На крачка от трагедия: Конструкция от "Витиня" се срути върху автобус

За щастие няма пострадали пътници
Обновена: 14 апр 2017 16:44 | 14 апр 2017 16:38, Петя Славова
141
На крачка от трагедия: Конструкция от "Витиня" се срути върху автобус
Снимка: архив, Булфото

Част от конструкцията на тунел "Витиня" – осветителните тела са се срутили върху автобус, съобщава "Фокус".

"За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза собственикът на транспортната фирма, собственост на автобуса Георги Атанасов.

Още по темата

"Автобусът е преместен, но на място се извършват огледи от полицията", добави той. Атанасов уточни, че все още не може да каже дали транспортната фирма ще предяви претенции за нанесените щети. "Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите".

"Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали", допълни той.

На 5 февруари 2017 г. жена загина на място при тежък пътен инцидент на автомагистрала "Хемус", предизвикан от паднал елемент в тунел "Ечемишка" в тръбата в посока София. Елементът падна върху движещ се в тунела автомобил. Шофьорът на автомобила, в който се вози и починалата жена, пострада тежко.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че падналата осветителна греда е в неремонтираната тръба в тунел "Ечемишка", което е довело до пътния инцидент в съоръжението.

От АПИ уточниха, че първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

На 7 февруари бе разпоредена със заповед да бъдат сформирани експертни групи, които да направят извънредни огледи на всички тунели и съоръжения в страната. 28 са тунелите по републиканската пътна мрежа. Те са на територията на областите София, Враца, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Пловдив и Смолян
На 8 февруари последваха уволнения.

Служебният премиер Огнян Герджиков освободи от длъжност изпълнителния директор на държавната компания "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев, директора на Областно пътно управление в София и началника на районна пътна служба "Хемус", а също така понижи шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов, който вече е само член на Управителния съвет на АПИ.

Единственият, който сам подаде оставка, бе директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ Георги Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еййй ! Корав народ сме ! Водата отровена ! Тока скъп в тунели ни затриват и още ни ИМА !!!!
19
1
 
78
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Няма такава държава!След оня злополучен инцидент с жената.....Няма такава държава!Колко хиляди тунели имаме, че не можем да ги обслужим?Кой отговаря за тия тунели? На стената!Писна му на народа!Пак ли няма да има за затвора поне един?
18
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За виновника трябва да има затвор, не просто уволнение. На съд, моментално, и после на топло. Апропо, трябва или да започнем да строим затвори, или да върнем смъртното наказание, защото много хора ги чака възмездието.
17
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А според мен държавата рухна не само тунелите !!!
16
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Само с крадене не става,иска и поддръжка!
15
1
 
59
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
След третия мандат Борисов може да сложим табелката затворено , продава се изгодно!
14
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещата построени през комунизма започнаха да се разпадат... Очаквам паднали панелки. Жалка картина сме.
13
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2А според мен лампите са на несъобразена възраст!
12
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе стига с тоя Герджиков бе ! Бойко за два мандата КАКВО НАПРАВИ !? Временното правителство кърпи ! Другите режат ленти !
11
5
 
68
 
! Отговори
дядови преди 7 години
Дедите ви строиха и създаваха, направиха толкова, че ви е трудно да го поддържате ! Днес ходите и чегъртате петолъчките от гробовете им, защото соца ви е виновен за тоталната импотентност и некадърност ! Но да крадете се научите бързо, лесно и евроатлантически ! Карайте си колите с противогаз и каска, дано ви дойде ума в промитите кратуни !
10
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетки плащаме, а ни трепят неподдържани от държавата съоръжения?!
9
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех сега пък Герджиков виновен !? А Бойко дето се пъчи с магистралите и за два мандата успя само да не ги изкара ,е света вода ненапита !
8
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май по големи шефове с по големи шепи трябва да подадат оставка ! Ама за това трябва СЪВЕСТ ! А точно тя е най голям дефицит !!!
7
17
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Струва ми се доста съмнително това срутване отново в тунелите.Дали не е дело на човешка ръка?
6
19
 
44
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 7 години
СЕГА ГЕРДЖИКА ДА ПОДАВА ОСТАВКА С ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ,А МИНИСТЪРА КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ПЪТИЩАТА И ТУНЕЛИТЕ -В ЗАТВОРА !! НАЛИ ПРАВИХТЕ ИНСПЕКЦИИ НА ВСИЧКИ ТУНЕЛИ БЕ ,*** !!
5
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хвърлете депутатите от моста на Витиня!
4
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко пъти да ви казвам че тая "магистрала" Хемус няма нищо общо с магистралите. Пътят е отвратителен и тунелите са руска рулетка.
3
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще търпите да ви убиват по пътищата и тунелите? Вие народ ли сте или племе? По всяка веротност си мислите че на вас неможе да ви се случи. Или като казва Нане Я не сакам да съм добре Я сакам Вуте да е зле! Докато е това мислене на това племе ще е зле не само Вуте а всички. Какво чакате а не излезнете да им разбиете канчетата? Старх ли ви е? Да не си изгубите добре платената работа и че мутрата утре ще ви прати да пасете трева ли? Ех племе евано тата.рско!
2
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен шофьорът е карал с Несъобразена скорост...
1
26
 
52
 
! Отговори
1 преди 7 години
Герджиков какво беше свършил за 5 дни, дето ГЕРБ не успяли за 5 години ?