Пенсионерска немотия! Под гумите на колите... за 50 лева

Защо пенсионери инсценират инциденти на пешеходни пътеки?
12 юни 2017 19:42,
124
Пенсионерска немотия! Под гумите на колите... за 50 лева
Снимка: архив Булфото

Възрастни хора рискуват живота си за някой лев, като се хвърлят пред леки коли. Последният случай е от Карлово, а "блъснатата" баба учтиво признала на шофьора, че го прави за 50 лева.

"Миналата седмица ме блъсна един. Даде ми 50 лева. Сестра ми беше с мен. Чу и видя всичко", казала старицата на ошашавения водач, пише "Монитор". Историята се развила по обяд преди няколко дни на зеленчуковия пазар в Карлово.

Мъжът паркирал и отишъл до близък магазин. Пет минути по-късно той се върнал и потеглил. Внимавал при маневрата за заден ход, за да не блъсне някой.

В този момент жена на видима възраст около 70-75 години, която била на тротоара, изведнъж се хвърлила зад колата. Човекът веднага спрял и отишъл да я попита дали е добре и дали да я закара в болница. Тя отказала да се вика линейка и директно заявила, че иска пари.

"Останахме като гръмнати. Да не говорим за стреса, който изпитахме. Ужас! Явно това й е коронен номер. Пазете се", коментира в социалните мрежи шофьорът.

При друг случай, но този път в Асеновград жена на средна възраст махнала на спряла пред зебрата кола да минава. Когато лекият автомобил започнал да ускорява уж разсеяната пешеходка изведнъж и то гърбом към посоката на движение стъпила на пешеходната пътека.

"Хвърлих се с двата крака върху спирачките, за да не я блъсна и слава Богу, размина се, но стресът, който изживях, не може да се опише. Първо спрях пред зебрата да й дам предимство, а тя отказа да пресича и дори ми махна да продължавам. Сякаш я усетих какво е намислила, та успях да реагирам", се жалва друг шофьор от Пловдив.

"Не сме получавали такива сигнали. Ако бъдем сигнализирани, ще назначим проверка", коментираха от КАТ Пловдив.

Оттам припомниха, че преди години е имало случаи на деца, които се хвърлят пред автомобили в "Столипиново", но тази "практика" в махалата е била отдавна прекратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bılgarite sa sviknali da iskarvat lesni pari a ne s pot na çeloto
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Румъния след 1.01.2018 г. всички заплати в бюджетната сфера ще се вдигнат 2-2,5 пъти.Ама те убиха Чаушеску навремето. И след 1.01.2018 г. медицинсите сестри от 400 евро ще взимат 800 евро. А лекарите от 600 евро ще взимат 1200 евро. Ай честито румънци.Ама вие направихте каквото трябва и нямате червени тролеи, Кутевисти, комунисти, путинисти и т.н. червена ***.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пенсионерите се хвърлят пред автомобилите, защо пенсионерите просто не си купят тоалетна хартия, ЕС ни донесе тоалетна хартия, има много тоалетна хартия в магазините! А при Тодор Живков нямаше!
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо само в България има мизерия?Защо в другите държави дето се освободиха от комунизма няма?Дали не е защото все още няма промяна в България? Дали не е защото няма реферми? Дали не е защото всичко в България е червено? "Съд", "бизнес", всичко е в ръцете на червените.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе 45 г. им ползваха земята и накрая им върнаха земята и казаха извинявайте и Виденов фалира държавата за капак още 1 път. Aми наема или рентата на хората да бяхте върнали бе дрогари и хората сега нямаше да мизерстват.Нямаше банани и дори тоалетна хартия.
33
0
 
8
 
! Отговори
Отново ниско ниво преди 6 години
За такива заглавия и за такива обобщения на запад се плащат големи обещетения. В под-заглавието пише "Защо пенсионери ...", а в статията се споменава за един случай на жена на възраст 70-75 години и следва друг случай за втора жена на "средна възраст" от Асеновград. И гениалните журналисти правят извода - "Пенсионерите правят така". Имате големи проблеми с логиката, обощенията, заключенията и мисловния процес като цяло. Тук даже не искам да засягам злобните и повърхностни коментари.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време и тоалетна хартия нямаше. Хората си бършеха... с в. "Работническо дело"...
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България достига темповете на развитие от 1939 г. през... 1978 г. Тогава *** го смятаха това за голям подвиг. 40 г. загубени в нищото. Няма да се върне и самолетостроенето в България.
30
0
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Събират пари за ало-апашите
29
5
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
Бай Тошо Сатрапа ограби хората за 45 г им даваше по 100 лв заплати и хората днес получават 60 лв пенсииНемеца след ВСВ получаваше 5 000 марки днес пенсията му на немеца е 1500 евро срещу 30 евро при Бай Тошо Сатрапа.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе няма държава в ЕС с толкова ниски доходи и пенсии, ама в другите държави едни червени лъжци ги изтрепаха. А тук не. Ами не може хем богати, хем комунисти. Комунизмът е равносилен на мизерия.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Бай Тошо Сатрапа се чакаше 10г. за един телевизор. Aко се случи калпав чакаш още 10г. да докарат някоя лампа и накрая още 10г. търсиш сервиз дето да ти подменят лампата имаше само 1 канал със някаква умряла телевизия.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То сегашните работещи плащат за нещо дето няма да ползват. Защото пенсионната възраст ще е след време 95 г. Който доживее, ще види пенсия, който не... Държавата ще изцоца всичко. Цоциализъм.
25
3
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Лъжлива новина.И аз съм пенсионер, но преди да стъпя на пеш. пътека гледам дали идат коли и ако да, спирам и ги изчаквом да минат с предимство. Кой съм аз че да спират 10-15 коли заради мен.? На пешоходната пътека не се влача като умрял , та да има за повече, а почти тичам, макар че съм с тежък инфарт и инвалиднаст.Не вярвам да има такива сами да си търсят смъртта.
24
9
 
6
 
! Отговори
читател преди 6 години
До АнонименПри бай Тошо-сатрапа заплатите бяха по 80-100лв., пенсиите по 20-30...и ручаше кремвирши с тоалетна хартия..., киснеше във вмирисаните си махали, села и градчета, по-умните - в лагерите...който пресича границата - куршум в гърба!!!
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отиваш в хотел с 5 звезди наплюваш НЯКОЙ пиян ШВЕД и си търсиш обещетение. Някъде МИНАВА.
22
2
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Значи родителите ти са шведи, щом ги поставяш наравно с тях. Но да те успокоя! Ти няма да видиш и една стотинка пенсия! И то не, че ще пукнеш млад, но вашето поколение го мързи да гледа, камо ли да работи! А и ще се пенсионираш на 70 години, както сега в Германия.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на Т.Ж да не би да бяха богати пенсионерите?Нямаха пари за да ходят на море. Пенсият започваше от 35 лв., имаше пенсия 50 лв. Учителите взимаха 100 лв. пенсия.
20
0
 
7
 
! Отговори
Терминал 2 преди 6 години
Ако ме питате това е характерно в едни махали с едни хора , с един произход , ама к'во ли се учудвам като гледам българите , че слушат същата музика ... Глад и мизерия мори добитъка ...
19
8
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
По същото време в Германия немеца се возеше в собствен Форд чустанг или БМВ Литър бензин му беше 20 ст към наши пари и получаваше 5000 марки заплата към 100 лв при Бай Тошо сатрапа и никОй не им крадше земята на фермерите.