За неправилно изпреварване: Шофьорите ще олекват с 10 точки?

Толкова ще се взимат и за каране в насрещното по магистрала
Обновена: 9 яну 2018 15:04 | 9 яну 2018 14:30,
50
За неправилно изпреварване: Шофьорите ще олекват с 10 точки?
Снимка: архив "Булфото"

Ново завишаване на санкциите за нарушение на пътя готви властта. Една от идеите е за неправилно изпреварване да се отнемат 10 контролни точки на шофьора, вместо досегашните 8.

10 точки ще се вземат и и за шофиране в насрещното платно по магистрала или скоростен път.

Тези предложения са част от промени в наредбата за контролните точки. Новите идеи са обявени за обществено обсъждане, пише "24 часа".

Още по темата

В края на миналата година депутатите решиха, че шофиране в насрещното ще се наказва със 1000 лв. глоба и отнемане на книжката за 3 месеца.

Когато същото нарушение е извършено повторно, глобата е 4000 лв., а книжката ще се взема за 6 месеца.

В промените в наредбата е предвидено още младите шофьори да получат максималния брой точки две години след като са взели книжка.

Ако през това време тя им е отнета, този период няма да се причислява към стажа.

Броят на контролните точки ще се възстановява с 1/3, ако водачът премине допълнително обучение. Това ще може да се случва само веднъж в годината. Точки ще се връщат и ако докаже, че е платил глобите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно депутатите пак скучаят и отново се забавляват със този закон който едва ли някой водач вече знае след всички ежемесечни промени.
43
0
 
2
 
! Отговори
M преди 6 години
Tochki :D, v koia darjava ima taloni i tochki :D...
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз съм от РАЗКОПАНИЯТ ПЛОВДИВ когато има огромно задръствания в час пик милиционерчетата никакви ги няма но винаги може да ги намериш на някои завои без видимост и те спират зА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО САМО И САМО ДА ИЗМЪКНАТ 2 ЛЕВА
41
5
 
13
 
! Отговори
From Germany преди 6 години
Ми то в Тикволандия, аз като се прибера за две седмици, и толкова много опити за убийство преживявам на пътя, че се нуждая след това от още месец, за да се възтановя от стреса!!! Ако имаше кой да наказва чалгарите и мутрите, нямаше да е този батак по пътищата.... Ами, то и за това, почти на всеки 5 км стоят паметничета и мраморни плочки по пътищата... Нали?
40
2
 
22
 
! Отговори
КАТ е проблемът преди 6 години
Над 95% от нарушенията по пътищата в България са пряко следствие от липсата на контрол - в България КАТ не санкционира за нарушенията. Голяма част от тези нарушения се правят от чужденци, които обикновено са най-опасните шофьори по пътищата на България. Това е проблемът в България - неработещият КАТ, а тези промени в закона нищо не променят така, че КАТ да заработи, както е по света.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога сте видели някой да го спрат за неправилно изпреварване?
38
2
 
20
 
! Отговори
АСД преди 6 години
КОЙ ЩЕ ГО СЛЕДИ ТОВА ,ЗАЩОТО ГОСПОДАТА ОТ КАТ ОТ 20 ДЕКЕМВРИ НЕ СЪМ ГИ ВИЖДАЛ ? ТЕ В НЯКВА ЗИМНА ВАКАНЦИЯ ЛИ СА ? ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ....
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета тази нова глупост и се сещам за Луй дьо Финес като полоицачт от Сен Тропе :)))
36
0
 
9
 
! Отговори
X преди 6 години
ДВЕТЕ НАРУШЕНИЯ СА СЕРИОЗНИ-НЕПР.ИЗПРЕВАРВАНЕ И ДВИЖЕНИЕ В НАСРЕЩНОТО ПЛАТНО ПО МАГИСТРАЛИТЕ,ПОРАДИ КОЕТО ТРЯБВА И КУМУЛАТИВНО ПО 20 ТОЯГИ НА ГОЛ Г.З ЗА НАЗИДАНИЕ И ПОСТИГАНЕ ЦЕЛИТЕ НА ГЕНЕРАЛНАТА ПРЕВЕНЦИЯ!!!НЕМА ЛАБАВО!!!
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така приказвате ама има пътища с непрекъсната осова линия с километри и ако има някакъв да кара с 50 ще карате след него с часове много не ми се вярва
34
4
 
0
 
! Отговори
Венко преди 6 години
5-ре стига за Софето да пишете има и други градове като Ямбол, Елхово и т.н.
33
1
 
13
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Това е като да лекуваш хемороиди с Аналгин
32
3
 
28
 
! Отговори
аа1830 преди 6 години
Шофиране в насрещното на магистрала трябва да се третира като опит за умишлено убийство на група от хора! Директно затвор! Никакви точки и глоби няма да помогнат!
31
2
 
7
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Защо никой не наказва идващите по ул. "Цар Иван Асен II" към Орлов мост водачи на автомобили, които постоянно нарушават правилата за движение / не продължават направо, както е регулирано движението/ и блокират половината кръстовище? Заради тях движещите се по булеварда коли не могат да се придвижат.
30
8
 
5
 
! Отговори
Татуировка преди 6 години
Всички, които пишете тук сте хора без работа (калпазани). Марш да бачкате!
29
5
 
8
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Който шофира в насрещното - завинаги отнемане! Ама наистина,не само на книга! Защо трябва да претрепят някой големец по този начин,че това наказание да стане факт!?
28
0
 
18
 
! Отговори
??? преди 6 години
Хубаво де. Всяка минута в България се извършват десетки неправилни изпреварвания, като санкционираните за това са НУЛА. Има санкция, само ако стане ПТП в резултат на неправилното изпреварване. Какъв е смисъла да се пилеят народни пари за промяна на закон, който не се прилага?!
27
0
 
14
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Умните хора отдавна са го казали: Ефективността от наказанията се измерва с тяхната НЕИЗБЕЖНОСТ, като размера на наказанията е несъществен.В България неумните хора 28 години вдигат размера на наказанията и нарушенията се увеличават, както е нормално да се очаква.
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак имитация на дейност.Никога проблемът не е бил в размера на санкциите.Винаги проблемът е бил и е в прилагането на санкциите от КАТ.--Кое е по-добре - една санкция от 10000 лева при едно от 100 хиляди нарушения, както е сега или 100 хиляди санкции по 10 лева, както е в държавите, в които КАТ работи?
25
0
 
0
 
! Отговори
Ъхъ преди 6 години
До АхаНе, вместо досегашните 10 вече ще вземат 10.