За ден: Трима загубиха живота си при пожари

Причините - незагасена цигара, неправилно боравене с уред
Обновена: 29 яну 2017 15:37 | 29 яну 2017 15:37, Веселина Йорданова
3
За ден: Трима загубиха живота си при пожари
Снимка: архив, БулФото

Трима души са загубили живота си при пожари, възникнали в домовете им през вчерашния ден. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В 17.52 часа в РДПБЗН – Шумен постъпил сигнал за горяща къща в града. Към адреса незабавно били насочени три пожарни автомобила. Огнеборците потушили огъня, обхванал къщата, и не допуснали разрастването му към съседни постройки. В жилището е открито тялото на 68-годишния собственик. Продължава работата по изясняване на причините за трагичния инцидент.

Сигнал за разразил се във фургон пожар е постъпил в РДПБЗН – Ямбол в 19.02 часа вчера. На място веднага се отзовали екипи с два пожарни автомобила, които изгасили огъня. Загинала е 85-годишна пенсионерка, собственичка на фургона. Според първоначалните данни причина за възникване на пожара е неправилно ползване на отоплителен уред.

Незагасена цигара е вероятната причина за пожар в мазе в Димитровград, при който е загинал 64-годишен мъж. Сигналът за възникналия огън постъпил в 20.55 часа снощи. Благодарение на бързата намеса на екипа на РСПБЗН – Димитровград е спасена жилищната сграда.

За последните 12 часа екипи на ГДПБЗН са се отзовали на 47 сигнала за произшествия, от които 24 пожара. Извършени са 21 спасителни дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МВРпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
24
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нищо лично ,но как разбраха в едно изгоряло мазе ,че причината е не загасен фас да не би само той да е останал специално като улика.