив. Само ние сме цвете.
19
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Пореден опит за изместване на темата от основното - неработещия КАТ. Каквото и да пише в закона, без силовото налагане спазването на закона от страна на държавата, в случав това трябва да го прави КАТ, нещата винаги са зле. В КАТ е проблема, но малко хора го разбират. При това в КАТ експерти по пътна безопасност няма и всички промени в закона по предложени от КАТ винаги водят до по-лошо.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Контрол да се осъществява само с камери, а КАТ да се явяват на автопроизшествия , както е в цивилизованите държави. И докога КАТ ще са в МВР?
17
4
 
8
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
оня ден пак се бяха скрили като лалугери в едни храсти.естествено без знак.
16
0
 
16
 
! Отговори
добър ден преди 7 години
Пише се "законни", с двойно "н". Другари журналисти, ако искате да сте добре платени подмазвачи и да растете кариерно, пишейки клевети и внушения, поне се научете да пишете грамотно. Граматиката е важна, не стига само ***.
15
4
 
10
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 7 години
Жалко. Поредното народоубийствено решение.Аз пък си мислех, че е достатъчно да е налице закон, който ограничава скоростта, за да са наясно водачите къде и как трябва да се движат. И че когато нарушат ясните законови правила правоимащите органи имат правомощието да ги санкционират. Грешили сме, явно. Това не е законова държава.
14
3
 
11
 
! Отговори
математик преди 7 години
Лошото на криенето в храстите е,че се снима под много голям ъгъл и така измерената скорост е по голяма от действителната.В инструкцията за работа с ТР 4 е написано,че допустимият ъгъл е 8 градуса.В такъв случай отклонението в измерването е под 1 процент и стойността може да се счита за достоверна.А ако се загледате в повечето снимки ъгълът е по голям и така измерената скорост е по висока.В същата инструкция има още една грешка,която няма да кажа каква е,но тя пак ощетява шофьорите!
13
7
 
6
 
! Отговори
Мили Боже преди 7 години
Престанете с въпросния знак за камерите ! Може ли някой да ми обясни какво пречи той на КАТ да си гледат работата ??? По какъв начин той им пречи ??? Колко акъл трябва за да се сетиш че щом ония надуват газта 1 км./примерно/ след знака да застанеш там и да ги санкционираш ? Абе престанете моля ви се !
12
0
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Ами точно същите хора, които сътворяват бисерите на матурите и кандидат-студентските изпити после стават журналисти.
11
10
 
7
 
! Отговори
SA преди 7 години
Даже в по-цивилизованите държави няма такива знаци,ама ние нали сме си по-*** народ,искаме да имаме знаци,че ни снимат!Ами ще ставаме все по-прости тогава!!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, що ли пък да си прочете заглавието и да го поправите?
9
3
 
6
 
! Отговори
Мили Боже преди 7 години
До СимоСимо, 40 г. съм на пътя !!! Изобщо не ми обяснявай твоите глупости !!! Какво ти пречи на теб си е само твой проблем, и на никой друг !!!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев застъпва тезата, че обозначението на камерите помага само на нарушителите, защото те знаят, че могат да карат както си искат, с каквато си искат скорост и когато видят този знак, да бъдат примерни водачи.- - - - А въпросния бивш шеф на КАТ, съвсем случайно, да е чувал някога че има Закон за движение по пътищата ??? В който е указано с каква скорост можеш да се движиш, кога, как и къде ???/прости им Господи, те дори не знаят какво говорят .../
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами поставете повече знаци толкова е просто но по лесно е да се криете по храстите и да спите.
6
0
 
10
 
! Отговори
офффтопик преди 7 години
Накарахте ме да се замисля чак дали законите са законни. Случват се такива грешки ама напоследък става заразно.
5
7
 
11
 
! Отговори
Симо преди 7 години
До Мили Боже ????МВР искат да се махнат знаците предупреждаващи за камери. Като шофьор съм твърдо ЗА премахването на тези знаци. Те не са в мой интерес, а в интерес на всякакви омрази с BMW-та, Опели и други 25 годишни каруци каращи спокойно със скорост близка то скоростта на полуразпад на колите им знаейки, че няма камери за скорост.
4
5
 
12
 
! Отговори
Monk преди 7 години
Поредното безумие! Направо да махнат ограничението на скоростта!
3
9
 
14
 
! Отговори
Мили Боже ???? преди 7 години
От МВР пък смятат, че заради многото инциденти след бясно шофиране, знаците трябва да се махнат.- - - -Да се махнат знаците ??? Това го казват от МВР ??? Много се извинявам, ама мога ли да попитам, абе в това МВР аджиба има ли поне един нормален човек ????