Слънчака туристи чака: Райски газ в балон за голям купон!

Нито една институция не прави проверки, защото инциденти няма
21 юни 2017 14:52,
47
Слънчака туристи чака: Райски газ в балон за голям купон!
Снимка: Дарик

Туристите на Слънчев бряг имат нова атракция. Алкохолните турове из заведенията в най-големия ни курорт вече бледнеят пред нея.

Изобретателните търговци предлагат балони, пълни с неясно химично вещество, което рекламират като райски газ.

Балоните се зареждат от капсули под налягане и се продават срещу 5 или 10 лева в зависимост от големината. Туристите вдишват и изпадат в екстаз.

"Курортът буквално е превзет от дилъри на "райски газ". Търговците са дислоцирани по възловите алеи, създали са широка дистрибуторска мрежа, а стоката се предлага без никакъв контрол", информира "Дарик".

Продавачите не издават касови бележки, в НАП – Бургас не е регистриран нито един търговец на райски газ. Веселите балони не са в полезрението и на Българската агенция по безопасност на храните. От МВР твърдят, че нямат сигнали за инциденти. Затова и проверки няма.

А ефектът от балоните е мигновен. Тези, които вдишват, започват да се смеят без видима причина, пеят, скачат, танцуват без музика и падат по улиците.

Продавачите са категорични, че газът е безвреден и че досега не е имало инциденти.

В медицината райският газ се използва при анестезиология. От краткото лого върху флакончето, става ясно, че производителят е от Австрия.

Справка в интернет показа, че капсулите всъщност са консуматив, предлаган от фирма за гурме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Ако написаното е вярно, то ботуша Радев трябва неабавно да се разпореди и лично на ръководи изриването на цялата гмеж.... Не моем си представи, че никой от т.н. дървена админиСРАция не виждакакво става.... Но,...... рушветите ги спират...
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто е Слънчев бряг ! А това за,, слънчака,, нали трябва да окепезеним хубавото име . Иначе от.репки.те и алкохо.лиците на Европата , хетен го доокепенизиха . Свин.щина и демократични ценности ,някакси прилепват там .
39
1
 
1
 
! Отговори
ZATVOR преди 6 години
LICA koito vlizat s nezakonno i s tehni4esko sredstvo podpomagani i s izmama i raiski gas ve4e sa osadeni i izlegavat grabegite, no po moreto tam zakona e bezpomoshten da zashtiti rodinata shtom si s faktor 80 namazan pod 4adara s kalen pqsak torbi4ka ot Zlatni Pqsaci
38
0
 
2
 
! Отговори
Офелио преди 6 години
Ти Гйорги си булгаровпитек.
37
7
 
3
 
! Отговори
Офелио преди 6 години
Да ви го начукам дъртаци!!! На Слънчака му е най кеф на чувека а вий *** духайти. Всички пички са с нас и ний сме в времето! мръсни прости българупитеци
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрия плаж в европа е този на Слънчев Бряг. Огромен, дълъг, широк, фин пясък, плитко море. Обаче се използва от най-големите *** на света и то почти без пари. Жалко! На това място нощувката трябва да е ?200, а бирата ?10.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Райски газ, диазотен окис, да се тровят леkeнцата! Газът не е отровен, но може да предизвика задушаване. Този газ се използва и от разните "бързи и яростни" за моментно повишаване на мощността на двигателя при драг или при силно желание на шофера да си дари карантиите на някой непознат.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си стоя на село. Тук има всичкоИма Бали и то не един/а а много Бали.И тук също мога да СПА. Тишина,чист въздух СПА като бебе.
33
11
 
8
 
! Отговори
От Слънчака преди 6 години
На Слънчака си е най-добре.Стига с тея умрели Албена ,златни и прочее.Тук има за всикиго по нещо.Искаш парти туризъм ,получаваш го.Искаш спокойно почивка ,настаняваш се в Хелената и в хотелите от северната част,там е спокойно.Получаваш го.Искаш спа туризъм? Имаш едни от най-добрите спа центрове.Тук е живота.1 ден ще поискаш да се размажеш от барове и заведения ,на следващия ден релакс.Само тук можеш да получиш от всичко!!!!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли въвеждат купони ? Мислех,че времето на Луканов мина.
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора не ви ли омръзна да морализаторствате за този Слънчев бряг. Животът там си тече, хората са от Европа и целия свят. Има възможност, както за луд купон, така и за спокоен отдих в покрайнините, където изобщо няма да разбереш къде си. Радвайте се на Черно море, че все още ни е територия и стига сте се оплаквали!!! На останалите - прав ви път в гръцката жега и пустош, може да забиете някой друг калкан с местните рибари.
30
8
 
6
 
! Отговори
ЗНАМ преди 6 години
Този газ се доставя от Фирми на Валери Симеонов . Той за това иска да забрани Алкохола в Ресторантите - да караме на Наркотици .
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 30Точно така е и затова е хубаво тамНа Слънчака - ла-*** и на брега и във водата.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Относно Албена - курортът се държи от голям концерн, и е на принципа на затворената система - всичко е с пластмасови клиентски карти, пари не се носят. Работи се сериозно и професионално и се прави истински туризъм, затова там са добре нещата.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Албена е добре. почти като гръцки курорт.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НА ОЛИНКЛУЗИВА ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА ГИ ПРЕТОПЛЯТ ЦЯЛА СЕДМИЦА, КАТО ЛЕКО ГИ ПРЕРАБОТВАТ, УЖ ЧЕ СЕГА СА ПРИГОТВЕНИ.КАТО ЗА АНГЛИЧАНИ И ПОЛЯЦИ - ДОБРЕ, АМА НИЕ НЕ СМЕ КАТО ТЯХ, НИЕ СМЕ ХОРА.И ЗАТОВА НЕ ХОДИМ ТАМ.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова е ново, че го има сигурно от 5-6 години. Будните ни журналисти сега разбраха за балоните... Няма как да има инциденти, защото е упойка която трае не повече от 30 секунди. Продава се под формата на капсула за спрей машинки за сметана. Има ги в Амазон капсулите колкото си искаш. Напълно са легални.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НОРМАЛНИТЕ ХОРА ХОДЕХА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ, КОЙТО БЕШЕ ХУБАВ КУРОРТ.СЕГА ТРЯБВА ДА СИ НЕНОРМАЛЕН, ЗА ДА ХОДИШ НА СЛЪНЧАКА, ЕДНА КЛОАКА, ДОСТОЙНА САМО ЗА НАЙ-ДОЛНИТЕ СЛОЕВЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ОБЩЕСТВО.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албена остана почти непокътната..имам предвид природата й. Запазиха зеленината в този курорт за разлика от Златните и Слънчев бряг където ги превърнаха в бетонни джунгли.
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От десетина години, слънчака го гледам само на картинки и видеоклипчета, като всеки път се затвърждава мнението ми, че няма какво да диря там.