Почина Мариянна от Габрово, на която стотици помогнаха

Младата жена, майка на три деца, не успя да пребори рака
69
Почина Мариянна от Габрово, на която стотици помогнаха
Мариянна и семейството й. Снимка: Facebook

Почина Мариянна Цакова от Габрово, за която стотици събраха пари за лечение в Турция.

Още по темата
"Мариянка ни напусна, вече е ангел. Благодарим на всички, които отвориха сърцата си за нея. Погребението е в събота от 12 часа на Централните градски гробища в Габрово. Почивай в мир, Мариянна, а в сърцата ни - ще живееш винаги!", написаха нейни близки на страницата в социалната мрежа Facebook, на която публикуваха информация за нейния случай.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката и претърпява няколко операции.

Впоследствие единствено от клиника в Турция й предлагат лечение, а благодарение на добри хора семейството й успя да събере необходимите пари.

Наскоро бе организиран и молебен за здраве по случай рождения ден на младата жена, която е майка на три деца.

Случаят на Мариянна бе свързан и със здравен абсурд - седем столични болници й отказаха помощ, когато получава усложнения, докато е при родителите си в София, а от Турция веднага пратили линейка за нея.

Dnes.bg изказва съболезнования на близките на Мариянна!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неетични са продавачите на надежда, а не тези, които отказват да "лекуват" умиращ пациент - какво да лекуват - вместо да си отиде у дома при близките за седмица, да я мъчат с операции и манипулации, за да си отиде след няколко, само за да приберат едни пари?Парите не са хвърлени на вятъра, който се е сблъскал с рака знае какво е да търсиш надежда. Повечето от тези, които помогнаха за събирането на сумата, също са наясно как стояха нещата - то се виждаше в епикризите.Почивай в мир, Мариянна!
63
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се доверявайте на турчин!!! Не знаете ли истрорията българска?
62
4
 
1
 
! Отговори
до 63 преди 6 години
Докато има ***, които изсират подобни тъпотии, ще има и ***, които да отказват правото ни да се лекуваме. А къде са си дали парите за лечение, е тяхна работа.
61
37
 
10
 
! Отговори
-10 преди 6 години
Значи е имало защо да и откажат лекарите. И да, парите са проблем, защото вместо да се дадат за някой, който наистина има шансове да оцелее са хвърлени на вятъра, пардон, на турската клиника.
60
15
 
25
 
! Отговори
Горд турчин преди 6 години
Бг лекарите са крадливи,корумпирани,некомпетентни...фактите говорят и съм един от потъроевшите от българската здравна система...Евала на Турските медици и са пътиииии по напред от бай ***..
59
11
 
4
 
! Отговори
ANYS SHEPTI преди 6 години
BOG DA PROSTI GENATA.TYRCIA E MNOGO NAPORISTA.PO POLEKA BE KOMSHY.KONACI MNOGO.LEKARI MALKO.
58
4
 
21
 
! Отговори
Чибо преди 6 години
Надеждата умира последна. Или изобщо не умира. Колкото и пари да са пратени, няма да отидат зян - поне за децата ще останат. Парите ли са ви проблемът?!
57
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските лекари винаги лъжат и обещават. Прибират парите и си пращат трупа. Така е бунаци . Казвам ви го понеже погребах баща си и роднина. Не вярвайте на турските лекари , лъжат и продават надежда. В бг поне лекарите са честни , когато ви кажат , че няма шанс повярвайте им. Трудно е да се приеме истината , че любимият човек си отива. Точно това много добре го знаят касапите , но вие им вярвайте, събирайте пари. И на нас как говореха, дайте още , ще стане работата . Лъжци долни , не им вярвайте.
56
0
 
34
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Съболезнования! Добре бе братя Българи дайте да спрем с тази злоба!
55
33
 
14
 
! Отговори
Госпожицата преди 6 години
Като се знае че вече е невъзможно да се излекува защо се събират парите, Българските лекари са установили че вече нищо не може да се направи,а парите ги лапнаха Турците.***,бунаци, балъци,сюртюци,абдали,будали.
54
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болниците защо са отказали? Поне не могат ли да я приемат и да бият морфина докато е нужно. Защо да страда жената? Турците за пари и в космоса линейка може да изстрелят. Жалко за жената. Сили и кураж на бащата да си отгледа децата с любов!
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34: Като си толкова категорично безбожен в цялата тази история кой всъщност е литературния герой дотук ? Я погледни предишните коментари и анализирай кого критикуват хората. Ти искаш ли в тежък за тебе и живота ти момент да получиш точно толкова ефективна "грижа" от същите "реални герои" ? Помисли си пак - за твое добро го казвам, а не за нещо друго. А че краят ни идва по един или друг начин и той винаги оставя болка - защо да го коментирам точно тук ?
52
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПИЕ СЕ БИЛКАТА КОТЕШКА СТЪПКА!! ТЯ Е ПРОТИВ РАК И ИМА НЯКАКЪВ ЕФЕКТ!!!НО ЗАВИСИ В КОЙ СТАДИЙ СИ СИГУРНО!!! ЩОТО АКО ТИ Е ИЗЯЛ ОРГАНИТЕ РАКА :D
51
19
 
30
 
! Отговори
Край преди 6 години
Интересно - оправдавате турските "хуманисти", че са им прибрали сигурно 100 хил. на семейство с три деца без да могат да им помогнат /*** са обещавали/. А българските доктори които са наричали нещата с истинските им имена и са отказали да лекуват терминално болната жена ги плюете. Има моменти в които медицината се изчерпва с това да се обезболява болния и да се съхранява достойнството му.
50
22
 
27
 
! Отговори
Край преди 6 години
Бог да прости жената. Турците прибраха парите на семейството и го пуснаха. НИКОГА български лекар не постъпва така. Българския лекар ви казва когато медицината достигне предела си и само господ може да ви помогне с чудо. В Турция Пакистан Израел ви "лекуват" и от нелечимото само пари да имате.
49
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Америка за загинал войник, по-точно за двете му деца и бременната му с третото им дете вдовица за часове събраха 250 хиляди лева за образование и да не са в стрес. За съжаление май е дошло време, когато и ние така трябва да се подкрепяме, прекрасните дечица заслужават поне финансово да не са притеснени, социалните само обслужват ***....
48
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно щом си безнадеждно болен, държавата отказва да облекчи последните дни от живота ти. Не плаща за това на болниците и те те отпращат защото няма да получат пари. Болните са оставени да умрат в мъки, сами или сред близките си.
47
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съболезнования на семейството.Колкото до случая - седем български болници са се оказали прави, само дето се е намерила една турска болница, която за да прибере "едни пари" чак линейка е изпратила, а вие тука въздишате.За съжаление в България е толкова добро здравеопазването, че почти винаги рака се засича в напреднал стадии и вече е трудно да се пребориш. И започвате да вярвате във врачки и световни конспирации.Ханс що не мре от рак(чак толкова)? Щото бега да се изследва за "добро утро".
46
1
 
20
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
Как можем да помогнем финансово на бащата? Има ли банкова или PayPal сметка на която можем да пратим пари?
45
1
 
0
 
! Отговори
DO 44 преди 6 години
Не го кълни , той сам се прокле .