Огън, камъни, водни оръдия: Бежанци vs. полиция в Харманли

Към бежанския център са изпратени подкрепления
Обновена: 24 ное 2016 13:08 | 24 ное 2016 12:57,
291

Снимка: bTV

Броени дни след като бежанският център в Харманли беше поставен под карантина, стотици мигранти влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия.

На място има голямо количество служители на реда и водно оръдие. Срещу тях летят камъни, в лагера гори и пожар. Към бежанския център са изпратени подкрепления, съобщи bTV.

Още по темата

Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Персоналът от тях е освободен.

Пред центъра са се събрали и хора от града, които неколкократно протестираха с настоявания трите хиляди мигранти да бъдат изселени от Харманли.

Към момента не е ясно какво е предизвикало гнева на чужденците. В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария.

Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли.

След обявяването на карантината обаче стана ясно, че излизането от обекта далеч не е толкова трудно, тъй като центърът не е ограден напълно с мрежа.

Ограниченията трябваше да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. Обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога и вероятно това е породило негодуванието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокоооо, колко злини ни натресохте ти и *** около теб!
124
1
 
11
 
! Отговори
уплашен преди 7 години
Нострадамус писал ли е за бунта?!Война ли почва?ВИКАЙТЕ МОСАД
123
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай минчоТия цифри ги взех от ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА БЕЖАНЦИТЕ ПРИ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТето ги пак:1. АФГАНИСТАН - 232562. СИРИЯ - 196673. ИРАК - 178074. ПАКИСТАН - 23965. БЕЗ ГРАЖДАНСТВО - 2 08050% мъже, 38% деца и 12% жени;27% без образование, 27% с основно и 25% с начално..
122
0
 
17
 
! Отговори
Прост човек преди 7 години
Подхвърлете им няколко стотин калашника и гледайте какво става ! Аз го знам та как не се сещат висшите държавници ....но те за това им плащат един ден България както и Европа да гори ! Както и полицията няма право да стреля ....не ми се мисли ...от сега трябва да се премахнат по един или друг начин тия терористи !
121
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Руска Информационна Агенция казва че Бежанците убили и изнасилили 4 служителки и 2 медицински сетри в Лагера"Ами естествено, че ще пишат глупости, нали пропагандата трябва да се подържа жива
120
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2-*** от Бежанците стреляли с автомати калашников срещу Жандармерията
119
10
 
3
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
До "ТОП 5 СТРАНИ НА ПРОИЗХОД ПО БРОЙ ПОДАДЕНИ МОЛБИ..."Стига спекулирахте с тея цифри. Мигрантите в България са не повече от 6-7 хиляди. Не че е малко, ама е пръдня в торнадо на фона на всичките ни проблеми.Въпроса е да не идват повече и тея дето не им е мястото тук да ги връщат!
118
0
 
12
 
! Отговори
_постановление 208 преди 7 години
ГРАНИЦАТА
117
0
 
10
 
! Отговори
Толераст преди 7 години
Сега мигрантите да започнат да водят дела срещу Бг!
116
2
 
21
 
! Отговори
_постановление 208 преди 7 години
МИНИРАНЕ НА ГРАНИЖАТА ВЕДНАГА ВЕДНАГА
115
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не казват за взрива в Лагера че всичко е било предварително подготвено от Атентаторите
114
1
 
35
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 7 години
Клетите бежанци ......сега НАТО трябва да изпрати войски в битка с полицията ! Бедните и клети, мили и горки бежанци просто си искат своето ....каквото и да е то ние сме им длъжни да им го дадем .....поне така казва великата Ангела Абду Саллах Меркел !
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми Варг, земи тогава назначи някой от тия вундеркинди на работа у вас.
112
45
 
4
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Ами прави са хората да протестират. Много време мина, а държавата ни още не е предприела мерки да подобри живота им, да им се осигурят подходящи жилища и някаква издръжка. Вместо това заради народа ги натикахме в лагери да мизерстват. Нека да протестират за да разбере народа, че бежанците имат други разбирания и ценности, не може да се отнасяме с тях по този начин.
111
2
 
19
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До До 53Ами нашите хиляди сънародници който са в чужбина поради икономически облаги за тях какво ще кажеш бе умник. Те второ качество хора ли са?....Има и нашенци втора рака ходят с катуни и правят зулуми.Ама как сравняваш Българин който е образован работи плаща си данъците с хора които само планини и скали са виждали.Жените са тип нинджа,Той се жени за който му кажат няма мнение и за него и другите трябва да са така.Спазва религиозни не светски закони.Да изнасили е нормално жената не е човек
110
1
 
29
 
! Отговори
свински бут среден преди 7 години
ЗНАЧИ ЗА ТОВА ИЗБЯГА БОЙКО
109
46
 
2
 
! Отговори
varg преди 7 години
всички чужденци са много по стойностни хора от вас.Може да има някоя черна овца но поглеждали ли сте нашите новини що за стока са населяващите балканите?Те ви водят здрави прави работоспособни хора на крака ви идват и вие се мръщите?Защо бе ***?Нещо лошо направили ли са ти? На теб точно конкретно нещо направили ли са ти че мразих хора които никога не си виждал?Само ни излагате пред чужденците който искат да дойдат тук, срам ме е от такива "патриоти" първични първосигнални клошове
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
0:2 за гостите!
107
3
 
17
 
! Отговори
един от рпу преди 7 години
Не се притеснявайте, колегите знаят как да ги поставят на място. Не е тук мястото да пиша, но съм сигурен, че ще се справят както трябва във всеки смисъл!
106
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В чужди Медии пише че Бежанците стреляли с калашников от Лагера