Нападнатият от мечка се опитал да се предпази от нея

Мечката изникнала незабелязано от гората
17 юни 2016 07:37,
10
Нападнатият от мечка се опитал да се предпази от нея
Снимка: архив Reuters

Мечка е нападнала мъж в гориста местност край смолянското село Люлка, докато обикалял да бере диворастящи гъби. Това разказа потърпевшият Панайот Парев. 54-годишният мъж е успял да оцелее след сблъсъка с животното, което го е захапало за ръката. Нападнатият от хищника човек е настанен за лечение в МБАЛ-Смолян.

Още по темата

Инцидентът е станал в гора на около 2-3 км от селото, съобщава "Дарик". Мечката се е появила внезапно според разказа на Панайот Парев. Той я забелязал едва след като чул нейния рев. Животното хукнало срещу човека, повалило го на земята и захапало ръката му.

„Отървах се, защото се защитих, подавайки си ръката към нея и мечката захапа нея", разказва пострадалият. След това мечката си тръгнала. Вероятно нападението е било за сплашване. Предполага се, че поведението хищника е било такова, тъй като мечката е водила със себе си малко.

Състоянието на мъжа е стабилно. Пациентът е с разкъсна рана в областта на предмишницата, вероятно и с травма на сухожилие. Приет е за лечение в отделението по травматология и ортопедия, каза д-р Димитър Дамянов от спешното отделение на смолянската болница.

Междувременно стана ясно, че регионалната екоинспекция извършва проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Насо преди 7 години
Има спрей против мечки. Добре е когато се ходи в гората, особенно на места където има възможност да срещнеш диво животно, да бъдеш подсигурен. Спреят не наранява животното, а го залива с капсаицин, просто го дезориентира, а това е напълно достатъчно за да отървеш кожата. Не е евтин, но е хуманен начин да избегнеш челен сблъсък.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Високо планинския джентълмен не е ли чувал приказката :Видиш ли баба меца , бягай да не те клеца .Другия път за боровинки, а ако не знае - там много се навъртат пепелянки и усойници ,те също хапят.А онзи *** по-долу където плещи за мечки, месо и плодове - нямаш си напредстава изобщо от мечки.Ако е тревопасна - месо не яде, а ако е месоядна ( вече стръвници ) , никога не се връща към старото меню и плющи само месо.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАРОДНА МЪДРОСТ-КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ НЕ ХОДИ В ГОРАТА!...
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, мечка в гората?!?! Не мога да повярвам! :D Ами нормално е бе, хора. Все повече стесняваме местата им за обитание, ще се пази като е с малкото си разбира се. Природата трябва да се уважава.
5
1
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Мечката ако искаше да го убие щеше. Била е с малко и човекът също я е изненадал, затова го е нападнала - да го прогони, а не да го изяде. По принцип *** мечки имат нужда от месо пролетта, след зимния сън, през другото време карат на плодове.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще провери еко инспекцията? Ааа, ще симулира дейност, или ще иска обяснение и от меката...
3
18
 
9
 
! Отговори
маке преди 7 години
до 2 ти да не си от ония веганитеако знаеш какво мезе са мечешките лапи оффффффф що винце ойде последния път
2
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами дайте да застреляме всички животни, които живеят в гората и вероятно ще ги срещнем ,ако ходим за гъби!!!! Не стига, че сечете дървета като луди и им отнемате от хабитата все повече, ами сега и да ги убивате ,защото имат малки и ги защитават!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Отървах се, защото се защитих, подавайки си ръката към нея и мечката захапа нея", разказва пострадалият. След това мечката си тръгнала. Вероятно нападението е било за сплашван "Мечка рекетьор , "сплашване".....глупостиЧовекът разказа , че мечката е политнала от тясната пътека и паднала надолу и докато излезе той избягал!Някой пак е сънен!