На крачка от трагедия: Конструкция от "Витиня" се срути върху автобус

За щастие няма пострадали пътници
Обновена: 14 апр 2017 16:44 | 14 апр 2017 16:38, Петя Славова
141
На крачка от трагедия: Конструкция от "Витиня" се срути върху автобус
Снимка: архив, Булфото

Част от конструкцията на тунел "Витиня" – осветителните тела са се срутили върху автобус, съобщава "Фокус".

"За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза собственикът на транспортната фирма, собственост на автобуса Георги Атанасов.

Още по темата

"Автобусът е преместен, но на място се извършват огледи от полицията", добави той. Атанасов уточни, че все още не може да каже дали транспортната фирма ще предяви претенции за нанесените щети. "Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите".

"Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали", допълни той.

На 5 февруари 2017 г. жена загина на място при тежък пътен инцидент на автомагистрала "Хемус", предизвикан от паднал елемент в тунел "Ечемишка" в тръбата в посока София. Елементът падна върху движещ се в тунела автомобил. Шофьорът на автомобила, в който се вози и починалата жена, пострада тежко.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че падналата осветителна греда е в неремонтираната тръба в тунел "Ечемишка", което е довело до пътния инцидент в съоръжението.

От АПИ уточниха, че първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

На 7 февруари бе разпоредена със заповед да бъдат сформирани експертни групи, които да направят извънредни огледи на всички тунели и съоръжения в страната. 28 са тунелите по републиканската пътна мрежа. Те са на територията на областите София, Враца, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Пловдив и Смолян
На 8 февруари последваха уволнения.

Служебният премиер Огнян Герджиков освободи от длъжност изпълнителния директор на държавната компания "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев, директора на Областно пътно управление в София и началника на районна пътна служба "Хемус", а също така понижи шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов, който вече е само член на Управителния съвет на АПИ.

Единственият, който сам подаде оставка, бе директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ Георги Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
49
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Като е паднало от едната страна, не е ли ясно, че и другото и то едвам се държи? Колко безмозъчен или безотговорен трябва да си да закърпиш само едното след такъв тежък инцидент? Това е престъпна немърливост! Прав е колегата по-долу, който пише, че българинът е мързелив неакдърник!
39
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северната част на България иска от южната да и плати за пътищата ,хващайте се на работа и си плащайте данъците и винетките
38
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драги ми другари,и биз коментаривсичко тъй е ясно- ГЕРБ са си прекрсни!Винетки, тунели,всичко са си взел-а пък елкторатаизбори пак чака !
37
0
 
50
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Българина е мързелив некадърник. От депуаттите до чистача всеки си върши работата през пръсти защото смята че малко му плащт или пък гледа да не се прецака да работи повече от другия. Тотална липса на съвест и чувство на чест . Важното е в края намесаеца да вземе парата и вечерта да си напълни търбуха с кифтета бира и ракия.
36
0
 
49
 
! Отговори
from USA преди 7 години
абсурдна държава, това се доказва за кой ли път!
35
5
 
35
 
! Отговори
До бг простаци 44 преди 7 години
А не така, батко и братко бяха от времето на БСП и тройната коалиция, а както знаем сега хората във форума възздишат отново по тях. Сега трябва да бъдеш засипан с минуси. Айде другаре действайте.
34
3
 
44
 
! Отговори
софиянец от Раковска преди 7 години
нали синът на Герджиков взе едни пари да направи огледи по тунелите на Хемус ...
33
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз тук влизам главно да чета коментарите :) много забавно да гледаш шепа хора с психични проблеми как си мислят, че мнението им има някакво значение за някой :))
32
5
 
58
 
! Отговори
Manuel преди 7 години
Каде е отворкото бойко да го вида сега как ще се оправдава.
31
1
 
57
 
! Отговори
бг простаци преди 7 години
в държава където САМО СЕ КРАДЕ оправия не МОЖЕ да ИМА !!!! ОТ АПИ се краде най- много в цялата държаваа ...... помнете ли БАТКО И БРАТКО ?!!?! 39 млн лв сви тоя ДАЛАВДЕЖИЯ от АПИ и него осъдихаа ....... Е НЕМА КАК ДА СТАНЕ от тва държава .....
30
6
 
67
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нали искахте герб ето ви герб от 2009 г са на власт какво пискате сегаще траете докато се затрием зорлем
29
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки тунел трябва да има надпис: Вие, които влизате тук, надежда всяка оставете! некадърниците от герб
28
4
 
57
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Десет години хвалби на Бойко тиквата, че бил построил нещо си... Това е резултата... построено криво ляво, горе долу ремонтирано, някак си сабирано... и всичко се разпада! Не става само с крадене! Да го Е.. и тъпия народ ***, не може читав управник да роди... само крадци!
27
3
 
51
 
! Отговори
бг простаци преди 7 години
народа е МНОГО *** тва 1во .... 2ро тези от АПИ 10 години не могат д анаправят ремонт на 2 тунела на АМ Хемус .... няма такава държава ....но няма и толкова п *** НАРОД като българският ....
26
2
 
52
 
! Отговори
бг смешки преди 7 години
по -скоро няма такъв народ ! *** като *** ! СЕДИ И гледа как му рушат и продават държавата ......
25
2
 
54
 
! Отговори
M преди 7 години
Няма такава държава!!!
24
1
 
56
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Пътната ни ифраструктура ни е в отлично състояние....без думи. Стойноста на винетките къде отива? В нечий джоб естествено... Нищо не се ремонтира реално, по документи е ремонтирано с качествени материали.Сега Лилито да обясни, къде какво защо! О Боже..... ужас, тя знае да се *** само.Трябва да има виновни за случилото се, да бъдат наказани публично.
23
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
35 Викаш Радев назначи Гердиков? Що си тоолкова проост беее?
22
32
 
38
 
! Отговори
Червени кхмери преди 7 години
Отговорността е на Радев и служебното правителство!Да си припомним че миналият месец Герджиков се изтъпани, че за 5 дни бил свършил работа за пет години???Толкова е работата на комунистите!
21
6
 
44
 
! Отговори
ако бойко питат преди 7 години
комунистите са виновни !