КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

От години автоапаши ги крадат, вървят от 300 до 1000 лева на черно
Обновена: 28 юни 2017 09:02 | 28 юни 2017 09:00,
226

КАТ нямат техника, за да преглеждат автомобилите без катализатор, обяви пред Bulgaria ON AIR Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

"Трябва да си зададем въпроса, защо на тези автомобили се позволява да се движат? Защото КАТ нямат техника, за да ги преглеждат", настоя тя.

Още по темата

"Никой няма право да трови атмосферата и въздуха. Уви, смятам, че идеята на екоминистър Нено Димов няма да се случи", прогнозира Владислав Панев от "Зелените".

Автомобилният състезател Румен Дунев пък обяви, че повечето автомобили в България нямат катализатори.

"КАТ е първата институция, която трябва да каже дали автомобилът е годен за движение по пътищата. Държавата не може да каже, че спира автомобилите от утре. Трябва да има гратисен период, за да могат собствениците да ги сменят", поясни той.

Автоинженери обясниха, че повечето шофьори, особено тези с по-стари коли, отказват да монтират катализатори на колите си заради високата им цена.

Собствениците не искат да монтират уредите и по друга причина, масовата им кражба от автоапаши през последните години.

Оказва се, че на вторични суровини един катализатор от бензинов автомобил върви до 300 лева, тези от дизеловите се харчат доста по скъпо – 1000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ги направят задължителни, ще си купя някой по-евтин, но ще го свалям след годишния преглед. Така апашите няма да могат да го откраднат.
161
1
 
28
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
**Автомобилният състезател Румен Дунев пък обяви, че повечето автомобили в България нямат катализатори.**Как да имат - закарах колата на тез мошеници в Дунев сервиз Дружба, първата им работа беше да ме посъветват да махна катализатора, щяла да се оправи, да върви по-добре и т.н. Всеки пишман майстор дет грам не разбира, първата му работа е да ти изтърбуши катализатора.......
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До резонатораАбсолютно. Всички аварийни и какви ли не служби на общината, на Топлофикация, на БНТ, на БНР и най-вече любимите подизпълнители по строителните обекти, които са с финансиране по проекти - всичко бълва като за последно. Автобуси, камиони и т.н. Но лошото е, че всичко живо сега умува как ще си сложи катализатор и ще го свали след прегледа... Кого лъжем така? Себе си ли или децата си?
159
1
 
40
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Създават ви занимавки, за да не гледате какво се пробутва в парламента междувременно.
158
6
 
11
 
! Отговори
Октан Осман преди 6 години
Джиткам само с А98 и 100,като съм оставил само едно гърне,ей така за цвят.
157
1
 
34
 
! Отговори
резонатора преди 6 години
Като зора е катализатора,кога ще се монтират такива или спрат от движение автобуси от гр.транспорт които пушат синьо в сериозни количества?Кога ще се спрат разни раздрънкани бетоновози и самосвали от Балканската война?Кога бе министъре,КОГА???
156
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И моя го откраднаха, повече пари за катализатор не давам. Заместител за 30 кинта.
155
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново за кой ли пореден път администрацията се хваща за следствието,а не за прчината!Отново бутнаха каруцата пред коня!!!Катализатори,катализатори,глоби,замърсявания,а никой,абсолютно никой не бара монопола на горивата!!Че може ли катализатор да работи при некачествени горива бре??Да ти пробутват бензин 80 октана за 95,нафта пълна със сяра и парафин,която не за коли,ами за битови нужди не става!!Кой катализатор ще издържи на такова гориво??Кой и докога????
154
3
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Аз съм на пропан бутан.Нека някой да каже ,че нехая за природата.
153
1
 
3
 
! Отговори
Попов преди 6 години
Ехеее! Значи и МОНТЮПЕ в Русе ще бъде затворвн! ;-)
152
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ оправиха вече фалшивите книжки, гонките, автохулиганите и наркоманите и се захванаха за катализаторите, старите коли ипр. След като и това оправят кое ще е наред. Да сложим по още едни фарове да светим и мерим силата на фаровете със слънцето.
151
3
 
