Еколози втори лифт не искат. Къде са интересите на Банско?

Според кмета жителите на зимния курорт са разочаровани
14 дек 2017 10:07,
91

Еколозите, които спират построяването на втори лифт в Банско, въобще не мислят за развитието на района. Тази група винаги тълкува нещата така, че проектите да се бавят. Няма как да построиш нещо там, където законът го забранява.

Така кметът на Община Банско Георги Икономов коментира отказа на българското правителство за промяната на концесионния договор на ски зона "Банско" в студиото на "България сутрин". С това свое решение управляващите спират и изграждането на втори лифт в Банско.

Още по темата

Според кмета има голямо разочароване в местните жители след решението на държавата за спирането на проекта. Банскалии са се надявали промяната на концесионния договор да стане още миналата седмица, но все още имат вяра, че това ще се случи до края на годината.

Вчера се проведе и протест на банскалии, подкрепен от няколко благоевградски кметове. Движението по главен път Е-79 бе блокирано от стотици хора в знак на протест срещу организации на "зелени" и еколози, които спират изграждането на втори кабинков лифт в ски зона "Банско".

"Тези хора, които "скачат" срещу построяването на магистрали и лифтове в цялата страна, не защитават българските интереси. Еколозите са група от обществото, която не е ясно кого представляват. Те не възприемат отговорите от държавата", категоричен бе Икономов пред Bulgaria ON AIR.

Градоначалникът уточни, че не може да разбере защо, когато местните жители искат да се развиват, някаква група хора трябва да ги спира.

"Не одобрявам методите на "зелените". Те излизат с бутилка бира по улиците и дрънкат разни неща. Ако нещата почнат да се бавят, банскалии ще дойдем на протест в София", отбеляза градоначалникът на Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА.
63
11
 
5
 
! Отговори
aaaa преди 6 години
ама какви еколози бе ... платени ***.... когато трябва да се вдигнат си мируват мишките... иначе за лифта голям проблем... Всичко е интереси бе хора... на никой не му пука за гората и планината...
62
0
 
3
 
! Отговори
Rucifer преди 6 години
До МислещЗащото, концесионерът е един и същ.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Концесиониран ли е кметът на Банско или той толкова си може
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се разочароват,бе.Щом гласуват за гербавите,така им се пада.
59
0
 
4
 
! Отговори
айде преди 6 години
да продадем Пирин на някой саудитец, та да ни продава и вода
58
9
 
12
 
! Отговори
ники преди 6 години
Това българските еколози са всичко, но не и еколози.Платени пропагандатори, вегани и друга подобна ***....как веднъж не ги видях за нещо смислено да протестират?
57
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената прехрана за Банскалии са 3-4 месеца зимен туризъм,но така наречените "еколози",защитавайки нечии интереси,са против развитието на туризма в Банско.Да сте ги чули нещо да кажат за дървената мафия,която изсича горите и изнася материала?Или да протестират за мръсния въздух в София,обгазявана най-вече от гетата и не само?Да,ама кой да им плати за това???
56
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Концесията трябва да се прекрати незабавно, а Икономов, Цеко и Каролев трябва да лежат в Централния софийски затвор. Така щеше да бъде, ако тия безобразия се случваха в Австрия или Швейцария.
55
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм стъпвал в Банско от 1999 г. преди да направят тъй наречената ски зона. Преди това ходих всяка година, но след като унищожиха природата горе и изсекоха гората не ходя повече там.
54
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еколозите да се разходят из Банско през зимата и да усетят пушека от печки и камини,които тровят въздуха,следствие на хилядите изсечени здрави дървета от планината.И това е всяка година.Като изключим хотелите,всички останали се отопляват на дърва.Много дърва.Това е в цялата държава,не само в Банско.Така че скоро можем да останем без гори,защото няма друга алтернатива за отопление на бедния народ,но за еколозите това е без значение,важното е да се правят на велики и да спъват туризма.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 51Във форума няма нито един член на екологична организация. Нормални хора изразяват мнението си. Ако си *** и не понасяш хора с мнение различно от твоето, не е наш проблема че ти е малка... аргументацията
52
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо така,бе Георги,нали си кмет от партия ГЕРБ?Сега Бойко се чуди на кого да угоди,дали на теб или на Цветелина Бориславова,която държи конкурентното Пампорово и спъва решението за Банско с подставени лица ,наречени "еколози".Как ли ги е мотивирала госпожата,та за един лифт вдигнаха пушилка до небето.
51
16
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 6 години
, ти ли си българиския народ? Ти гледай българския народ да не ви нарита скоро зелените ***, защото на всички им писна от вас! Бансканлии са повече от, по-представителна извадка на българския народ, така че са в пълното си право, да искат работа и перспектива.
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнали сте да оправате Пирин,а че в София скоро време с противогази ще ходите и дума не обелвате.
49
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооо ,банскалиии ! планината Пирин не е ваша собственост ,Тя е на целия български народ ! и вие нямате право да решавате съдбата и , ваше е с.Банско семейни хотели,меани и бетонади .
48
4
 
18
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Добре де банксалии преди 100 години как са живеели , сега какво ако не изсекат половината планина не могат да живеят така ли , ами да помислят друго. Ние сме им заложници сега периодически трябва да им се дава да секат щото са станали много заради досегашна подобна политика и какво създаваме нещо и после сме му заложници малко като строителните компании в София те станаха суопер големи и гладни за нови гори и паркове и сега сме им длъжни да им ги осигурим !!! Ами ДГД
47
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еколог,това е човек който живее на село по близо до природата.А този който живее на пъпа на големия мръсен град какъв еколог е не мога да разбера?
46
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли нещо свързано с развитието на обществото, за което зелените джидисти да са ЗА? Те са вечното анти - защо ли? Защото така се печелят пари от въздуха, казваш заветното да и получаваш бонус, отделно си всеки които има интерес да създава кризи, да саботира проекти и т.н., отново отпуска субсидия. Въобще зелената мафия ни тъпче здраво, а ние радостно им ръкопляскаме.
45
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умишлен саботаж - това е няма друго! Предлагат ли зелените джихадисти алтернатива? Не те просто са против, ама спрямо всичко, за тях ако може Банско да се заличи от картата ще е най-голямата победа. Всъщност кои са тези "еколози", кога всъщност представляват, кой ги финансира? Неща излязаха от контрол, това е истината, поставихме се в подчинено положение пред едни ненормалници и рекетьори. Ако бяхме нормално общество изобщо нямаше и да ги питаме какво мислят тези 100 наркомана и 10 вождове.