Възрастна жена участва в "акция" с 10 бона в торбичка

81-годишната от Силистра станала жертва на телефонна измама
9 яну 2018 12:20,
21
Възрастна жена участва в "акция" с 10 бона в торбичка
Снимка: Flickr

81-годишна жена е станала жертва на телефонна измама в Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

След телефонно обаждане от мъж, представящ се за полицай, тя приела да участва в "акция" за залавяне на телефонни измамници.

Според инструкциите на мнимия полицай жената поставила в торбичка 10 000 лева и я окачила от външната страна на портата си.

След като напразно чакала обратна връзка, на следващия ден подала сигнал в полицията. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
противно! преди 6 години
Още една с радост се включила в залавянето и вкарването в ЗАТВОРА на някого.Много обичаме да вкарваме в затвор.Чуем ли думата ЗАТВОР, сме "първи пушки", Матросов на амбразурата, последния си залък ще дадем, но ще натикаме някого в затвора.
17
1
 
1
 
! Отговори
Dance преди 6 години
Fakenews.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво му обясняваш на тоя ***, дебелокожия... Не виждаш ли, че само тpoлoвe и защитници на индийското племе пишат коментари под статията. Скоро всички ще им висят кожите по крайпътни дървета за назидание на всеки дръзнал да измами възрастен човек. А тези крадци от прокълнатото индийско племе ще горят в ада за вечни времена.Амин!
15
2
 
5
 
! Отговори
До № 3 преди 6 години
До minuvachТи си нямаш и представа, че тези стари хора идват от време, в което всеки е имал респект към пагоните и отказ за сътрудничеството е било престъпление. В комбинация с това, че те не могат да се информират чрез интернет и в най-общия случай се набелязвани заради тежка дементност няма как да се предпазят. Старият човек с деменция е наивен като дете. Ще те видим ти как ще си на 70 +... и това не са богати пенсионери, а в повечето случаи това са пари изпращани от децата им в чужбина.
14
0
 
3
 
! Отговори
Ветово преди 6 години
На всички многознайковци под мене им пожелавам да им дойдат гости от Ветово по телефона.
13
1
 
0
 
! Отговори
До Хитър Петър преди 6 години
Май не ти схванаха иронията.
12
1
 
1
 
! Отговори
gogo преди 6 години
До АнонименTe може да са ги метнали по-отгоре и да са прелетели покрай твоята тераса
11
6
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Една позната баба я излъгаха по Интернет едни чужденци, които се представят за президенти на държави, принцове, папи и други популярни личности. Бабата вярва, че принц Чарлз и пише и му дава всички пари, които има. После дава пари и на президента на САЩ. После дава пари и на човека, който се представя за полицай от ФБР и и обещава да хване измамниците, които са я измамили. И той се оказва мошеник и и взема 20 хиляди евро. Общо бабата е изгоряла с 300 000, които децата и ще изплащат.
10
3
 
3
 
! Отговори
minuvach преди 6 години
До ОтговорАз не отричам възможността да има измамени пенсионери, но е изгодно на ГЕРБ да закръгля дадените суми с няколко нули отзад.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ох, на мен ми трябват 2 000 за операция, а никой не се сеща да ми ги метне през терасата в апартамента.
8
3
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До minuvach 3 Тия ги разправяй на измамените пенсионери.
7
0
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Телефонни измамници има и от М тел. Вече 5 пъти ми звънят с предложение да си купя таблет / плочка за баня/ коита вече не се произвеждат, да си купя смарт фон при положение че имам вече един , да си променя тарифния план, при положение че имам 2-3 разговора на месец.Питам се тези млади хора не магат ли да си намерят по почтена работа , вместо да мамят пенсионерите?Има ли кой да спре това издевателство? Аз не гласувам за БСП , пари от балкона не хвърлям и съм си с акъла, но не всички пенсионери с
6
4
 
6
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Откъде ги има тези пари бабата? Много са богати тези баби и дядовци, оказаха се по-богати от работещите и онези в парламента. Една друга баба е изгоряла със 100 хиляди лева. Аз всички да продам пак няма да имам тези пари.
5
2
 
3
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
До миновача.знаеш ли колко обвинителни актове съм исчел в затвора ловеч на измамници дрън дрън полицията виновна сега или тез дето взимат пърите-кои е виновен които *** баницата ли Аз ако съм съдник осъждам пенсионера
4
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Да са живи и здрави пенсионерите ако не са те на знам кой ще спонсорира и ще прави дарения ,държавата има полза от тази работа ,след като разберат какво са направили те получават инфаркт и по този начин числото им бързо намаляеа
3
7
 
9
 
! Отговори
minuvach преди 6 години
До С.СтоиловИ ти си толкова наивен да вярваш на тези новини?Знаеш ли кой е "източникът" на тия новини? МВР.Познай кой има интерес да представи пенсионерите като богаташи които подхвърлят хиледарки?Да виждаш случайно име към тази новина? Кой може да провери дали тази новина въобще съществува? Никой, просто трябва да се довериш на МВР.В англоезичните държави го наричат "psyop's". Фашливи новини пласирани през годините, които по логиката на повтарянето рано или късно се приемат за истина.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата да удържа парите от заплатите на ушевите и да възстановяват парите на пенсиите едни телефонни измамници не могат да хванат стана колко 2-3 години вече.
1
5
 
7
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
Които пенсионер мята пъри-никаква пенсия.Как спестяват не знам