Най-малко битови кражби - в Кърджалийско

Сериозно предизвикателство в района обаче била пътната обстановка
Обновена: 19 яну 2017 22:35 | 19 яну 2017 22:28, Веселина Йорданова
23
Най-малко битови кражби - в Кърджалийско
Снимка: БТА, архив

Област Кърджали е с най-ниска битова престъпност в страната, но това не означава, че не трябва да продължава работата в тази посока. Това каза пред журналисти в Кърджали министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Тя бе в областния град, заедно с директора на ГДНП глaвен комисар Христо Терзийски, за среща с ръководството на ОД на МВР, по повод специализираната операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че в не малка степен ниската битова престъпност в региона се дължи на поведението и нравите на хората тук, на липсата на големи общности с висок криминогенен риск, предаде БТА.

Главен комисар Терзийски посочи като сериозно предизвикателство в региона ситуацията на пътя. Той отбеляза, че има подобрена инфраструктура, открит наскоро граничен пункт - "Маказа-Нимфея" и увеличен пътникопоток, заради което министерството ще се постарае да "въоръжи" служителите от пътна полиция с нови автомобили, оборудвани с всички технически средства, с мобилни връзки "така, че да сме напълно безкомпромисни на пътя", каза Терзийски.

Той допълни, че от 21 януари влизат в сила промените в Закона за движение по пътищата, които предвиждат сериозни рестрикции особено за скорост, употребата на алкохол и упойващи вещества.

Що се отнася до глобите и тяхната събираемост, МВР и НАП тестват система, която да свърже двете информационни системи, каза още главен комисар Терзийски. Той изрази убеденост, че в най-скоро време ще има онлайн връзка при събираемостта на глобите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До БиБи 6 Браво! Точен коментар.Щях да напиша същото.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички гербаджийски министри се вживяват като единствени и неповторими.ох сладка е влласта
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за пръв и последен път и тя да види държавната хранилка
6
2
 
2
 
! Отговори
Един от Кърджали преди 7 години
Тази статистика на глава от населението ли е ? Понеже Кърджали няма и 30000 души, всички са в чужбина , Турция или в София, само по л.к. са в Кърджалийско. Като няма хора каква престъпност? Нет человек , нет престъпления! Да не споменавам колко убийства бяха извършени в Кърджалийски окръг! Така че статистиката да отчита реалното население. В София престъпленията кой ги прави? Тези на адресна регистрация ли? Преди 3 месеца мои роднини бяха ограбени в Кж в дома си , докато спяха.
5
0
 
8
 
! Отговори
БиБи преди 7 години
Обяснението е лесно: турците са хора работливи, задружни и въобще не понасят някой да ги краде. Отмъщението е директно, без обаждане в МВР. Затова ром там не се свърта. Същото е и в СИ България - Дели Ормана, Сланник, Герлово. Там ромска махала няма да видиш. А ние българите, сме хора с малко робски нрави, насадени ни в продължение на 500 години. Търпим да ни пребиват, крада, убиват. Пример: с.Мечка плевенско, чиито жители безмилостно ограбват съседите. А те не смеят да се вдигнат срещу крадците
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че в Кърджалийско няма роми! Ако имаше нещата щяха да седят по друг начин.
3
0
 
15
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
ХАХАХАХА, казаха ли ви го в очите братя уонаби европейци :) "Бъчварова посочи, че в не малка степен ниската битова престъпност в региона се дължи на поведението и нравите на хората тук"
2
0
 
9
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
МВР разкрива някъде около 14 процента от битовите престъпления.
1
2
 
23
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ние сме прости хора. Така сме възпитани. Не можеш да влезеш в дома на някой без да го извикаш и да те посрещне. Ако викаш и никой не отговаря се връщаш. Голям срам е да те обвинят, че си откраднал нещо. Голяма гордост е да купиш едно теле и да му раздадеш месото примерно на комшиите за да ти е спорна някоя работа.Ако пък си ерген и харесаш една жена...и научиш, че е омъжена това е голям срам за всеки мъж. Във всяко стадо има леш. И сред нас има понякога.