Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!

Само от началото на юни по пътищата са загинали 56 души
Обновена: 25 юни 2017 14:56 | 25 юни 2017 12:47,
160
Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!
Снимка: архив "Булфото"

279 души са загинали във войната на пътя само от началото на годината. Шестима от тях попълниха черната статистика само вчера.

Това сочат данните на МВР за последните месеци.

56 са жертвите на пътя само от началото на юни, сочат данните на полицията. Ранените са 603, а тежките инциденти – 481.

Още по темата

От началото на годината загиналите в катастрофи са 279, а ранените 3488. Тежките катастрофи в първите шест месеца на годината са 2824.

Тревожните цифри идват ден след черната събота, при която само за ден смъртта си на пътя намериха шестима.

Както Dnes.bg писа трагедиите се разиграха в две жестоки катастрофи в Бургаско. Пет бяха жертвите само в единия от сблъсъците - на входа на магистрала "Тракия" в кв."Ветрен" в  Бургас.

Лек автомобил, идващ от квартала, се е удари челно в друга кола преди обяд. На място загинаха четирима, а петият пътник почина в болницата.

Заради кървавите катастрофи, които пълнят полицейските хроники, преди месец премиерът Бойко Борисов поиска спешни промени в закона за движение по пътищата, с които да се завишат наказанията за недобросъвестните шофьори.

Депутатите в парламента вече приеха нов регламент за отчитане на пробите за алкохол и наркотици, в ход са и други изменения, но засега те не дават резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем защо е така , защото от "социализЪма" остана - "всички сме равни , но някои са по- равни". Как да се осъществи контрол като от него може да "загази" наш човек , после *** ,че го оправяй , може да излезе истината ..а бе става сложно , та да си карат кой както може и който оцелее . Ако може "нашите" да си карат както искат , ама ако може другите"обикновените" да спазват законите . От 2009 ГЕРБ са на власт , ако искаха реални мерки .. ехей
86
1
 
5
 
! Отговори
ИСКАМ СТАТИСТИКА! преди 6 години
Искам следните подробности:- в колко на брой тежки катастрофи пряко или косвено (при изпреварване на) участва тежкотоварен автомобил (според мен около 25%; причина - неподходящи пътища)- в колко участват мотористи (предполагам под 5%)- в колко участват неправоспособни водачи (мисля около 5%)- в колко участват употребили алкохол или наркотици (да кажем 5%)- в колко участват "млади шофьори" (около 8%?)ЧАК ТОГАВА МОЖЕМ ДА СИ ПРАВИМ ИЗВОДИТЕ! НЕКА ТОГАВА ДА ГОВОРИМ И ЗА ПРИЧИНИТЕ!
85
1
 
4
 
! Отговори
Вера общата преди 6 години
"От вчера ги няма 6-има!"-не бойтеся празни места има колкото щеш,цели села пустеят,има места за реинкарнация.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътищата не са добри - това е ясно на всички. Но дали това е проблема? Или е по-скоро нещо свързано с безнаказаност за нарушения и безстрашие от катастрофи? Дали няма да помогне застраховките да се направят за комбинацията водач + определен автомобил? И да са драстично пропорционални на броя и вида на нарушенията ...
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е откак Бойко взе инициативата за катастрофите в свой ръце,жертвите се увеличиха в пъти,за голяма съжаление!
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tъпaта пенсионерка се е набутала в насрещното!Дано да е пyкнала!След 60 години - задължителен психотест през една година, медицинско и проверовъчен!
81
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина си е един и същ шофьор и тук и на запад. Ама на запад вече има близо два милиона българи и там българите не дават толкова жертви по пътищата както в България. Очевидно за многото катастрофи тук има някаква причина извън водачите, която е някак неудобно да се каже щото може нещата да опрат до организацията на движението, състоянието на пътната мрежа и корупцията, която е заменила контрола.
80
0
 
1
 
! Отговори
никой преди 6 години
До АнонименГолям мозък си!
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има около 4 млн. автомобила.Няма как да няма катастрофи, няма как да се мине без жертви.Но според статистиката 1990 година жертвите са били близо 1600 и оттогава само намаляват.И това при пет пъти по-малко коли тогава.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пънчоТова е причината, пътищата в България са безобразни и опасни. Разбира се, за управниците е по-удобно да хвърлят вината върху водачите. Сега както обикновено ще кажат "ще увеличим санкциите" и след година, когато се разбере, че това с увеличените санкции е без резултат, пак ще увеличат санкциите и следващата година пак ще увеличат санкциите... и така до безкрайност. Важното е да използват ситуацията да приберат повече пари от глоби - грозно, защото знаят че с тези мерки пак ще има жертви
77
0
 
