След "Пукни!" и "Безмозъчни същества!" – уволнение за детска учителка

Тормозът над децата бил осъществяван в Русе
Обновена: 11 окт 2017 10:09 | 11 окт 2017 09:15, Александър Попов
137
След "Пукни!" и "Безмозъчни същества!" – уволнение за детска учителка
Директорът на детската градина уволни служителката си. Кадър: Нова тв

Пореден случай на възпитателка в детска градина, която крещи и обижда деца завърши с уволнение.

Случаят е от детската градина "Червената шапчица", в която няма нищо приказно. Родители се оплакаха пред "Господари на ефира", че се съмняват, че към децата им се упражнява агресия. Дори имало и физически тормоз, тъй като няколко деца били стресирани, а нощното напикаване било едно от последствията.

Още по темата

Едно от децата се оплакало, че било удряно с юмрук, след което често му текло кръв от носа. Според лекарите това се дължи на стреса. Друго пък казало на майка си, че възпитателката си забивала ноктите в главата му. А когато се оплакало на същата учителка отговорът бил "Ще търпиш!". Променил се и речникът на децата, които ползвали постоянно обидни думи.

Една от майките сложила записващо устройство, а репликите били стряскащи.

Изрази като "Безмозъчно същество, пукни!" били сред използваните от учителката Милена Иванова, а крясъците и заканите - явно ежедневие.

Според родители тормозът бил системен, а майки съжаляват, че записите не се приемат като доказателство в съда. Те сигнализирали директорката, след което последвало дисциплинарно уволнение.

Родителите обаче все още не са спокойни и смятат да се борят за камери в детската градина.

След серия от подобни случаи в последните месеци Инициативен комитет на родители от цялата страна настоя за същото. През септември в Народното събрание бяха внесени 10 000 подписа и предложения за промяна в образователната система. Едно от основните искания е камери във всички детски градини и училища у нас не само отвън, но и в стаите. Резултат засега няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
5
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Камери задължително.Но и повишаване на заплатите, за да не се назначават от.репки за персонал.Това означава драстично поскъпване на таксите към родителите, но те ще са съгласни, нали се прави за децата .Разбира се, че има и палави деца, като биват записани на камерите, да бъдат глобявани родителите, те в къщи ще възпитат правилно детето .
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ако се случи в цивилизована държава тази "другарка" веднага ще бъде набутана в психиатрията за освидетелстване! Може би пък жената да не е съвсем виновна ако има някакъв психиатричен или личностен проблем! Не прави ли такава изява впечатление на 'обществото' за все пак някакъв доста по-сериозен проблем отколкото народната българска "лошотия"!
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До men 125Много комплекси те гонят бе човек! Нали уж си със самочувствието на горд индивид потомък на древен народ и тн! И като татко е зает с "ракията" да смажем дечицата още повече за гарез ли??! А няма ли да е по-добре да им дадем някаква изкрица любов щом я нямат в къщи!! Виновно ли е едно дете че родителите му го пренебрегват заради 'ракията'??????? Не сме древен а болен народ - личи си ни много!
114
3
 
4
 
! Отговори
men преди 6 години
оней си захвърлили кретенчетата по 30 40 в група, всичките мамини никита, всичките с претенции, с морафети с глезотии и една звероукротителка за 30 пишлеменца да ги гледа, възпитава, да ги учи как да бъдат хора шото татко е зает с ракиджоса а мама с пудри зайчето и пий кафенци. и това за 500 кинта заплатка. ми нема да стане май. а прецедента ше налэ неколко милиарда в няколко тенекиени хвърчила да плаши гаргите с тех... българино!
113
2
 
1
 
! Отговори
ima naa4in преди 6 години
da se sugradi idealnoto u4ili6te, no pretenzio3nite roditeli, nqma da se bruknat 3a takava suma . Nikoj ne se burka.V dne6no vreme trqbva da si ili krajno beden ili absoluten ma3ohist, da stane6 vu3pitatel-4ovek be3 prava-obrugavan ot vsi4ki,i vmesto da vadite i3re4eniq ot konteksta na edna Drama, proumejte: u4ili6teto ve4e e staro, to ne nosi informaziq, pone moralni stojnosti bi trqbvalo da se gradqt. no kak kato roditelite imat lobita i samo pre4at na vu3pitatelite, 3asramete se, roditeli
112
1
 
