Дискотеки дънят децибелите: Акция "Тишина" и в Созопол

След проверките баровете увеличавали оборотите с по 1000%
15 авг 2017 08:52,
102
Дискотеки дънят децибелите: Акция "Тишина" и в Созопол
Снимка: flickr

Поредният рунд от акция "Тишина" ще продължи в Созопол, с нов залп проверки по дискотеките, за които също имало сигнали че дънят на високи децибели. Това стана ясно от изявление на вицепремиера Валери Симеонов, след проведения в Бургас Координационен съвет по туризъм.

Още по темата

Вицепремиерът подсказа, че в идните седмици усилията ще се насочат и в тази посока, но според него ноу-хауто, което вече е наложено, ще продължи да се развива и да работи още по-успешно.

"Имайте търпение, знаем какво правим. Проблемът ще бъде изцяло изкоренен и в момента виждате само първоначалните ни успехи. Предстои още много", закани се Симеонов и допълни, че били затрупани с благодарност за това че спрели шумовата вакханалия.

Според него, в резултат на проверките вече имало спад на нарушенията по всички направления - кражби, проституция, спад на актовете за нарушаване на трудовото законодателство. 

"Няма нито един случай на стомашно-чрвени инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби", коментира вицето, цитиран от "Монитор".

Симеонов отчете, че са издадени 132 заповеди за запечатване на обекти, 89 от които са за заведения. Имало заведения, които в сравнение с миналата година са качили оборота  с цели 1000 %.

Той цитира и конкретни цифри, според които Какао бийч е увеличил оборота си с 85%, а Бедрум с 87%.

Според него има сериозни резултати от акция "тишина", а от вчера секнали и сигналите за силна музика на горещия телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново държавата работи без национална стратегия. За да махнеш нощния живот в България ...трябва да предложиш на туризма алтернатива ...каква е тя ? Нямаме инфраструктура, нямаме забележителности около курорте , мръсно е , морето е средна работа в сравнение с Гърция и Турция . Как мислите да се конкурирате с тях , ако удрят е нощния живот ????? Вие мислите ли с тея китари. 70 процента от туристите идват заради това ...Не заради бай ганьовските ви очи.
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости . На созопол има 1 дискотека и 2 бара . Дискотеката е закрита , а баровете нямат толкова силна музикална система и са до плажа. По никакъв начин не пречат .Правят само глупости в час пик на сезона. Догодина да не ревете , че има отлив на туристи .
40
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шумът наистина е ужасен и трябва да се вземат мерки. Трябва да се пипа с желязна ръка. Мисля, че Симеонов е даже много мек.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НЕА: Браво.Но .... 30 метра са нищо за тези заведения. Аз чувам думтенетомот Слънчев Бряг в стария град на Несебър, а това са поне няколко километра.
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма нито един случай на стомашно-чревни инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби"Този се е побъркал, колко трябва да ти е IQ-то, за да свържеш тези неща с проверките на Валери. Ще му останат избиратели няколко хиляди дърти комунисти.
37
0
 
11
 
! Отговори
Неа преди 6 години
(2) Забранява се търговски обекти, които с дейността си предизвикват шум и се намират на отстояние до 30 метра от жилищни сгради, да извършват дейност след 22.00 часа. В случай на две или повече нарушения в рамките на една календарна година, констатирани с акт на контролен орган, кметовете на райони прилагат разпоредбите на глава 2 раздел 2 от ЗАНН.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
31 - DJте не знам, защо изобщо са намесен в спора. Те правят точно, каквото шефа им каже и позволи. Това е някакво отвличане на вниманието - DJ Петканов е виновен за силната музика. Остава и него да глобят, вместо да хапнат заведението със 50-100 000 лева глоба.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По ЗАКОН всякаква музика която се пуска на дори 1/10 от децибелите на тези "диджейта" трябва да приключва в точно полунощ. "Полцейски произвол" имало... а, цялото крайбрежие като слуша денонощно с*капаната им анти-музика на незаконни децибели няма проблем, нали? Съвсем правилно ги арестуват тия терористи на шума! Един път нещо да се върши правилно и ефективно в тази държава и всички скачат. Разбира се, нали са свикнали да тарикатстват!
34
9
 
5
 
! Отговори
Милен преди 6 години
Тя държавата тъне в бедност и престъпност, по селата бабите и дядовците ги пребиват за пенсиите им, кафевите бият и млатят де що видят, пък нашия тръгнал да оправя дискотеките и шума по курортите.... алооооууу, то тези места са си за това предназначени, беее, върви по селата, където грабят и бият, върви с жандармерия, малко ред въдвори, респекта и страха на мангалята вземи, какво ми ходиш в Бедрум, ***!!!!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако аз имах контрол над Слънчев Бряг, щеше да има и дискотеки и заведения, но всичко щеше да е със строги изисквания. Като например - качество, чистота , градоустройство и ред. Като дете, исках да имам вила на морето, а сега ми се повръща от идеята, дори да го посетя. Унищожихме го. Смачкахме го, натъпкахме го и му се изплюхме отгоре. На "слънпака" му викат бюджетната Ибиза, но не, защото имам хубави плажове и добра храна, а защото наркотиците и алкохола са на безценица.
32
0
 
7
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Не е необходимо да ходи където и да е . Да си изтегли наредбата за обществения ред
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така Валерчо! Бой по мутрите ! И нон-стоп данъчни проверки!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отидеш на нашето черноморие си е лазене по нервите. Освен мръсотията наесякъде/ с която казват, че се борели/, шумът е ужасен. От дискотеки и крясъци не можеш да мигнеш.Да пазиш тишина, да не пречиш на останалите, е въпрос на култура и възпитание. Ама къде у нашия *** такова?
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почивал съм в много курорти по света, от Тайланд до Иля Маргарита във Венецуела / никъде няма вечер такъв ШУМ като по нашето Черноморие (особено в Созопол!). Щом DJ-тата не спазват правилата и законите, полицията трябва да се намеси и да осигури спокойствието на нормалните почиващи и на семействата с малки деца. От едното заведение на плажа в Созопол не може да се спи до град Черноморец- това е ТЕРОР !!
28
2
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Балевски и Държава, това е ВИЦ. Но все още, има лапнишарани, да верват. Всъщност, покрай саморазправата на Балевски по Черноморието, съвсем забравихме за Пастърмата и Суджукя на ГЕРБ:)))
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАко 100 такива кръчми симплатят данъците ... Че ние ще изплатим външния дълга за 5 години, бе момчета !!!...............Сериозно ли вярваш че за това ще отидат парите? DDD Не се излагай да пишеш такива неща по форумите...
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим дали ще посмее да ги пита и дали са си платили данъците и как са въобще с разни касови бележки и т.н. Тогава ще стане интересно.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 - Можеш да отидеш в община или да се свържеш с адвокат, за да разбереш, какви са правата и задълженията на живущите във всяко едно населено място. Възможно е, да изискаш разрешение, за да пускаш по-силна музика, но ще трябва да покриеш определени изисквания. Все пак, има хора, които живеят или да работници по-моретата имащи нужда от сън. Да се спи в Несебър е невъзможно, особено ако има "гост DJ от Eби са". Съжалявам, но не можеш да прецакаш живота на хората така, без значение, че правиш пари
24
0
 
13
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Шума след 22 часа трябва да е минимален , след 24 ,да не говорим въобще
23
0
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Да бе има спад на престъпността . Ти почакай още да изгледнеят , е тогава ще видиш за какво става въпрос