Протестите за Пирин не били екологични, а политически

Демонстрантите плачели за нероден Петко, обясни Москов
26 яну 2018 09:20, Петя Славова
68

За шести пореден път граждани излязоха на протест в защита на Национален парк "Пирин". Вчера шествия се проведоха в общо 11 държави. Протестиращите поискаха оставката на екоминистъра Нено Димов, както и да бъде отменено решението за застрояването на Пирин. Темата в "България сутрин" бе коментирана от журналиста Юлий Москов и блогъра Асен Генов.
Още по темата

Гостите започнаха дискусията с личностни нападки и обвинения в конфликт на интереси. Москов попита Генов кой му плаща за да протестира, а той настоя, че не е взел от никого и стотинка.

"Решението за застрояване на Банско е незаконно. Първо трябва да се отмени. Решението трябва да ограничи всякакъв друг строеж и да разреши само този на втория лифт. Очевидно е, че става въпрос за други интереси - няколко милиона в имоти за застрояване на Банско. Протестът е срещу монопол, поддържан от държавата", обясни Асен Генов.

"Къде е екологията тук? Това е чиста политическа кампания! Като се опитат да се явят на избори кантарът не ги лови и се опитват с тези протести на следващите избори да го докарат до 1%. Как си представят тези хора демонополизацията? В кабинката едната седалка е на един, а другата - на друг?!", отговори Москов на твърденията на Генов.

Журналистът подчерта, че според доклад, отчитащ глобалния индекс за развитие на околната среда, изработван от едни от най-престижните университети в света, през 2010 г. сме били на 65-о място, а през 2016 г. - на 43-о място.

"Сега сме на 30-о място в света по добро развитие на околната среда", настоя Москов пред Bulgaria ON AIR и добави, че индексът наблюдава 180 държави в света.

"Все още нищо не се е случило - нито добро, нито лошо. Тези хора спекулират, че щяло да се случи, плачат за нероден Петко. Тези са нецивилизовани варвари", каза още журналистът.

Асен Генов пък посочи, че втората кабинка в Банско щяла да струва около 50 млн. лева, което надхвърляло почти двойно концесионната цена и според него трябва да има нова концесия
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
13
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Най- новата форма на комунизъм са протестите уж с/у нещо друго, а всъщност - с/у властта, която не е тяхна!
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nikakvi liftove v bg stigat ni tua pirin nama da stava si brag pirin e bai hubavoto v bg koeto e sapadeni ot mutrenski dalaveri bogatite mutrenski fam ne hodat na pirin a v ch korumpiranite milioneti van ot nc i ot bg pri oeevski v dubai da otivat mutri dolni
31
17
 
16
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Ай стига вече с този Пирин бе. Вече ми се повдига от него. Голяма работа че щели да построят лифт и ски писти. Нали затова е планината - да се карат ски. Какво ще правиш в планина ако не караш ски? Българска работа - всичко наобратно.
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nikskvi liftove kabinki sabodi sa proisvodstva senedelie tova koeto dasipa kostov i mutrite gerb milioneri s zarvuli 28 g korumpirani dakaveri sasioahte spokoistvieto na bg narod dr isbagaha v eu usa janada i tn pi vidikite varhuva korumpiranite nagada4i milioneri 6 apartm vili milizionerskite kopeldazi atanadova 26 miliona koga schte gi varnesch pavlova 59 miliona ludia miskov pepi i dr tarikati prokoraturata da rabot ubiizi isnadilva4i kradzi tel ismamnizi tova li e demokraziata na gerb
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Moсков дължи много пари на Дебелак Пеевски. За това си изкарва някой лев като обикаля медиите и тръби в защита на гербераските мафиотски проекти за застрояване на Пирин. Иначе ако не го прави ще обикаля и ще рови по кофите. Тъжна история.
28
3
 
11
 
! Отговори
Пиле с ориз преди 6 години
Аз ако бях на мястото на Генов, щях да попитам Гай Юлий Москов, аджеба като ви пречи толкова моето грънчарство, защо не ви пречи пожарникарството на патрона ви. Как тъй с разпъване на маркуч в пресечена местност се става главен секретар на МВР ?
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога разбера защо банскалии искат препитание, просперитет и развитие, а не станат хипита пушещи по цял ден трева, да тичат голи в гората и да ядат горски плодове?
26
4
 
