Ергенът с 12-те милиона спрял цигарите. Вместо тях – билетчета!

През февруари спечелил 4000 лева и мислил да спре, но...
5 апр 2017 10:45,
58
Ергенът с 12-те милиона спрял цигарите. Вместо тях – билетчета!
Снимка: "Монитор"

Страхувам се за живота си, след като станах популярен със спечелените пари, разказва Димитър Митев, който с билетче от 8 лева преди седмица стана притежател на 12 милиона лева.

"Явно ми е било писано печалбата да дойде в дните на най-голяма мъка. Почти седмица беше минала, откакто чух по телевизията, че джакпотът е паднал, но все не ми оставаше време да проверя. Когато все пак го сторих, не повярвах на очите си, на три пъти пъти проверявах цифра по цифра...", разказва мъжът.

В продължение на цели две години дебнал късмета си ямболията. Роденият на 26 април 1956 година в село Бояджик професионален шофьор решил да откаже цигарите и ги заместил с ежедневно талонче с едни и същи числа.

Още по темата

Познати и приятели си шегували, че на стари години е тръгнал да чака "писмо от Господа", но той продължавал да упорства.

Първата по-голяма печалба го споходила през февруари, когато нацелил 4000 лв. Тогава се замислил дали да не спре, но махнал с ръка – ако има нещо да се случва, защо да му пречи. Междувременно тежко заболяла майка му, в продължение на един месец до деня на кончината й на 23 февруари бил плътно край нея.

"След като убиват хора заради десетина лева в джоба им, какво ще им попречи някоя вечер да ми влязат вкъщи. Един удар с тоягата по главата й... край с мене. Сега си давам сметка защо богатите не са щастливи и нямат спокоен сън...", разсъждава човекът, който през целия си съзнателен живот е работил единствено като шофьор, а личното му возило е старичък "Ситроен".

Щастливецът възнамерява да изключи за дълго мобилния си телефон и поне за месец да потъне в неизвестност, пише "Монитор".

Възприема като изключително лошо послание факта, че само два дни след като разбрал за печалбата починал братовчед му. Трагедията се разиграла на гробището в родното му Бояджик, докато вървяла панихидата край гроба на майка му на 2 април.

Вярно, покойникът бил на възраст и боледувал, но Димитър е категоричен, че пръст има и неочаквано споходилата го медийна слава.

"От ваши колеги журналисти чувам, че са започнали да ме издирват разни жени и че дори съм се съгласил на среща с една от тях. Няма такова нещо, от неприятности не съм имал време дори да почерпя приятелите си, камо ли да търся някаква връзка...", допълни той.

"Не смятам да се променям. Не се виждам зад кормилото на лъскава лимузина и по скъпи курорти. Свикнал съм да работя, не да хайлазувам, така са ме научили едно време. Вероятно ще взема някакво решение как да ползвам парите заедно с брат си", настоява Димитър Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: милионерДимитър Митев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо медийте не спряха докато не го открият? Сета не спират да го показват? Какво искат всъщност с това? Да навредят на човека. Оставете го на мира да си живее както си иска. Изглежда завистта в този страна е толкова много, че подлите нагли хиени наречени журналисти, им прави удоволствие да го показват през пет минути знаейки колко опасна страна е България. Какво искат да постигнат с това?? Утре ако на този човек нещо му се случи, по тяхна вина, да пишат по см.радливите си вестници.
8
2
 
31
 
! Отговори
мен преди 7 години
Кое налага толкова подробно да ни запознавате с детайли от живота на този човек? Това наистина е опасно! Кой ще носи отговорността, ако наистина нещо се случи?!
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 12 млн. бих учредил стипендия за надарени деца, за обучение.Но не си купувам такива билети и няма никога да си купя
6
5
 
20
 
! Отговори
/./ преди 7 години
До Анонимен4Не знам кой е черепа. Ако имаш предвид Захари Бахаров, не е негова лотарията. Той е просто водещ на хонорар там. На Делян Пеевски е Националната Лотария. Именно затова най много картончета и залози се правят на "Лафките" Те също са на Делян Пеевски. Ако на Пеевски му викат черепа - значи си прав.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля, че трябва да станат популани тези, които не купува билети от подобни игри..
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя джакпот се събира 3 години.Последните пъти махнаха и страната на монета,че няма печелене иначе.Трябваше им някой да го дадат вече,че хората щяха да спрат да играят.Голяма схема.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ДА ВЕРВАМЕ ВИ!!! ТОВА Е 4 ОТ 47 ДЕТО ОЩЕ ГО ТЕГЛЕХА С АНИМАЦИОНЕН КЛИП ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА ПРЕДИ ДА ВКАРАТ РЕАЛНАТА СФЕРА ЗА ТЕГЛЕНЕ НА ЧИСЛАТА!!!НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИА ООД Е ЧАСТНО ДРУЖЕСТВО И Е НА ЧЕРЕПА И НЯМА НИЩО ОБЩО С ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖАВНАТА ЛОТАРИЯ!----------НУЖНА Е САМО ЕДНА ПРОВЕРКА ДАЛИ ПРЕВЕЖДАТ ПАРИТЕ ПО-БАНКОВ ПЪТ ЗА СУМИ НАД 10 ХИЛЯДИ ЛЕВА И ЩЕ БЪДАТ ИЗЛОВЕНИ , ЧЕ ПОВЕЧЕТО ПЕЧАЛБИ ДЕТО ГИ РЕКЛАМИРАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА СА ИЗМИСЛЕНО ДАДЕНИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД НА ЧЕРЕПА!
2
1
 
48
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
На пълно си прав и аз съм против това да показват и да съобщават името на печелившия дори цялата печалба да подари пак ще го търсят тормозят разни престъпници и близки нему хора.
1
7
 
50
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
Вярвай ми, този човечец от снимката не е милионер и никога няма да бъде! Лъжа и рекламен трик, с който да увеличат броя на търкащите билетчета.