0
 
! Отговори
boshlaf до 85 преди 6 години
Ще приема мнението до някаква степен, но не мога да се съглася изцяло. Да, има хора, които надценяват възможностите си и са самонадеяни. Това всички сме го виждали по пътищата. Но в много от катастрофите първопричината остава незабелязана, или просто си продължава по пътя без да е разбрала дори какво е причинила. Всеки очаква, че останалите участници в движението виждат и могат колкото него, а това не е така.
76
0
 
11
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Пичове,ще клекнете на моята ,че не е проблема във "ФАРОВЕТЕ" лобистки.Никой не е писал,че тия 5-*** вчера са загинали защото табелата е сложена "пу.... си лелина" и жената се е объркала и за това е влезнала в насрещното.Ама никога не питате оная с чантата за 17 бона.От Плевен до Благоевград са 42 ограничения!!Нормално ли е питам аз?Грам е объркано всичко.Да не говорим,че и пешеходните не трябва да са толкова много.Никой не инвестира в подлези и надлези!!Лапнали от Бойко,тука пешеходна и това е!!
75
2
 
8
 
! Отговори
до boshlaf преди 6 години
Като шофьор ти казвам - причината за ПТП-та си е предимно в мъжете!Стига с тия глупости - ама жените не ставали за шофьори...Жените шофират по-особено, но най-много да ти закачат огледалото поради разсейване или да ти ударят бронята, защото не могат да преценят добре разстоянията при паркиране!Проблемът с тежките катастрофи и загиналите си е само в мъжете - самонадеяните, арогантни и прости мъже!И това ти го казвам като мъж!
74
0
 
8
 
! Отговори
boshlaf преди 6 години
Докато воювах днес по родните "пътища" слушах в Неделя 150 (защото друга българска станция не се хваща, а само румънски и турски) министър Тиминужка как обясни, че видиш ли за България е по-полезно газопровода да мине през Турция, а не през България и как целта й била някой друг да построи АЕЦ Белене (защото ще не ще трябва да затваря ТЕЦ-вете на въглища) и да ни зароби за следващия век. Това било "национален интерес" видиш ли.... Ех, робски народееее, катастрофите ли са ти най-гоемия проблем?!
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
300 за половин година е даже много добре.Допреди 2-3 години жертвите бяха над 1200 души на годишна база.Има статистика, четете.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да знаете!!!В Днес.БГ не пишете нищо срещу Бойко Борисов - този светец на българската политика, при който България вече е станала суперсила, не само на земята, а и във вселената! При който на другите държавни ръководители им омекват разни работи от него и който движи съвременните велики преселения на народите през великата българска телена стена!
71
1
 
7
 
! Отговори
boshlaf преди 6 години
Като чуя думата "мерки" от някой министър или от банкянския започва да ми се повдига. "Мерки" на обикновен език означава - ограничения, затруднения, плащания, гърч, тормоз, гнет, насочен към общата маса от обикновени (вж. извън тяхната класа) хора.
70
0
 
4
 
! Отговори
до А преди 6 години
И ти си демагог, както управниците, в които е 101% от вината за случващото се! Съсредоточи се върху съществото на проблема! Правописа в случая е непричом. Аз съм началник на 35 професионални шофьора, изминали по няколко милиона километра без произшествия, но правописа им не ме интересува.
69
5
 
5
 
! Отговори
А преди 6 години
Много неграмотна нация сме! 90% от постовете по-долу са с поне 3-4 много груби правописни грешки. Какво остава за шофирането...
68
2
 
4
 
! Отговори
пънчо преди 6 години
В българия няма пътища. През страната ни минават най важните пътища в света между азия и европа. Над полвината от загиналите са чуждестрени граждани най вече турски.Ако спре далаверата от събирането на пътните такси пътищата ни ще бъдат перфектни.Но големи кражби стават и се прикриват само с фалшива информация относно ПТП.Защо не се говори за любимеца на мис Пиги за какви злоупотреби го обвиняват за милиони но това е само прашинка. От преди десет годи Пиги говори че ще изгради магистрали не