Туристи с жалба след жалба… Вълна от недоволство по морето

25 юни 2017 12:31,
75

Недоволни туристи заливат с искове за обезщетение хотелите по морето. В мотивите си за жалбите те посочват ниското качество на предлагания туристически продукт.

Според хотелиерите обаче оплакването се е превърнало в индустрия, която се развива с все по-бързи темпове. Собствениците смятат, че чрез жалбите недоволните туристи искат просто да си възстановят част от дадените за почивката пари. Те са категорични, че предлаганите от тях услуги съответстват на цените, които предлагат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Собствениците на хотелите разказват, че те често са обвинявани за инциденти, към които нямат отношение.

Още по темата

"Хотелът няма вина, че някой не носи джапанки около басейна и се подхлъзва и пада. Естествено, че около басейна е мокро", обясни един от хотелиерите.

Туристите в Слънчев бряг например се оплакват от мръсния плаж до шума в курорта.

"Мисля, че плажът е мръсен, защото мушички полепват по кожата", обясни чуждестранна туристка. Според друг гост на курорта пък шезлонгите, които струват над 10 лева, са много скъпи.

Има и доволни. Туристка от Швеция признава, че за пети път е в Слънчев бряг, а съпругът й – за 22-ри. "Тук има прекрасни хора, много добра храна, хотелът също е прекрасен", обясни тя.

Старите книги за оплаквания в хотелите по курортите вече са сменени от модерни таблети. С тях всеки може да подаде сигнал и да остави електронната си поща за обратна връзка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: жалбихотелитуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
13
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
що лъжеш ? - за същите пари в гърция не получаваш Нищо ! за 80 евро студио с натъпкани 3 стари легла,14 инча стар телевизор и доволно ухилени гръцки тарикати , освен ако минаваш границата сутринта с дисагите -плаж и се връщаш в Бг вечерта.
41
1
 
14
 
! Отговори
лешници преди 6 години
Като им видях селските изпълнения на "Кралските надбягвания" в Аскот преди няколко дни, и като знам че тук идват много по-диви *** реднеци, не съм особено убеден дали чалга-културата у нас е по-зле или тия пробити селяци. За германци, шведи и от сорта няма и да говоря, че те отдавна нямат нищо общо с легендите които се носят за тях. Отделно че повечето са от близкия Изток и Турция. А *** който се оплаква че се хлъзнал покрай басейна, не жалба, а трябва да му забранят да си излиза от тях.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днеска по немцката телевизия "саbel 1" предаването се казва " Achtung Abzocke " даваха репортаж за Златни пясъци, Варна и Черноморието ,със няколко думи срам и позор.
39
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не почивам в България от години. Не си заслужава. Съотношението цена/качество е ужасно. Нямам намерение да пълня джобовете на тукашните мутрокомунисти. За същите пари в Гърция, че дори и в Испания получавам много по-добро обслужване, по-чисто море... въобще си е друго. Тази година ще съм в Турция. Всички казват, че и там нещата са много по-добре от България. Има още мнооого да се учат нашенските пишман-хотелиери как се прави туризъм. Много са назад с материала.
38
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обиколил съм половината свят,живея в чужбина и си позволявам скъпи почивки.Българското черноморие е много добро тази година.
37
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черноморието е долна клоака. Не случайно българи отдавна не стъпват там. Аз съм бил за последно през 2005 и НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПЯ! Почти всички, които познавам също отдавна се отказаха. Дори и европейските пияници вече се усещат. До няколко години мутреснските бетонни бункери ще си стоят празни.
36
6
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
да мълчат туристите, че бой може да хапнат я за закуска, я за вечеря
35
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хотелиери считали, че давали съответващото на цената?! Това не е тяхна работа. Те трябва да осигурят всичко спрямо рекламата, договора, законите и нормалните очаквания.
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това специално за англичаните е масов спорт- като се върнат от почивка, която за две седмици ив струва колкото им е социала за 1, да се оплакват и да си искат парите. Наскоро имаше случай след две години се сетили , че получили хранително натравяне в испански курорт. Ама от хотела пазили даписи че за осем дни двамата изпили 140 питиета.
33
22
 
0
 
! Отговори
внимателно преди 6 години
Миналата година пристигна семейство руско езично..нанесоха в стаята над 48 спец раз средства вкл планшети,електронни книги .. най накрая пристигна техен роднина сега КАРА КОНДЖУЛ да види как са /./подържат го черни холограми в дигитална техника/..
32
12
 
1
 
! Отговори
аман от техника преди 6 години
Колеги от НАСА да направят анализи по снимки и филми.виждат се огромни тежко повредени обеми около и над всеки облъчван с нова техника курорт..нема как да са спокойни..
31
12
 
1
 
! Отговори
спрете камерите преди 6 години
На курорт в балкана бяхме психизирани през едно малко жълто радиоапаратче.Съседката го забравила включено докато спи.Прибирам се от гъби с кеф.вземам душ и се растрепервам..През радиото благодарение на холограми в него извънземни негодници настроили стоящи вълни пред всички домове.Друга съседка трепереща тича и вика през пет минути тази с радиото.Отивам оставям гъби и го исключвам.Събужда се съседката нервна трепери ..подавам реплика да исключва радиото докато спи следват крясъци неистови
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде дай ми име на този за стотачка - звънях на частници разбира се с Пари и ми се караха ,че звъня в неделя-не лъжа - голям зор имам .
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тез пък морето================Ами плащаш стотачка и ще се намери очен,Като не искаш да плащаш чакаш до понеделник!
28
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще не се съмнявам, оплакванията на хората са напълно основателни. В тази страна всеки гледа да те преметне, излъже, тарикарщината е на почит. Обикновените българи са лъгани под път и над път, считаме това за нормално и си траем , не се оплакваме като цяло. Но чужденците са свикнали на висок стандарт и все повече ще подават жалби! Ако български туристи подадат жалба, отношението ще е пренебрежително. В "ориентслска" Турция още след пресичане на границата, всичко започва да блести от чистота/светлина - тоалетни, магистрали, магазини, а откъм бълг. страна сиво, тъмно и неугледно.
27
9
 
3
 
! Отговори
обезопасете от камер преди 6 години
Това е за нагло престъпните видео терористични техники монтирани уж за "Сигурност"Иначе морето излъчваше благодат навсякъде,сега не може да минете и два метра без д а ви сканират облъчат и психизират
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още ли има Буда ли които ходят на ла-номорието?
25
27
 
27
 
! Отговори
Татяна Дончев преди 6 години
Шопите от Младост 5 си мислят, че по Черноморието само тях чакат!
24
38
 
30
 
! Отговори
Десислава Дърев преди 6 години
Който не харесва Черноморието има лесен избор- стои си на терасата в Орландовци и Люлин и си топи краката в леген!
23
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се казва и дилърите разбраха, че клиентите им не трябва да умират та направиха наркотиците далеч по-поносими, но български"бизнес мутро-комунист"не