Монументът на Бузлужда – назъбен, неспасяем...

Паметникът не може да рекламира нищо, обяснява скулптор
Обновена: 23 юни 2017 10:25 | 23 юни 2017 10:15, Петя Славова
95

БСП излиза на простест пред Министерския съвет, ако не си върне паметника на Бузлуджа безвъзмездно. Според скулптора проф. Велислав Минеков обаче, обектът е неспасяем и не може да рекламира нищо.

"Тези реставрации стават с пари. Кой ще даде парите? Вместо пенсионерите да излязат по улиците, по-добре БСП да подкара своите милионери и да заплатят един ремонт", коментира проф. Минеков в "България сутрин".

Още по темата

Скулпторът подчерта, че БСП и ГЕРБ са абсолютно единни в разрухата, която сме постигнали през годините. По думите му през цялото време на управлението на ГЕРБ не се е чул глас от БСП срещу унищожаването на културното ни наследство.

"Сградата е правена с народни пари. От учениците се събираше по едно левче и трябваше да ги дадем за тази сграда. Целта беше да бъде нещо като конгресен център. Как ще се използва това нещо, кой ще го използва? Конгресен център се поддържа много трудно, това е просто невъзможно", категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR.

Политологът доц. Мария Пиргова отбеляза, че паметникът е на държавата и законите трябва да се спазват. Според нея БСП заема позиции тогава, когато на партията й е изгодно.

"Не е въпросът в това, че Корнелия Нинова иска безвъзмездно Бузлуджа. Стама дума за това, че някой трябва да се погрижи за този паметник и той да не бъде съборен. Паметниците не трябва да се рушат", посочи тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"БСП първо трябва да се заеме с премахване на закона, според който старият социалистически режим е обявен за престъпен. Страшно много ползваме, но паметник на капитализма така и нямаме", каза още доц. Пиргова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТА Ама спортувахме кръжоци . И как в бягането бяхме подковани ,,идеологически и правата линия на партията ,,или когато правя първият си скок от 800 метра ? Там няма място за идеологии. А това за,,правата линия на партията ,,днес го гледам като ,,правата линия на демокрацията ,,нема лево ,нема десно.И ако малко мръднеш ,айдее,антисеметиъм,расисъм,ксенофобия ,чат -пат фашизъм .Макар че ,,правата линия на демокрацията ,,поддържа в Украйна потомците на тези който избиха 1 милион евреи.
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затриването на койдо и да е паметник е зартиване на историята съответно е затриване на народноста и държавата.Независимо от коя ера, епохо или исторически събития са те! Един народ трябва да помни и уважава всеки един момент от своята история независимо лош или хубав защото усторията помага да не се повтарят грешките от миналото.Затрием ли историята много лесно ще повторим грешките от миналото. Това са фактите. А за изкаванията на професорите само една дума - малоумщина!
41
3
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Един паметник не могат да подържат, а го превърнаха в кенеf... - а искат цялата държава...
40
2
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
"Вместо пенсионерите да излязат по улиците, по-добре БСП да подкара своите милионери и да заплатят един ремонт"Ааааа...не така професоре - комуноидите са свикнали - да вземат!Свинаря - глави ще кълца - *** милионите си не дава!Другарката *** - като крупна капиталистка...ъъъъ...демократка...ъъъ..социалистка....Уффффф....съвсем се обърках...тая сменя цветовете по-бързо и от стресиран хамелеон!Бутайте ***!
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До WtF За сметка на това скоро ще имаме,, Ислямски културен център в София.,, С 4 минарета . Гарантирано от Герп!
38
4
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен"А тогава спортувахме ,драматични кръжоци ,ракетомоделизъм ,корабомоделизъм , Аероклубове ,парашутизъм ,мотоцислетизъм ,театрални кръжоци"...-------------------------------------------------Вярно е, така беше... - но всички тия дейности бяха подковани идеологически и правата линия на Партията... - не можеше нито милиметър отстъпление вляво или в дясно...
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2011 нали им го бяха дали, ко стана? Нищо. Ко искат сега пак? Направо Бойко да го събаря вече.
36
2
 
10
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
Формално си прав, че всички бяхме заети с кръжоци или спорт. Ама какво правехме вечер след тренировки ти е бедна фантазията. Тогава нямаше моб.тел. и камери на всеки ъгъл. Милиоцонерите къркаха в служебната стая на "Златното пиле". Улиците бяха Содом и Гомор. Върни копейките на Кутев - запази достойнството си !
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изнервен Ще протестират пенсиите за това че Червените талибани от ГРОБ от 2009 година обещават 500 лева минимална пенсия . И 800 лева минимална заплата ,1600 средна . От 2009 година стържат плочата ,показваха какви ли не,, чудодейни програми ,, и за капак за две тодини изтеглиха 26 милиарда и къде отидаха ,ни чули ,ни видели.и откраднаха за изолация на 256 блока -2 милиарда .
34
2
 
19
 
! Отговори
ист преди 6 години
Монументът на Бузлуджа може да го купи другарят Гергуф. Той знае как се купува без пари.
33
3
 
16
 
! Отговори
WtF преди 6 години
Комунистите си имат джамия на Бузлуджа и минаре с петолъчка .
32
19
 
5
 
! Отговори
Неоспорим факт преди 6 години
Социализмът е най-светлият период в историята на България.
31
2
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
"Монументът на Бузлужда назъбен, неспасяем"...---------------------------------------------------------------------------------------------------БСП... - озъбена, неспасяема...
30
3
 
14
 
! Отговори
ист преди 6 години
Монументът на Бузлуджа и БСП са неспасяеми. Те са минало невъзвратимо.Що се отнася до напъните на Нинова да получи Бузлуджа като бонус за загубените избори, това е обречен ход да спре пропадането на баба БСП.
29
1
 
11
 
! Отговори
Николай преди 6 години
Исторически коректното е обаче, че "Дядото" Благоев е основал на Бузлуджа БСДП! Това не го отричаха дори учебниците по времето на Комунизма. Сега БСП се опитва да си присвои освен построеното от БКП, с държавни (народни) пари и символиката зад този монумент, което е поредното изкривяване на Историята! Просто "у нас" липсва автентична Социалдемокрация, чиито корени са положени на Бузлуджа...
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай Спиро Бил си ,зад Бузлуджа ! Лъжеш като Иво Минджев . А тогава спортувахме ,драматични кръжоци ,ракетомоделизъм ,корабомоделизъм , Аероклубове ,парашутизъм ,мотоцислетизъм ,театрални кръжоци ,музикалнии фотографски школи ....Или си Иво Минджев или не си живял тогава .
27
4
 
5
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 16 червен анонимник. Искал си нещо да кажеш, ама не ти се е получили, галошш червен.
26
5
 
8
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
До Времето на комунизЪма съм го преживял и помня добре. То беше твърде различно от това, което ти набива в канчето гурото ти Кутев. С плодова ракия за 2,80 си махахме главите трима-четирима. След това влизахме в час и пушехме в класната стая. Ако даскалицата писне и потрошавахме прозорците на апартамента и трабанта на мъжа и го обръщахме на покрив.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като я гледам композицията спокойно може да се превърне в прекрасна джамия с хубаво минаре.
24
1
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
И за какво ще протестират пенсиите? Че не им го дават безвъзмездно.Ами има закони, бе другаре, и те от февруари 2017 г. казват, че нищо държавно не може да се дава така, а чрез търг. Или БСП пак иска да е извън закона?