1
 
! Отговори
golqma drama преди 6 години
Ne se 3nae v kakvi usloviq e rabotila vu3pitatelkata. U4itelite nqmat prava na vu3pitateli ve4e ot desetiletiq. Kak da obu4avat deza, koito sa do6li na 3aabvlenie v u4ili6te. vu3pitatelkite se 3animavat s naj-trudnite slu4ai. ne se kasae 3a sposobnosti a 3a tova koj 6te skusa nervite na drugiq. Te3i u4ili6ta ne sa vakumiran perfekten svqt. Nedostatuzite na ob6testvoto lusvat o6te ot praga. Predi desetiletiq nikoj ot roditelite ne sie pomislql da vini u4itel 3a normite na vu3pitanie.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всеки мвоже да бъде детски учител.Изисква се домашно възпитание,култура,професионализъм и много търпение,с обич към децата.Ако ги няма тези неща,няма как да бъдат добри денски учители.Другото нещо е,че заплатите на детските учители са безобразно ниски.Родителите много пъти не искат да съдействат на учителите,при възпитанието на подрастващите,а това е задължително.Проявяват излишни претенции и се отнасят зле с учителите.В едно болно общество винаги има подобни проблеми.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достатъчно млади хора завършват 'педагогика", но естествено предпочитат да работят за двойно повече пари в едно семейство грижейки за 1-2 деца, вместо за десетки. Напълно оправдано !
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА ОПРАВДАНИЕ ЗА ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ И ЕЗИК, ОСОБЕНО КЪМ ДЕЦА! Камерите не са решение. Но са съжаление за тези ниски такси за забавачки, 4-500лв заплата и 30 деца на една учителка това е положението. В Англия детската градина струва по 42 лири за един ден или 20 лири за 3 часа и в други държави услугата е скъпа, но качествена. На една млада учителка се падат по няколко деца и всички се забавляват. Но за съжаление и повечето бг родители на нищо не учат отрочетата си.
108
1
 
15
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 6 години
ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ ЗА БРОЯ НА ДЕЦАТА В ГРУПИТЕ? ДО КОГА ЩЕ ГИ ФРАШКАТ КАТО САРДЕЛИ?
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се закрият всички забавачки. Точка. Явно на читавите хора не им се гледат деца за толкоз пари и остават некадърните. Няма желаещи за тази работа, карат ги да блъскат по 50 деца в групите. Закривааай!
106
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
злоупотребяват с търпението на хората управниците, 4-годишно дете трудно може да обясни ако нещо лошо му се случва в градината, камерите са задължителни, а тая безмозъчна "учителка" трябва дисциплинарно да я уволнят, така останалите учителки и лелки ще се научат *** уважително отношение към чуждите деца, които са им поверени!
105
5
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Според мен родителите имат право на камери, защото те не са длъжни да пращат децата си на градина, макар по закон да са длъжни, но този закон е в противоречие с редица други закони. Според които родителят има право да присъства навсякъде с детето си, в лекарския кабинет или някъде другаде, като негов настойник, който се грижи за психическото му и физическо състояние. И след като държавата неправомерно е разделила родители от деца, може да ги събере чрез камерата, това ще дисциплинира и децата!
104
5
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Родителите не са виновни за възпитанието на децата им, което те показват в чужда среда. Никое дете няма устойчиво поведение като възрастен. Моите деца едвам ги изтрайвам, когато за тях полага грижи друг човек, неузнаваеми са. Няма начин да пренесат респекта си от мен, на такава възраст, спрямо други хора, които не са авторитет за тях. Затова всеки, който гледа деца, ги гледа със собствения си авторитет, а не с чуждия, дори не с родителския.
103
2
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Този тип свобода не е заплаха за хората, които ще останат с деца в ДГ, защото всички тези идеи ще се разпространят със скоростта на светлината и рано или късно ще бъдат възприети и от МОН, в държавните градини, които ще се подобряват в конкуренция с родителските кооперативи. Няма да настане анархия, никъде по света не е настанала такава, нито в САЩ, нито в Канада или Франция, към тази свобода ще пристъпят творческите личности и ще издърпат общата каруца на цялото общество.
102
2
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Това интелигентно планиране не се прави от министерства, отново казвам, чиновникът не е творец, обществото е. Не ти трябват много гении, трябва ти един Едисон или Айнщайн и той живее някъде помежду ни, ще измисли перфектна система, но ще го направи само, ако държавата му развърже ръцете, както е по света. Всички добри системи за обучение са измислени от родители, които сами са обучавали децата си, включително системи за деца с увреждания, защото няма друга мотивация като тази на родителя.
101
2
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Децата не може да бъдат просто отглеждани и наглеждани да не се бият, основните концепции там, където обществото не е спало и родителите са мислили по въпроса, са че децата трябва непрестанно да бъдат водени от дейност в дейност, предварително организирана, да им се поставят задачи. Може и с игри, не става дума за училище, но целта е учителят да ги води, за да не водят те него. Когато са оставени без работа, децата са трудни за отглеждане. Затова детската градина изисква интелигентно планиране.
100
3
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Защо щеше да бъде по-добра, защото свободните родители щяха да измислят по-добър модел, а държавата щеше да го копира, чиновникът копира онова, което се създава от свободното общество, а ние нямаме такова. Детската градина не се развива като концепция, като идеи. По света са популярни кооперативите, нима десетина майки не могат да платят един наем на един апартамент и да измислят някаква организация? От там, един като направи нещо работещо, може други сто да не могат, но се появява пример.
99
1
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Има няколко коментара, да си гледаме децата у дома - не е позволено. По закон, детето ти трябва да бъде там. И това е най-големия проблем. Защото само от наказателния кодекс човек може да бъде задължен да бъде някъде и това място е затвора, ако си престъпник. С това не казвам, родители не ползвайте ДГ, а че тя щеше да бъде много по-добра, ако не беше задължителна и е направо смешно, че една държава може да пречи на един родител да измисли по-добра форма на детска градина от тяхната.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо скрихте коментарите?Какво не ви харесва?