Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!

Майката е възмутена и от бездействието на останалите пътници
31 яну 2018 13:50,
193
Кондукторка свали дете от автобус, дало 10 лева, нямало дребни!
Снимка: архив, Булфото

12-годишно момче бе оставено насред пътя в Горна Оряховица, защото дало на кондукторката банкнота от 10 лева, с която да си плати автобусния билет. Грозната сцена се случила в понеделник сутринта пред погледа на десетки други пътници, които станали безучастни свидетели, съобщи вестник "Борба".

Кондукторката казала, че няма пари да му развали, поискала монети и когато момчето отвърнало, че в момента не разполага със стотинки, му посочила вратата.

Майката на 12-годишното дете разказа, че то взело автобуса както всеки ден, за да стигне до училището си "Георги Измирлиев" в 7:30 часа.

"Обикновено винаги му оставям стотинки, но точно в този ден ми бяха свършили дребните. Не съм очаквала, че може да стане такъв проблем. До училището му има няколко кръстовищa и затова не съм съгласна да ходи пеш, ако не дай си боже го беше блъснала кола, кой щеше да носи отговорност", коментира майката Нели Цапрева.

В крайна сметка бащата на негов съученик дошъл и го закарал до училището, тъй като родителите му били на работа.

"Постъпката на кондукторката е нечовешка, но и останалите в автобуса що за хора са? Толкова ли не можаха да дадат по 10 ст., за да платят билета. Никога няма да се оправим – умираща нация и липса на държава", каза жената.

Тя допълни, че работи в магазин, в който чести клиенти са роми, и когато на някой от тях не му достигат пари, друг винаги откликва с някой лев.

"Защо, след като ромите могат да са задружни, ние не можем? Всеки има проблеми и неволи, но малко човечност не изисква кой знае колко", допълва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
15
 
! Отговори
Men преди 6 години
До 57 АнонименВ тази страна мъже няма.Ако имаше България нямаше да прилича на бунище.
59
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с дребните стотинки се случва всеки ден и в магазините. Пита ме касиерката - аз откъде да ти намеря дребни? Малко остана да и плесна една зад врата - викам нали сте магазин бе, аз ли да ви нося дребните? Егати и наглеците. Като искат да правят бизнес, да си държат дребни монети в касата, ***.
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е Виза и Мастъркард да навлязат в плащането на билети в градския транспорт в България.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите са задружни защото винаги когато са в компания,това са братя,сестри,братовчеди и съседи.Извън този кръг те също са резервирани към другите роми.Българите немогат да имат здрави връзки защото създават семейства по-късно и отглеждат по едно ,в редки случай две деца,а и сме по саможиви от ромите!
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези автобуси са ходещи банери. Автобусите печелят пари от реклама а билетите са допълнителна печалба.
55
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката е права.Как пък не се намери един мъж да свали кондукторката от рейса.
54
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възмутена първо от кондукторката и после от пътниците.какъв човек трябва да си за да свалиш едно малко дете от автобуса.Бих искала да я обидя с най отвратителната дума но такава дума липсва в речника. Срам и позор за една жена която е може би майка или баба а може би и бъдеща майка.
53
1
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Какво ли мисли за себе си журналист , който знае ,че не е роден , а изс..н /по-точо изцвъкан/ ??? Къде /моме/ е името на превозваческата "фирма" и къде е името на билетаджийката/срам за човеците/ ? ДЕЦАТА ЩЕ УЧАТ ЗА ВРЕМЕТО НА" СОЦА" ,... НО ТАМ ДЕЦАТА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ ПЪТУВАХА В ТРАНСПОРТА С УЧУНИЧЕСКА ИЛИ СТУДЕНТСКА КАРТА !!! В" СОЦА" МОЯТ СЪУЧЕНИК НЕДЯЛКО -РОМ ОТИДЕ НА ПИОНЕРСКИ ЛАГЕР -/20 ДНИ МОРЕ /С 20 СТОТИНКИ ТАКСА , А АЗ С ТАКСА 4.00 ЛВ. !!!???
52
0
 
23
 
! Отговори
Защо е конрольора ?! преди 6 години
Отдавна не се возя на автобуси, но ми се наложи да ползвам градски и междуградски автобус в Испания. В градския автобус качването става само през първата врата, който няма карта плаща на шофьора, а той връща ресто. Слизането е през останалите врати. Нямаше никакво бутане, никакви скандали, никакви контрольори, а шофьора чинно си вършеше работата. В междуградксия по същия начин...въпрос на организация и манталитет...а да не говорим, че трябва да има училищни автобуси.
51
3
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Нормално,шопски ценности са все пак
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме нормална държава щеше до осъди автобусната фирма.
49
0
 
30
 
! Отговори
ОНЯ СЪЩИЯ преди 6 години
Е НЕ СЕ ЛИ НАМЕРИ ПОНЕ ЕДИН,КОЙТО ДА ПЛАТИ БИЛЕТА НА МОМЧЕТО....ЗАЩОТО АЗ ЩЯХ ДА ГО НАПРАВЯ.....ТО ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ.....ТАКА Е И С ПРОТЕСТИТЕ ЗА ВСИЧКО.....200 ИЗЛИЗАТ....2000 ГЛЕДАТ СЕИР.....БЪЛГАРИО......БЪЛГАРИО.......?????
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е в автобусите да има постерминали и освен в брой и с тях да може да се плащат билети. Писал съм на АлексОК за въвеждането на картови плащания в техните автобуси, но неполучих отговор.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През маалата "Ицо Ботев" в София не минава рейс, никакъв, макар, че би трябвало. Страх ги е да пуснат рейс от там, защото има и пункт за вторични суровини и като влезе рейса и няма да излезе от маалата.
46
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако минат проверяващите ще глобят кондукторката ако някой няма билет. Така е в градовете извън София. Кондуктурката си пази работата и не я интересува детето.
45
0
 
18
 
! Отговори
До Алов преди 6 години
Прос *** - крепостник, тя е длъжна да има дребни, следващия път да плати билета по 1ст, защото няма едри.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София обикновено са няколко набити "контрольора" приличат на лица с криминално минало и като се започне едно дърпане бутане, обиждане... Всеки си трае.
43
11
 
1
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Само така, иначе туй *** ще се научи да ппътува редовно гратис.
42
6
 
0
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Трябва да сме горди от това каквито сме трудностите закалявят я изнежения запад се огъна на арабите.Това ще не си помагаме ни прави със силно закален характер!
41
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя хулиган трябваше един бой да му се хвърли. Ааа *** ха без билет тръгнал да се вози. Затова държавата е на този хал.Браво на контрольорката. Каква съвестна гражданка, какъв пример за висок социалистически морал...