Нови мерки: Спират от движение коли без катализатори

Пунктове за ГТП без лиценз, пуснат ли такива автомобили
26 юни 2017 09:04,
344
Нови мерки: Спират от движение коли без катализатори
Снимка: архив, Reuters

Както се правят проверки за неизправност на колите, така трябва да се прави и проверка за катализатор. И да се вземат мерки, включително и спиране на колата от движение, обяви министърът на екологията Нено Димов.

"Както не можете да карате кола, която има неизправна спирачка или кормило, така би трябвало да не може да карате кола, която има проблеми с очистващата система. Или изобщо няма катализатор", смята той.

"Съсредоточили сме се върху проблема с катализаторите, защото той ни помага да решим един от главните въпроси - чистотата на атмосферния въздух", каза Димов пред 24 часа.

Още по темата

Според него единият проблем е при първата регистрация на колите в страната. В пунктовете масово няма апаратура, която да измерва нивата на отработените газове, и се прави регистрация, без това да е проверено.

Вторият проблем са годишните технически прегледи, при които колите масово се пускат или без катализатори, или с неизправни и за това няма санкция.

Според министъра е важен и контролът по пътищата. "Както се правят проверки за неизправност, така трябва да се прави и проверка за катализатор. И да се вземат мерки, включително и спиране на колата от движение", коментира Димов.

Работна група от няколко министерства изготвя промени в нормативни актове. Димов смята, че пунктовете за технически прегледи, които пускат коли без катализатори, трябва да остават без лиценз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...ликвидираха детски площадки, градинки, игрища и т.н. като ги застроиха или превърнаха в паркинги. Прииждащите след тях с нови селяндурски идеи измислиха разноцветни зони за паркиране, винетки, граждански безотговорности и т.н. и кой от кой по-велик смята, че е яхнал не магаре а бик. Защо не се огледат за чистотата в градския транспорт, за европейския стандарт на управленците и аборигените и вместо да измислят простотии да се качат на велосипеди - тогава ще се диша по-добре !
315
0
 
0
 
! Отговори
tres1 преди 6 години
До ПреславАбсолютно вярно - някога това село София се миеше два пъти на денонощие с питейна рилска вода. Откакто се нароиха наследниците на дивите ***, и всички с единствения мерак да са у Софията, те от тогава работата се заплеска. За да не личи селяндурщината им най-напред дадоха чистотата на града в ръцете на *** - чисти отводнителни канални шахти, тротоари и улици ли - ха-ха погледнете само около контейнерите за смет. Освен това селяндурските дошляци най напред....продължение
314
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от ПАрламента преди 6 години
НАгли престъпници прокарват ударно НЕЗАКОННИ проекти през Парламента от десетки години.МВР ИМА спец служби които за две минути могат да заловят терористи масови убиици и крадци на милиарди ползващи парламента за НАГЛО ПРЕСТЪПНИ НЕЗАКОННИ ПРОЕКТО НАРЕДБИ
313
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидация ПАрламент преди 6 години
Единствено екологични са автомобилите на ГАЗ БЕЗ КАТАЛИЗАТОРИ..С доказано безвредни жълти фарове.Терористи на власт чрез МВР принуждават МИлиони водачи да повреждат тежко земята ни с включени фарове денем въпреки изричната ЗАБРАНА ОТ ЗАКОНА>ЦЕЛ Отвличане на вниманието на милиони от нагли престъпници на власт краадящи милиарди годишно
312
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидация на МВР преди 6 години
НАглите терористи чрез МВР са принудили милиони водачи на МПС да нарушават закона и да увреждат денем земята и климата с включени фарове и скенери .С нагло вредни холограмни оръжия.Както виждате в ясно и слънчево време престъпнiците от МВР принуждават водачите да режат Атмосферния океан с включени скенери вкл ХАЛОГЕННИ КОито са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ
311
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидация на МВР преди 6 години
МВР И КАТ да се ЛИквдират като особенно опасни нагло престъпни тежко терористични Годишно за тяхната издръжка се крадат от народа над 1 000 000 000 живи лева.Терористи на власт ги ползват за тежко терористични ликвидационни мероприятия срещу народа и за опазване ограбените десетки милиарди живи левове
310
0
 
1
 
! Отговори
6699 преди 6 години
Ако хората имат пари няма да карат 20 30 годишни коли всеки иска нещо ново ама няма ... да спрът от движение старите коли и депутатите да ни дадът volkswagen pasat cc да видим кои ще я върне ....
309
0
 
