За гръмнатия бизнесмен от Пловдив – нищо съмнително! Самоубийство!?

Съдебен медик защити разследващите, че не са открили предсмъртното писмо
2 авг 2017 12:30,
98
За гръмнатия бизнесмен от Пловдив – нищо съмнително! Самоубийство!?
Снимка: Dnes.bg

Бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк "Лаута" в Пловдив, се е самоубил, обяви пред "Фокус" д-р Светлозар Спасов, ръководител на катедра "Съдебна медицина" към Университетска болница в Пловдив.

Още по темата

"За нас нещата са ясни... Няма нищо съмнително – имал си е законен пистолет, в къщата му е намерено каквото е трябвало, в джоба му е открито писмо, имал е в живота си трудни моменти… Толкова много народ се самоуби тази година, има някаква епидемия", каза още той.

По думите му, "няма нищо чудно и неясно, за да се държи случаят под похлупак".

Според съдебния лекар все още трябва да се приключат ред други изследвания, изчакват се резултатите от другите експертизи – идентифициране на оръжието, гилзата.

По думи на д-р Спасов не е толкова голям пропуск, че писмото не е било открито веднага от разследващите, често се случва санитарите в съдебна медицина да намират по дрехите допълнителни улики, тъй като там се сваля всичко, а на местопроизшествието е неудобно да се направи това.

Седмица след смъртта на Данаил Божилов, все още въпросителните около убийството-самоубийството на Божилов са повече, отколкото отговорите.

Така и не стана ясно, защо разследващите не са открили предсмъртното му писмо в джоба, а това са сторили патоанатомите. Къде и пистолетът? Кой върза кучето му?

Защо в деня на смъртта зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов категорично заяви, че става дума за убийство?

Въпроси, на които все още отговори няма, а в издадения смъртен акт на бизнесмена ясно е записано, че причината за смъртта е "самоубийство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 51Няма пистолет, няма следи наоколо самоубития, няма заем, дрехи и ръце чисти от следи от изстрела, явно се е самоотдалечил от себе си и се е самозастреляН. Жалко за човека. Вързал кучето, да свидетелства, че стопанинът му е самозастрелян - така, на средата на алеята. Тъповато самоскроена история - особено с кучето и другите "заблуждаващи", ама много заблуждаващи, обстоятелства. А кво стана с директора на "Агресия" в София? И там кучето не каза нищо.
64
0
 
25
 
! Отговори
ТВ преди 6 години
Като гледам, май съдебният медик е "най-убеденият", че това е самоубийство. Той е намерил и писмото. Което прави нещата наистина много съмнителни, т.е. някак се прокрадва мисълта, че тази убеденост се основава на известно количество финикийски знаци. Иначе за писмото - могат да се направят графологични експертизи.
63
0
 
14
 
! Отговори
Кучето преди 6 години
Нагъга се четири пъти в гърба и скочи от мост.
62
0
 
15
 
! Отговори
епидемия преди 6 години
До Stefko 88през 2013 при "фалиралия" бизнесмен от модна къща "Агресия" домашният любимец занесе пистолета само на стотина метра откат и после написа писмото, но в този случай кучето по-изпълнително и е прибягало километър-два преди възпитано да се завърже
61
1
 
17
 
! Отговори
д-р Квото ми кажат преди 6 години
Нещата са ясни - самоубихме го
60
1
 
7
 
! Отговори
Първоначално преди 6 години
се обяви, че 45000 лв. били дадени от Тони на Данаил, зада ги обмени в евро, защотот Тони ще заминва в чужбина.Братът не споменава изобщо за дадени пари.Какво се чака?? Тони да замине в чужбина и ТОГАВА да започне едно разследване, издирване..... и естествено.... "пропуск" в работата.( както някой беше писал за "търсенето в Триград"; или да се разстрелят кучетата, които не подушили 12-14 дневна миризма или да се уволнят служители или обратно)
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурен съм че в цяла пловдивска околия няма по-честен, по-добър ,с по-прозрачен бизнес и доходи. НО самоубииството е доста обмислена постъпка и някак е странно да вземеш кучето и да се простреляш в парка. Обикновенно се търси затворено помещение- кабинет, кола, офис.
58
0
 
