Слънчака туристи чака: Райски газ в балон за голям купон!

Нито една институция не прави проверки, защото инциденти няма
47
Слънчака туристи чака: Райски газ в балон за голям купон!
Снимка: Дарик

Туристите на Слънчев бряг имат нова атракция. Алкохолните турове из заведенията в най-големия ни курорт вече бледнеят пред нея.

Изобретателните търговци предлагат балони, пълни с неясно химично вещество, което рекламират като райски газ.

Балоните се зареждат от капсули под налягане и се продават срещу 5 или 10 лева в зависимост от големината. Туристите вдишват и изпадат в екстаз.

"Курортът буквално е превзет от дилъри на "райски газ". Търговците са дислоцирани по възловите алеи, създали са широка дистрибуторска мрежа, а стоката се предлага без никакъв контрол", информира "Дарик".

Продавачите не издават касови бележки, в НАП – Бургас не е регистриран нито един търговец на райски газ. Веселите балони не са в полезрението и на Българската агенция по безопасност на храните. От МВР твърдят, че нямат сигнали за инциденти. Затова и проверки няма.

А ефектът от балоните е мигновен. Тези, които вдишват, започват да се смеят без видима причина, пеят, скачат, танцуват без музика и падат по улиците.

Продавачите са категорични, че газът е безвреден и че досега не е имало инциденти.

В медицината райският газ се използва при анестезиология. От краткото лого върху флакончето, става ясно, че производителят е от Австрия.

Справка в интернет показа, че капсулите всъщност са консуматив, предлаган от фирма за гурме.


47
Още от
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Joko преди 10 месеца
Ако написаното е вярно, то ботуша Радев трябва неабавно да се разпореди и лично на ръководи изриването на цялата гмеж.... Не моем си представи, че никой от т.н. дървена админиСРАция не виждакакво става.... Но,...... рушветите ги спират...
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Просто е Слънчев бряг ! А това за,, слънчака,, нали трябва да окепезеним хубавото име . Иначе от.репки.те и алкохо.лиците на Европата , хетен го доокепенизиха . Свин.щина и демократични ценности ,някакси прилепват там .
39
1
 
1
 
! Отговори
ZATVOR преди 10 месеца
LICA koito vlizat s nezakonno i s tehni4esko sredstvo podpomagani i s izmama i raiski gas ve4e sa osadeni i izlegavat grabegite, no po moreto tam zakona e bezpomoshten da zashtiti rodinata shtom si s faktor 80 namazan pod 4adara s kalen pqsak torbi4ka ot Zlatni Pqsaci
38
0
 
2
 
! Отговори
Офелио преди 10 месеца
Ти Гйорги си булгаровпитек.
37
7
 
3
 
! Отговори
Офелио преди 10 месеца
Да ви го начукам дъртаци!!! На Слънчака му е най кеф на чувека а вий гу духайти. Всички пички са с нас и ний сме в времето! мръсни прости българупитеци
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-добрия плаж в европа е този на Слънчев Бряг. Огромен, дълъг, широк, фин пясък, плитко море. Обаче се използва от най-големите боклуци на света и то почти без пари. Жалко! На това място нощувката трябва да е €200, а бирата €10.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Райски газ, диазотен окис, да се тровят леkeнцата! Газът не е отровен, но може да предизвика задушаване. Този газ се използва и от разните "бързи и яростни" за моментно повишаване на мощността на двигателя при драг или при силно желание на шофера да си дари карантиите на някой непознат.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз си стоя на село. Тук има всичко
Има Бали и то не един/а а много Бали.
И тук също мога да СПА. Тишина,чист въздух СПА като бебе.
33
11
 
8
 
! Отговори
От Слънчака преди 10 месеца
На Слънчака си е най-добре.Стига с тея умрели Албена ,златни и прочее.Тук има за всикиго по нещо.Искаш парти туризъм ,получаваш го.Искаш спокойно почивка ,настаняваш се в Хелената и в хотелите от северната част,там е спокойно.Получаваш го.Искаш спа туризъм? Имаш едни от най-добрите спа центрове.Тук е живота.1 ден ще поискаш да се размажеш от барове и заведения ,на следващия ден релакс.Само тук можеш да получиш от всичко!!!!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак ли въвеждат купони ? Мислех,че времето на Луканов мина.
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе хора не ви ли омръзна да морализаторствате за този Слънчев бряг. Животът там си тече, хората са от Европа и целия свят. Има възможност, както за луд купон, така и за спокоен отдих в покрайнините, където изобщо няма да разбереш къде си. Радвайте се на Черно море, че все още ни е територия и стига сте се оплаквали!!! На останалите - прав ви път в гръцката жега и пустош, може да забиете някой друг калкан с местните рибари.
30
8
 
6
 
! Отговори
ЗНАМ преди 10 месеца
Този газ се доставя от Фирми на Валери Симеонов . Той за това иска да забрани Алкохола в Ресторантите - да караме на Наркотици .
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На 30
Точно така е и затова е хубаво там
На Слънчака - ла-йна и на брега и във водата.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Относно Албена - курортът се държи от голям концерн, и е на принципа на затворената система - всичко е с пластмасови клиентски карти, пари не се носят. Работи се сериозно и професионално и се прави истински туризъм, затова там са добре нещата.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Албена е добре. почти като гръцки курорт.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А НА ОЛИНКЛУЗИВА ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА ГИ ПРЕТОПЛЯТ ЦЯЛА СЕДМИЦА, КАТО ЛЕКО ГИ ПРЕРАБОТВАТ, УЖ ЧЕ СЕГА СА ПРИГОТВЕНИ.
КАТО ЗА АНГЛИЧАНИ И ПОЛЯЦИ - ДОБРЕ, АМА НИЕ НЕ СМЕ КАТО ТЯХ, НИЕ СМЕ ХОРА.
И ЗАТОВА НЕ ХОДИМ ТАМ.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Толкова е ново, че го има сигурно от 5-6 години. Будните ни журналисти сега разбраха за балоните... Няма как да има инциденти, защото е упойка която трае не повече от 30 секунди. Продава се под формата на капсула за спрей машинки за сметана. Има ги в Амазон капсулите колкото си искаш. Напълно са легални.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НОРМАЛНИТЕ ХОРА ХОДЕХА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ, КОЙТО БЕШЕ ХУБАВ КУРОРТ.
СЕГА ТРЯБВА ДА СИ НЕНОРМАЛЕН, ЗА ДА ХОДИШ НА СЛЪНЧАКА, ЕДНА КЛОАКА, ДОСТОЙНА САМО ЗА НАЙ-ДОЛНИТЕ СЛОЕВЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ОБЩЕСТВО.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Албена остана почти непокътната..имам предвид природата й. Запазиха зеленината в този курорт за разлика от Златните и Слънчев бряг където ги превърнаха в бетонни джунгли.
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От десетина години, слънчака го гледам само на картинки и видеоклипчета, като всеки път се затвърждава мнението ми, че няма какво да диря там.