2
 
! Отговори
Гелето преди 6 години
Всички които ревът,че им е скъпо да хващат градския транспорт.Автомобила не е задължителен.Искам в центъра на София да се плаща 10лв. вход на ден за автомобил. Всеки паркирал където му удобно,цапа и *** масло сажди и какво ли не. Филосовства с кола по-евтино. Вижте че вече хората масово умират и страдат от бял дроб. За лекари имате пари и за ало измамници също. Обвинявам кмета и премиера в престъпление,че с бездействието си разболяват хората. Парите да отиват за болниците от таксата вход.
308
2
 
8
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Нямам пари за нова кола. Бих си купил, но не мога, затова карам 20 годишна кола, която е фабрично без катализатор. Нямам избор. И други като мен има. Наистина замърсявам въздуха, но и вие да сте с 400 лв доход, едва ли бихте си позволили нови коли.
307
7
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Много правилно! Що баш селяците с 20 годишните дизели да ме тровят мен и моите деца ? Като нямате пари си купувате малолитражка с газово и пак сте в играта. Но неее всички са големи играчи и трябва да карат 3 литрови BMW-а на 20 години дето като ги настъпиш и бълват една кофа сажди. На всичкото отгоре им свалят и катализаторите за да изкарат някой лев. Жалка история.
306
2
 
0
 
! Отговори
ей сектир преди 6 години
ХМММММММ сега да видим. Като слагаш газова уредба правиш конструктивна промяна на автомобила и сменяш талона че за го пише - 300-400лв. Щом колите са без катализатор фабрично всяко добавяне на "възли , компоненти" е конструктивно изченение т.е технотест или.... 400лв допълнително - честито :))))
305
4
 
4
 
! Отговори
Умирай преди 6 години
До Абе ЕйАбе ***. Ти разбираш ли, че колите, които българите карат са по 7000 най-много. Ако вкарат тази простотия , то тогава ще трябва да си купя катализатор за 3000, който на всичкото отгоре ще ми бъде задигнат с ножовката през нощта. Няма смисъл от това, при положение, че градския транспорт прави едно 80% от цялото замърсяване. Като не разбираш трай си, защото няма полза от "разбирачи".
304
1
 
3
 
! Отговори
Симо преди 6 години
Ще се спират таксита доста,градския транспорт,камиони,80% е тор,кво праим?
303
12
 
2
 
! Отговори
Абе Ей преди 6 години
Вечно недоволна ***. Като си продал своя да си направиш далаверката, сега ще си закупиш нов. Т'ва е. Още повече, мое прово е да НЕ дишам емисиите на Голф-о ти. Ясно? По софийските булеварди няма минаване вече. Не и без противогаз. Ако сте толко бедни, че да не можете да си позволите изискванията на новите наредби, пеш и беш или градския транспорт. Аиде у лево и със здраве да се возите. Играчи.
302
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стигаме Европа,там карат коли на по 2-3 години и е ок работата
301
2
 
11
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
Да "някой" се готви да внася (или да прави и монтира катализатори) и лобистите трябва да му пробутат закон за да си увеличи сигурно милионите :-( Помня жълтите отразителни жилетки колко зор беше да ни пробутат доставените от Китай милиони бройки а сега никой не пита за тях, преди това дихателни апарати за аптечката, преди нови номера .... да не изброявам ... нЕма такава държава !!!
300
6
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Проверките трябва да се правят на светофара. Блокира се трафика в една отсечка и минават със сондите и шумомера по автомобилите, камионите, ресовете и мотоциклетите един бърз преглед и няколко десетки хиляди приходи от глоби и 10-20 спрени от движение МПС-та, за 15-20 минути. А не да ги спират и проверяват на "случаен" принцип.
299
3
 
11
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Ами то така 80% от автомобилите в България трябва да бъдат спрени от движение! >:(
298
5
 
12
 
! Отговори
Камен Мутафчиев преди 6 години
Карам кола на газ пропан бутан.От предаване по телевизия на 27. 06. разбрах чепри проверка колата трябва да работи на бензин и да влезе в дадени норми.Азкато мина 5000 км. карам 10-20 км. на бензин.Защо трябва колата да се замервапри работа на бензин?Глупав въпрос.Отговора е далавера.Трябва да закупиш катализатор,да платиш за монтаж,а това че караш на газ!? Според мен,колататрябва да се замерва като работи на горивото с което караш основно.
297
2
 
12
 
! Отговори
h_jokers преди 6 години
Предлагам на всеки депутат да монтират по един катализатор, а на всеки министър по два. Тогава всичко би следвало да отговаря на нормите за намаляване на простотията и опазване на българският народ!