Избягали иракчани, но върнати и осъдени

Осмината преминали нелегално през границата ни с Румъния
8
Избягали иракчани, но върнати и осъдени
Снимка: архив Булфото

Осем иракски граждани бяха осъдени за нелегално преминаване на границата, съобщиха от Районният съд в Генерал Тошево.

На 23 декември 2016 година, преминали през село Вичево, община Генерал Тошево, излезли през границата на страната без разрешение от органите на властта.

Нарушителите, между които четири жени, били заловени от граничните власти на Румъния и върнати обратно в България, предава БТА.

Чужденците са наказани с шест месеца "лишаване от свобода" с тригодишем изпитателен срок и глоба от 100 лева. Един от задържаните се е опитвал и друг път да напусне страната ни по подобен начин, поради което неговата присъда е шест месеца "лишаване от свобода" и глоба от 200 лева.

Иракският гражданин ще изтърпява присъдата при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип. Постановените съдебни актове са окончателни и влизат в сила веднага.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук какво е ? - гетото на ев,опа ?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо ги задържат в България. Единствената причина може да са парите от Европа, които власта получава за тях и си ги вкарва в джоба.
Да осъдиш арабин за преминаване на граница е все едно да осъдиш диво прасе което е минало границата.

Хейхора , ако сте българи и милеете за земята си не пускайте арабите да влизат ! Когато излизат благодарете на Бога че ви е отървал. Всеки арабин е проблем. Той търси социални пари и някой да работи за него. Използват демократичните закони на баламите
1
1
 
10
 
! Отговори
SeveN преди 3 години
А влизанвто им нелегално в България? Или това не се брои, а?