Премахват повторните изпити за таксиджиите! Защо?

Това щяло да засегне 70 хиляди, работещи в бранша
Обновена: 2 юни 2017 08:23 | 2 юни 2017 08:23, Петя Славова
10
Премахват повторните изпити за таксиджиите! Защо?
Снимка: архив, Булфото

Шофьорите на таксита няма да се явяват на изпит при подновяването на професионалното удостоверение. Това предвиждат промени в Закона за автомобилните превози качени за обществено обсъждане.

Предложените изменения предвиждат законът да делегира на "министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията с наредбата, уреждаща извършването на таксиметрови превози да определи условията и реда за продължаване срока на валидност на удостоверенията за водач на лек таксиметров автомобил, каквито правомощия към настоящия момент не са му предоставени".

В мотивите за промените се посочва, че те ще засегнат 70 хил. таксиметрови водачи и се уточнява, че толкова са издадените удостоверения по данни на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", пише "Монитор".

Те се налагат поради липса на подробно разписани условия и ред за удължаване на срока на документа за водач на такси, което води до затруднения при прилагането на закона. А предлаганата промяна цели облекчаване на условията за извършване на таксиметрови превози, се казва още в мотивите.

Измененията ще подлежат на обществено обсъждане в рамките на месец, след което ще бъдат разгледани на заседание на министерски съвет.

Премахването на повторният изпит за издаване на удостоверение за шофьор на такси беше обещано от служебният министър на транспорта Христо Алексиев след среща с представители на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: такситаизпити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Бухал преди 6 години
Каква валидност което е издадено на 03.06.1999г.и няма срок като личната карта какви са тези глупости не спряха да се заяждат с нас.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви повторни изпити? 90% от бакшишите никога не са били на никакъв изпит. Някой от тях даже и на изпит за книжка не са ходили.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как ревяха срещу юбер тези отпадъци.
4
2
 
3
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Черният м***нгал министър облекчава братята по цвят
3
3
 
3
 
! Отговори
Баси Държавата преди 6 години
И какво излиза-по добре птп-та и жертви да си се занимават застрахователите и роднините,отколкото Боко да им плаща като безработни.Е това е гениално управленско решение,Тръмп има много да учи от Винету :):):)
2
3
 
14
 
! Отговори
ИЗВЬН преди 6 години
Каквото и да работи човек, е задьлжително да бьде професионалист в своята област. Естествено и заплащането да е пропорционално на уменията.За жалост в Бьлгария, това не е професия. Да си шофьор на такси е синоним на : опушена кола, отбльскващ вьншен вид, сьпричастност с личният живот на шофьора и неговите проблеми. Да не пропусна манталитета и звуковото оформление . И не на последно място ...незаменимият трепет и очакване да бьдеш измамен вьв всеки един момент.Бонус е и хигиената в услугата!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, как защо, защото на власт е любимецът на бакшишите - Еднокнижния Оли Го.Те го боготворят. По-*** и от тях самите.