KickFlip – поредният успешен български бизнес

Студиото отхвърля използването на шаблонни решения
29 сеп 2017 12:55, Екип на Bloomberg
6
KickFlip – поредният успешен български бизнес
Снимка: Pixabay

KickFlip е студио за продуктов дизайн – занимава се с проектирането, дизайна и разработката на различни дигитални продукти и услуги. Това каза Йордан Петров от KickFlip в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Стартирахме преди 3 години и до момента имаме създадени множество продукти в най-разнообразни сфери, част които включват иновации в здравеопазването, човешките ресурси, разплащанията. Работили сме с бизнеси и предприемачи от над 15 страни. По последни данни продуктите ни всеки месец достигат до 25 млн. потребители“.

По думите му студиото не се стреми към бързо разрастване, а напротив.

„Основната ценност на екипа ни е да следваме един занаятчийски подход към продуктовия дизайн - всеки компонент, който е свързан с вграждането на дадена част към продуктовите услуги, се проектира на база конкретните нужди на крайните потребители“.

Това според него отхвърля използването на шаблонни решения, което иначе би улеснило процеса.

Петров добави още, че на практика няма причина екипът да не работи в България.

„Качеството на специалистите тук е на изключително високо ниво. Ние имаме абсолютно всички условия, за да може работата ни да се случва лесно. Дигиталните иновации позволяват да работиш от която и да е точка на света“.

Като предизвикателство той посочи трудното намиране на таланти, но и сподели мнение, че това може да се промени в близките години.

Мартин Бонов, също от KickFlip, от своя страна разказа повече за работата на екипа, който за момента е малък и се състои от 11 души.

„Една част са в офиса в София, а други - извън България. Имаме и мрежа от експерти, с които си партнираме по различни проекти. Поддържаме няколко общества в интернет, които са ориентирани към дизайна в България. Това би помогнало не само на нашия бизнес, а и на много други“. 

Вижте повеиче на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До въйПрез 2015 може и да са били само двама човек ... А може и просот да не вписват доходи, които не смятата да дават за разходи - сеташ се, нали ?
4
11
 
8
 
! Отговори
въй преди 6 години
Кратка справка в търговския регистър показва, че фирмата има 135,000лв приходи за 2015. При 11 човека, на човек на месец средно се пада по 1022лв и 73 стотинки преди данъци и осигуровки.Хубаво е, че децата се занимават с нещо, което им е интересно, но може би има малко разминаване между презентацията и релността.Не виждам с какво допринасят недодяланите ПР статии..
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само дето пропуснаха да споменат, че не работят за български клиенти, а плащат български заплати.
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платена статия! Такава реклама може да си напише почти всяка фирма.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българско уеб студио, създадено от скейтъри (kickflip) ? Айкентбалийвит !Но иначем браво на момчетата. Ако са добри в това, могат да изкарват и доста хубави пари.