15
 
! Отговори
ИМА преди 6 години
отчайващи ПРОТИВОРЕЧИЯ между НАМЕРЕНОТО писмо, ТВЪРДЕНИЯТА в него, ТВЪРДЕНИЯТА на БРАТ му ТОНИ( какво работи този брат???), СЪПРУГАТА?ТЕ СЪГЛАСНИ ли са с писмото? Парите са дадени от ТОНИ на Данаил според писмото.Следователите НЕ ПРАВЯТ РАЗСЛЕДВАНЕ? СЪПОСТАВЯНЕ? ЗАЩО ни говорите като на ТРИГОДИШНИ деца?КАКВО се ПРИКРИВА? Та човек от улицата би започнал да съпоставя ПИСМО с твърдения на брата и съпругата: КОЙ ще прежали 45 000 лв.?? Не вярвам, че сами разслеадващите искат да докажат "нелогичн
57
0
 
20
 
! Отговори
Братът и съпругата? преди 6 години
Нищо не се пише, съпругата ИДЕНТИФИЦИРА ли почерка на съпруга си???Още в първите часове на обявеното убийство( по-късно самоубийство) БРАТЪТ ТОНИ заяви, че брат му няма ДЪЛГОВЕ, нито е давал пари назаем!!! НИЩО не спомена за ДЪЛЖИМИ 45000 лв на Данаил към Тони, както се ПОСОЧВА в писмото; още повече, ОСТАВЕНИ от братът Тони преди седмица!! Има нещо, КОЕТО не е ветно; следователите питата ли Тони за тези 45 000 лв.И ЗАЩО Не си ги иска??? Съпругата "бърка' ли в тази каса? ЗНАЕ ЛИ за парични отн
56
0
 
10
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
до 56 от отката може да в изхвърчал до другия квартал с парабола....и от там търкаляйки се право у канализацията и сега .... нема чифте и това си е!
55
1
 
28
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи да! Това е типично самоубииство! Навремето Илия Павлов така се самоуби и бай Миле и той така се самоуби! Луканов почти по идентичен начин и той така се самоуби! Та не разбирам аз какво повече под вола теле търсите значи!? Самоубииство си е! От най-чист вид!
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали все още търсиха оръжието, с което е бил прострелян.Искат да ни убедят, че след като сам се е гръмнал, пистолета си е тръгнал към следващия самоубиец?
53
0
 
31
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Самоубийство...защото така е много удобно.приключва се разследването и това е.Колко неща има които показват че не може да е самоубийство.Пистолета трябва да е до него...къде е...кучето вързано...Такова разследване и аз мога да го направя...имам чувството че това не се случва у нас а в Сомалия.....
52
1
 
22
 
! Отговори
14:11 преди 6 години
Как България стана мафиотска държава ...
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42При ПСЕВДОдемокрацията!
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куче влачи пистолет, диря няма.
49
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога е имал време да си измие ръцете та не са намерени следи от барут? А може би ръкавиците му да са в другия джоб?!
48
1
 
37
 
! Отговори
Зашо ли? преди 6 години
Всички поставени въпроси имат отговор с една дума - "ННЕКАДЪРНОСТ"и с една сентенция:"Каквато ни държавата,такива ни и разследващите,и не само те".Държавна политика е това!
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и да не е ясно на полицията самоубийство ли е или не но на народа вече му е ясно демокрацията брато демокрацията убиваш плащаш и готово самоубийство
46
1
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Времето си върви,може и нещо като залагания да спретнете ,убийство или не нека лотарията да определи щом полицията не може.