34
 
! Отговори
Манипулативна работа преди 6 години
Пак върви една грандиозна манипулация. Под предтекст, че се грижат за чистотата на въздуха, управляващите се захванаха с един сравнително малък замърсител, каквито са колите. Явно управляващата мафия трябва да се отчита пред ЕС, че прави нещо по въпроса за ФПЧ. В България, когато има замърсяване няколко пъти над нормите, то над 90% от замърсяването е заради отоплението на твърдо гориво, а през лятото няма наднормено замърсяване и дела на колите е 2-3 пъти по-малък от този на неизмитите улици.
150
1
 
24
 
! Отговори
DRIVER преди 6 години
До Йордан,Пич,ти защо слагаш под общ знаменател ,,таратайки" ?Не правиш разлика между стар добре поддържан автомобил и занемарен по-нов такъв.И как ще твърдиш,че не ме е грижа за собственото ми здраве.Промените трябва да са от там,че с повишаване на доходите всеки сам ще прецени,че новата кола е по-надежна от старата.И в ,,онези държави " се карат стари автомобили,но там няма нещо като,, ОТКРАДНАТ КАТАЛИТИЧЕН КОНВЕРТОР"Да не слагаме каруцата пред коня.
149
1
 
34
 
! Отговори
Перко преди 6 години
След като искат чисти атмосфера и въздух да поощрят хората, като им признаят разходите за екология и им намалят данъците. Автомобилът ми е ЕВРО 3. Миналата година се наложи да сменя ФАП филтър. Излезе ми дявол и половина. Катализатора също е нов, защото стария "хвана" гората - откраднаха го. Е и? Много ме топли, че от аспуха не излиза нищо и мирише на теменужки, след като не мога да ползвам дори данъчно облекчение защото е с мощност над 77 kw. Но пък съм назад с 2 бона и отгоре. Честито ...
148
32
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Вие мислите повече за таратайките си отколкото за живота си, колко жалко. При това здравеопазване, нищо чудно ООН и ЦРУ да се окажат в грешка и да българите да изчезнат доста по рано.
147
1
 
37
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Аман вече от лобисти и алчни бандити! Като толкова много ги е грижа че "никой няма право да трови атмосферата" защо ли не спрат Мариците? Това което те изпускат като твърди прахови частици и др. серни съединения изобщо неможе да се сравнява не само с коли, камиони и автобуси, ами и с атака от БОВ. На всичко отгоре заради тях плащаме безумни сметки за електричество, както и заради ЕВИ. Но на кой му стиска да ги спре? На никого защото всички знаят какво ще им се случи. Е това е България.
146
1
 
33
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До ЙорданКато искат то да си вършат работата! На теб заплата за това, че се подпираш дават ли ти? В магазина плащаш ли без да вземеш стока? Първо да си свършат нещата за който сме им платили!!! Ако искат катализатори ОК, но държавата да гарантира, че като си сложа един няма да ми се налага през 2 дена да купувам поредния защото бай ти тиква или МВР са на % от откраднатото! Имаш катализатор ОК като го откраднат парите за нов да се удържат от заплатата на районното МВР! И всичко ще е ОК!!!
145
1
 
14
 
! Отговори
До Йордан преди 6 години
Йордане, като ти откраднат катализатора на Дачията, какво ще разправяш тогава?
144
1
 
20
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До ЙорданНямам нищо напротив да карам дачия нова и не ми сравнявай джанти с катализатор, защото стоманените джанти никой не ги краде, а катализатора се краде! След като държавата иска да сме с катализатори ОК, но ако ми го откраднат, монтирам нов и пак го откраднат следващия да се плати от заплатата на тлъстуна който не е разкрил предишните 2 кражби. Нали ревът за заплати - да си ги заработят! За това става на въпрос. И 100 пъти да сложиш като ти го крадат какво излиза, че си - 30000 лева!
143
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три катализатора ми откраднаха! Айдуците са се специализирали и ги свалят за минути. Повече катализатор никога няма да купя и да монтирам! Тези катализатори са привлекателни за айдуците защото в тях има ценни метали. Кой беше този мозък който така ги измисли? Неможеше ли да се направят така че да не привличат Айдуците?