Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!

Майката е възмутена и от бездействието на останалите пътници
31 яну 2018 13:50,
193
Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!
Снимка: архив, Булфото

12-годишно момче бе оставено насред пътя в Горна Оряховица, защото дало на кондукторката банкнота от 10 лева, с която да си плати автобусния билет. Грозната сцена се случила в понеделник сутринта пред погледа на десетки други пътници, които станали безучастни свидетели, съобщи вестник "Борба".

Кондукторката казала, че няма пари да му развали, поискала монети и когато момчето отвърнало, че в момента не разполага със стотинки, му посочила вратата.

Майката на 12-годишното дете разказа, че то взело автобуса както всеки ден, за да стигне до училището си "Георги Измирлиев" в 7:30 часа.

"Обикновено винаги му оставям стотинки, но точно в този ден ми бяха свършили дребните. Не съм очаквала, че може да стане такъв проблем. До училището му има няколко кръстовищa и затова не съм съгласна да ходи пеш, ако не дай си боже го беше блъснала кола, кой щеше да носи отговорност", коментира майката Нели Цапрева.

В крайна сметка бащата на негов съученик дошъл и го закарал до училището, тъй като родителите му били на работа.

"Постъпката на кондукторката е нечовешка, но и останалите в автобуса що за хора са? Толкова ли не можаха да дадат по 10 ст., за да платят билета. Никога няма да се оправим – умираща нация и липса на държава", каза жената.

Тя допълни, че работи в магазин, в който чести клиенти са роми, и когато на някой от тях не му достигат пари, друг винаги откликва с някой лев.

"Защо, след като ромите могат да са задружни, ние не можем? Всеки има проблеми и неволи, но малко човечност не изисква кой знае колко", допълва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И след като е нямала пари да му върне,най-нормално е да го остави да пътува безплатно,все пак дете е,а и да не е дете,случват се такива неща понякога.Ако сами не си помагаме кой ще ни помогне?
159
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е заради това ме/ни няма там. Даже и да си плащаш не може. Щели да ми дадат апартамент ако се върна ама не искам бе
158
5
 
5
 
! Отговори
Американ преди 6 години
А защо не му даде бяколко билата, да си има?Хората са толкова глупави, а после имат претенции за пари..
157
3
 
18
 
! Отговори
Хххх преди 6 години
Пълен леш като народ! От леш по-леш !! Пууу
156
1
 
42
 
! Отговори
васко преди 6 години
Закон за БНБЧл. 25. ал.(2) Банкнотите и монетите, издадени от банката, са законно платежно средство и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се приемат за плащания в пълната им номинална стойност БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ.Оттук натам работата е в ръцете на МВР
155
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искате да публикувате новина сложете снимката на кондуктурката и напишете и нейния разказ за случилото се. Всичко останало е дъра-дъра. Да не излезе накрая, че детето изобщо не се е качвало в автобуса. А ако все пак всичко е истина, тая кондукторка да не чака да я уволнят, ави сама да си тръгва.
154
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава държава..да имаш пари, ате да те гонят...това даже и при най-изостаналите страни в Африка го няма. Ще намерят начина да ти вземат парите, но няма те иозгонят.Не народ а МЪРРРШАААААА. Не си заслужаваме българската природа..живеем на райско място.
153
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като извършват бизнес ще снабдярт кондукторката с дребни пари! Какво е това нещо??? Как няма да има дребни да му върне. Като си плащащ - що си плащаш, като си гратис, що си гратис? Майката да ги осъди.
152
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук не става изобщо въпрос за пари. Тук тази маллоумната е видяла невинното детенце и му се е отворила. Хайде на мен да ми каже като й дам 100 лева за 1 лев градски билет, че ще ме свали от автобуса? Нали ще я навра в на майка й мушкатото с думи?...няма да си го науми даже пикллата.Ще й кажа само " Госпожице, чакам някой от вашата фирма да ме изведе насилствено от вашия автобус, предвид че имам пари да си платя. Нали ти ще си уволнената, чоджум след това.? М"
151
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 154 Искам да разбера как ще изгони от автобуса един човек с 10 лева който иска да си плати? Значи работата достига не до нарушване на правилата, а до мускули.
150
2
 
13
 
! Отговори
Simona преди 6 години
Jiveq v Berlin i chesto mi se e sluchvalo,da nqmam drebni( pri nas si kupuvash bilet ot shofiora) vinagi Ama vinagi sa me puskali i Taka Nikoga Nqma da se opravi taq darjava Sajalqvam vi
149
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 141 Бе добре че си бил възрастен, инче ако беше дете с тия 20 или 50 лева и ти да го отнесеш.)))
148
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейк Нюз това може да звучи на германец в Германия, тук е напълно нормално. Или ти от Марс си, а не живееш в България за да не знаеш природата на бай ***??
147
23
 
3
 
! Отговори
Лъжа преди 6 години
Абе стига сте се хващале на FAKE NEWS, кой ще свали детето от рейс, ако имало пари. Или не е дало пари и е било свалено, а майката иска да си отмъсти или просто това нещо не се е случило и просто някой пише за да ви се подиграва на вас вярващи на глупости.
146
0
 
21
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Пази боже от такива служители. Един лев струва повече от живота на детето. Не дай боже да се случи нещо на това дете, този лев щеше да й излезе през носа. А за пътниците в автобуса да не говорим постъпили са като ***.
145
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
za sagalenie v balgaria vsichko e tolkova zle che nishto ne me uchudva.balgarskata nechovechnost i prostotiai krai niamat.
144
4
 
34
 
! Отговори
Пародия на държава преди 6 години
Чудно ми е полиция и прокуратура кво ***. Във всяка нормална държава кондукторката и шофьора щяха да са в ареста а превозвача да е без лиценз. България е ратифицирала Конвенция за защита на детето и трябва да предприеме адекватни наказателни мерки при такива груби случаи на Умишлено застрашаване живота и здравето на дете.
143
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се уволни простата кондукторка...веднага!!!Че това безмозъчно същество каква жена е ...и майка???да свали едно дете???ТЯ Е ДЛЪЖНА ДА ИМА ДРЕБНИ...КАНО НЯМА ДЕТЕТО ЩЕ ПЪТУВА ГРАТИС!!!АХ ДА СЪМ НА МЕСТОТО НА БАЩАТА НА ТОВА ДЕТЕЕ МАМИЧКАТА Й ЩЕ РАЗКАТАЯ ...ЩЕ СЪНУВА КОШМАРИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН ..ЩЕ ГЛЕДА ПРЕЗМАКАРОН АВТОБУСИТЕ....ТОВА СМЕ БЪЛГАРИТЕ...ДА СЕ ВИДИМ КАКВА КАРТИНКА СМЕ...НИКОЙ ...НИТО ЕДИН В ТОЯ АВТОБУС ДА НЕ СЕ ЗАСТЪПИ ЗА ТОВА ДЕТЕ...СРАМОТА И РЕЗИЛ!!!
142
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малееее..цели 10 лева й дало детето. Това как се връща, бе Рокфелерчо младши?
141
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е все едно да си поръчам в някое заведение две кебапчета и една бира да ги изям и изпия да дам стотачка за тази сметка от 4 лева и понеже нямат да ми върнат охраната ме пребива от бой защо съм нямал дребни.