На ски в роден курорт – поне 100 лева на ден!

Цените на картите за лифтовете гонят 60 лева на ден
1 дек 2016 07:17,
14
На ски в роден курорт – поне 100 лева на ден!
Снимка: архив Reuters

Един ден по ски пистите на Пирин и Рила в елитните курорти Банско и Боровец ще струва поне стотарка. Тази цифра обаче е доста относителна. Защото при цени на дневна карта за лифтове и влекове съответно 58 и 55 лева, можете да карате цял ден, но със сандвич в джоба и термос в раницата.

Речете ли обаче да хапнете и да се подкрепите с топли напитки в заведенията край пистите, бързо догонвате споменатите 100 лева.

Това е, при положение че си носите свой екип. Иначе наемът за ски, обувки и щеки е най-малко 30 лв. на ден. В другите центрове като Пампорово, Витоша, Добринище цифрите са различни.

Средната цена на храноден (закуска, обяд, вечеря) в зимните курорти се движи около 17 евро, съобщи пред "Монитор" Красимир Занков, главен експерт в Института за анализи и оценки в туризма.

Нощувките пък са между 47 и 52 евро, в които е включена и храната. В 5-звезден хотел само за нея обаче можете без проблем да надхвърлите 100 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
сп??нс преди 7 години
Една бърза справка в нет-а показва че 5нощувки + 4 дневен пропуск за пистите са 220Е/ човек в 4-звезден хотел в Андора.
8
1
 
4
 
! Отговори
извод преди 7 години
Който кара ски в курортзле живота си нареждаТрансформира се в клошарс празен джоб и без надежда
7
0
 
12
 
! Отговори
Цеко съсипа Алеко преди 7 години
Тия нашите хотелиерЕ и ресторантьорЕ (и планински и морски), не разбраха ли, че границите вече са отворени и който печели добре, или спестява парички да си напрви кефа за седмица, хич няма и да им погледне "офертите". Да печелят от рЮснаци, от впиянчени английски тийнейджъри и пенсионирани германци. Обаче, тази клиентела си предплаща всичко дОма и може да извади некое и друго евро само за алкохол! Ей го на, студентите за 8 декември хукнали към Сърбия! ;) Май в тоя сайт го пишеше
6
2
 
3
 
! Отговори
до Анонимен преди 7 години
И аз съм се съмнявала, но той просто е твърне непривлекателен и се съмнявам някой въобще да иска да прави с него нещо.Парите си ги изкарва с честен труд.А пък аз си имам и любовник ;)))
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахаха, а на мен мъжът ми изкарва по 1 милион на час и всеки ден сме у Банско. Бacи кефа, баце!Не, сериозно - тия по нашите "курорти" са от мазохист нагоре и от ***, та до вдлъбнатеняк :D
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто не е за всеки тая глезотия.Мъжът ми като изкарва 4000евро заплата ходим по два пъти в месеца на почивка.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера какво му се кефят на тези ски ! Ходих един пьт и повече няма да стьпна даже без пари да е
2
4
 
20
 
! Отговори
boby преди 7 години
Само най-големите балъци ходят по нашите курорти на почивка вече, и зиме и лете. Алтернативи за същите пари и на светлинни години напред по качество бол.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще отида аз на нашия ужас да ме цакат с толкова пари колкото във Франция,Австрия и Италия ще карам 6 дена по над 250км писти. Няма да чакам на лифтове,няма да ме лъжат смотани макета с надценка 80000%за топъл бульон.Тязи зима ще карам във Франция за 800 лева спане пас и път.