9
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Юлий Москов винаги е бил агент- провокатор, от ранното студентство та до днес. Но досега спазваше някаква интелектуална хигиена. Днес обаче се държанието му, гаменското му излъчване и речника му ясно го дефинираха пред обществото. Арогантен п.р.о.стак с три думи багажник. Какво като е грънчар и кришнар г- н Москов, вие сте доносн.и.к, това по- добре ли е. И да грънчаря ви размаза с аргументите си, вие само си крещяхте опорките и обидите...
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унищожаваме икономиката си и после ревем, че са ни ниските доходи - шизофрения ли беше да я опишеш. Искаме развитие на регионите, а ги унищожаваме с икономически рестриции, преливащи в случая в откровенно ембарго. Хората по света се чудят как да привлекат инвестотири, за да си развият икономиката, да се разкрият работни места и въобще да се развият местните общности, а ние тук ги гоним - глупостта, егоизма и завистта ни убиват, но упорито продължаваме в същия дух.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ново 20, пак *** виновни. Кога Банкянският интелект буни София цяла година, протестите му бяха народни, не политически, а??? Колко удобно, нали? Наистина тази партия ГЕРБ е отпадъчен продукт на БКП. Само те прави, само те честни и мислещи за народа??? Страхотни отпадъци са и наистина трябваше да има пълна Лустрация за да не допуснем такава гнъс да ни управлява. Щяхме да сме далеч напред, а не клоаката на ЕС. Унищожиха Черноморието, идва ред и на Пирин. Лакомията им е безгранична.
23
13
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Ти сериозно ли си го написал това? Зимния туризъм няма алтернатива за разложкия регион - колко хора ще отидат на селски туризъм или някакъв дивашки планински походи? Колко ще се приходите? Колко ще са работните места? Кой търси автентичност и диващина? 20 ненормалника, а на ски туризъм ще идват по стотици хиляди. Това което си написал е глупост, осъзнай го.
22
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малиии, кого извикали, Ентелекта Москов, главен мъдурист на *** Съджук паша. Този *** за да преживява е готов е майка си да продаде, за да взима парички. Той е точно копие на някогашните хард бекапейци, винаги верни на партията. Този е обида и за този сайт, с дебелия си тумбак от ядене и пиене, от преяждане. Такива творение на НВ Природата замърсяват човешкия род.
21
5
 
18
 
! Отговори
Цеко Минев преди 6 години
Вижте какво, да работиш за мафията по техните хотели е удоволствие и привилегия. Питайте Рагин. Бонуси няма, само някой ритник. Важно за стабилността на страната е целия бизнес да се държи от няколко червени олигарха. Гората пречи, 500 години турско робство е оцеляла, но сега времената са други. Ще я махнем.
20
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо големите еколози са се завряли в София? Защо не се пренесете всички в пиринските села и там да живеете в хармония с природата като диваци, без досег с цивилизацията, без интернет, без телевизия, без ел. енергия, без автомобили и т.н.? Какво като ако се построй лифт и писти? Това с какво ще навреди на природата? Човек ще рече, че ТЕЦ или химически завод ще се строи в Пирин - безумие е дори да се обсъжда въобще тази тема и да се обръща внимание на ненормални зелени човечета.
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо трябва да се изсича половината Пирин заради кефа на Цеко Минев и стотина герберастки крадци на ключови позиции ?Планината е на БЪЛГАРИТЕ, а не на Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
18
6
 
15
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Този Юлий Москав е такъв изключителен ***.а.к, че дори Генов става симпатиен ....
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че е политически протест. Политически протест на народа срещу мафията, която си е купила министри.
16
16
 
9
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Протестите не са нито екологични нито политически. Те са икономически. На гърба на масовката, която крещи "Да спасим Пирин", водачите на протеста ще издоят инвеститорите . И на умрелите е ясно, че ще се строи. Това е нормалния път на развитието. Въпрос на време е
15
5
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
Сега не протестират "умните и интелигентните", а? Ненаяли се мутри! Като всичко е прозрачно, кажете кой е концесионера? Нали проблем бяха само опашките от туристи, тогава защо не приехте предложението на алпиниста? Алчни, ненаяли се мутри!!!
14
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си против развитието на един български регион е преди всичко национално предателство! Какво ще стане с Разлог, Банско и целия регион, чак до Благоевград без туризма? Мизерия, мизерия и пак мизерия, но явно това е целта на самодоволните лицемери самопровъзгласили се за последна инстанция, която ще решава как да живеят хората. Аз мисля, че тези псевдоеколози повечето от които на заплата, не са и 1% от населението на България, но пък за сметка се представят за говорители на народа.