Пуснаха "Тракия" от пътен възел "Карнобат", Павлова постави нова цел

Коли изпревариха снегорини по обходния път Ямбол – Бургас. Затънаха
31 дек 2016 15:51,
252
Пуснаха "Тракия" от пътен възел "Карнобат", Павлова постави нова цел
Снимка: Булфото, архив

Възстановено е движението по АМ "Тракия", от пътен възел "Карнобат", в посока София.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Остава ограничено движението в посока Бургас.

По думите на министъра на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова автомобилите вече могат да бъдат изтегляни от там.

Още по темата
Павлова е на мястото заедно с премиера в оставка Бойко Борисов.

"В момента разчистваме и се надяваме да можем да пуснем движението и от пътния възел на Зимница до Карнобат. Гражданска защита завършват изтеглянето на два автомобила и се надявам съвсем скоро да можем да пуснем движението", обясни Павлова.

"Оттам нататък усилията ни ще бъдат насочени да пуснем автомагистрала "Тракия" от и до Бургас. Има навявания, но контролирано със снегорини искаме да пуснем движението, за да облекчим трафика. Това са следващите стъпки на усилията ни, които се надявам да бъдат успешни", каза още тя.

Павлова поясни, че четири коли са задминали снегорин на обходния път Ямбол – Средец – Бургас. "Влязоха в преспите, задръстиха, така че сега там има тапа от 30-ина коли. В момента натам подхождат снегорини и се надявам скоро да освободим движението", обясни министърът в оставка.

По думите й цялата налична техника в страната е в Източна България. Тя обясни, че е привлечена техника от райони, в които не вали сняг.

"Има техника от Пловдив, Ямбол, Сливен, която е докарана на територията на Източна България", подчерта тя. Тя увери, че движението към Бургас по АМ "Тракия" ще бъде възстановено в момента, в който спрат навяванията и има възможност да се изчисти, така че да може да бъде пуснато безопасно. "Дотогава ще го пропускаме контролирано най-вероятно със снегорини отпред", добави Павлова.

Тя заяви, че метеорологичната обстановка в момента е подобрена и това е дало възможност движението по пътя Карнобат – София и София – Карнобат да бъде възстановено.  

Автомагистрала "Тракия" е затворена и към 15 часа. Затворени още са Ришкият и Айтоският проходи. В посока Бургас- Малко Търново и Бургас- Варна се пътува при зимни условия. Маршрутът Бургас- Средец е затворен поради аварирали тежкотоварни автомобили.

Въпреки многократните призиви от страна на областния кризисен щаб да не се предприемат пътувания, на дежурните телефони непрекъснато постъпват питания относно възможностите за пътуване от и към областта. Институциите са категорични в указанията си за избягване на шофиране в тази усложнена обстановка, с цел предотвратяване на следващи ситуации като тази край Айтос от снощи. Областният управител Вълчо Чолаков оставя щаба в пълна мобилизация до цялостното нормализиране на ситуацията.

" Знам, че предстоят новогодишни тържества и всички имат планове, но призовавам гражданите да бъдат разумни и да не предприемат рисковани пътувания. Природните стихии са по- силни от нас. Нека да не рискуваме живота си заради спонтанни и прибързани действия. На терен сме повече от 20 часа, времето е жестоко, продължаваме работа и апелираме за отговорно поведение."- коментира областният управител Вълчо Чолаков.

Към настоящият момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
2
 
! Отговори
wallenstein преди 7 години
До АнонименТи какъв си, пембян???
112
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Кой е по-по-най се изправили трите хикса и трите Бта - Бат Бойко Борисов, трите хикса скочил с мотора си 200 метра и направил 100 салта с 100 лупинга в 1 скок, а Бойко му рекъл е аз 2017 ще съм премиер !
111
2
 
20
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Верно обаче,че са възскъпи магистралите!За тия пари дето отидоха,трябваше да са осветени,че и покрити!То май излязоха по-скъпи от германските....
110
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КИРИЛЧервена тикво , след броени дни ще видиш огромната разлика между Борисов и летеца Радев с правителството на др. Нинова . Представям си Нинова и Йотова в снежната буря на магистралата . СМЕХ ама голям .
109
1
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Тия трошляци навярно са били с ентелегентно 4х4 от баш премиум клас.Бесен дизел и още по бесни шофери.Трябваше да ги избутат от пътя и да продължават напреде.
108
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩъГъгъъъъ ша пукна от смях - зимата 1 пръст сняг и -2 градуса - Сибирски студ - затворена магистралалятото 30 града и пак с - Сахарска жега - пак затворенаГъгъъъъ еврогейци
107
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ АЛЧНОСТ ! САМО ЗА КОМИСИОННИ МИСЛИТЕ. ЗАЩО СА ТОЛКОВА СКЪПИ ПЪТИЩАТА ,ЗАЩО НЕ ИСКАТЕ ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ ,ЗАЩОТО ОТ ТАМ НЯМА КОМИСИОННИ....ИЗЗЕДНИЦИ !
106
1
 
31
 
! Отговори
666 преди 7 години
КРАДЛИВО УПРАВЛЕНИЕ..90% от обществените поръчки стават с договорки..Не е имло по крадливо правителство от цялата история на България
105
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да си ходят вече калинките, че нищо не могат да свършат- само могат да се оправдават как всеки им е крив да си свършат работата. срам сте вие за народа! страхотен срам! никога повече да не видите власт! преядохте и окрадохте каквото можахте! ***
104
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРчовека си има котка и траминер, мислиш ли че го е еня? :)
103
0
 
18
 
! Отговори
Хорни преди 7 години
Сто лева за винетка давам,само да те ********!Ах,Лилито Павлова!
102
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази другарка - чете ли форумите ? - или не вдява
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАНДЖАТА го няма днес.
100
1
 
14
 
! Отговори
непокиста преди 7 години
На тая свинкя да и го начука в тясната устичка и да го олигави докато и се изпразня на устенцата!
99
3
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До снайперафелии с мас и захар са характерни за една определена етническа група, лесно отличима по избухливия си нрав. и широките гаще.сметай кви коментиррат.
98
0
 
9
 
! Отговори
По магистралата :) преди 7 години
Черен влак се композира, /2 черен влак се композира, Ленче ле, от Бургас за София.https://youtube/watch?v=IU6J7q7eHdk
97
0
 
13
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
С тая снимка Лилето ми става валпапир веднага!
96
1
 
7
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До 104До БОКО ама яде филий с МАС , а на нас НЕ ДАВАШ - било опасно за здравето АРЕ__________________________________________Свалям шапка на всеки който си изпържи две филии с мас и ги изяде, добър апетит!
95
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Анонимен110прасчо по вашему вика хрю хрю, жалък дилетант ;) как па ви намират некви с обща култура на аутист впредучилищна възраст
94
10
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
а на позитано постановиха бънди да им донесе бахур на фурна че с тая водка на гладно най много да гръмнат на гоце мандрата и после требва да се извиняват на вова.