DJ Станчо vs. тишината на Симеонов: Мерките са нечувани!

Ще има ли затворени заведения по морето, коментира DJ Станчо
4 апр 2018 15:12, Петя Славова
73

Хотелиери и ресторантьори в Слънчев бряг скочиха срещу готвените от вицепремиера Валери Симеонов промени в Закона за шума. След показните, според тях, акции миналото лято в курорта, хората от туристическия бранш са притеснени, че и тази година ще се стигне до грозни сцени със затваряне на заведения, конфискуване на техника и недоволни туристи.
Още по темата

"Ние сме "за" организация и спазване на законите, но нека това да се прави по правилния начин. Трябва да има диалог, каним управляващите да проведат разговор с бизнеса, за да бъде взето интелигентно решение", каза пред Bulgaria ON AIR Явор Пенев, който е управител на една от големите дискотеки в Слънчев Бряг.

Промените, предложени от вицепремиера Валери Симеонов, предвиждат завишаване на санкциите спрямо лицата, които не спазват ограниченията и забраните. Предлага се минималните глоби да се увеличат до 1000 лв., а максималните да достигнат до 20 хиляди лева.

"Мерките са фрапиращи, нечувани. Готвените промени ще повлияят негативно на целия бизнес", категоричен бе DJ Станчо в студиото на "България сутрин".

Не на това мнение обаче се оказа журналистът Ива Николова, която подчерта, че шумни места за забавление безспорно трябва да има, но те трябва да бъдат ограничени както териториално, така и времево, за да не се пречи на хората, които искат да си почиват.

"Трябва да се научим да уважаваме другите. Нека има правила, които да се спазват и да не си пречим взаимно", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със моите скромни финансови възможности си позволявам почивка на малки семейни куротчета на Халкидики. Проблеми с шума няма. Дори някой наш *** да си позволи да се разпищоли, хазяите тутакси го вкарват в правия път. Девет пъти съм ходил, в курорт полицай не съм видял .Тази година живот и здраве пак ще почивам там.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"от 20 ГОДИНИ се занимавам с един такъв - станах пръв "приятел" на полицията - идват и си тръгват и..... пак наново"Купуваш яка уредба и точно когато иззродът почива пускаш група Берсеркер на макс. След половин час термоядрен психотраш Сепултура ще му изглеждат като Моцарт даже като Вивалди и ще те моли да спреш.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако подадете сигнал за шум трябва да сте приятел на Симеонов и набързо ще се вземат мерки. Ако не сте ще спрат музиката за пет минути и като си заминат органите на реда отново ще пуснат и така.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Забрави и съседите, които всяка година правят по един ремонт и целия блок се побърква от техния ремонт.
40
2
 
6
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Екстремната божественост на Hypocrisy успокоява дори най-бесните чалгари - намаляват подобието на музика още при първите акорди на Hang Him High, Let The Knife Do The Talking, Adjusting The Sun и т.н.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собствениците на заведения да инвестират пари в изолация на шума.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА в блоковете кога? Аман от селинджъри дънещи чалга до зори! от 20 ГОДИНИ се занимавам с един такъв - станах пръв "приятел" на полицията - идват и си тръгват и..... пак наново. Но големия проблем е че това дънене е през ЦЯЛОТО ДЕНОНОЩИЕ - ако в 10 сутринта или 18 часа ти пречи никой не може да му каже нищо. ДАЙТЕ СЪВЕТ МОЛЯ - и кварталните и те нищо
37
0
 
10
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Ама само ако може да ДЖЕЙ Станчо да му викате по-силно, че не чува добре момчето.
36
0
 
4
 
! Отговори
джи-пи Манчо преди 6 години
Ди-жей Станчо - мерките са нечуваеми - пълна тишина.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 25А в останалото време - КОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА СЛУША ВИСОКИТЕ ДЕЦИБЕЛИ ...... ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е. Значи от 14 до 16 и след 22. В ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ МОЖЕ ДА НИ ПОБЪКВАТ В СОБСТВЕНИТЕ НИ ДОМОВЕ ЛИ ???????????? ПОЛЦИЯТА НЕ ВЪРШИ НИЩОООО
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в блоковете кога? Аман от селинджъри дънещи чалга до зори!
33
1
 
6
 
! Отговори
турист преди 6 години
По света курортите се дефиренцират според таргета клиенти. Аз съм на 45 години с две деца и на слънчака не съм ходил от повече от 20 години. За мен това е парти-курорт, който одавна не отговаря на критерийте ми за морска почивка. Но, защо 20 годишните да нямат право да се забавляват ? Защото чичаци на моите и отгоре години искат да киризят млади мацки по монокини на плажа, но нощем им трябва тишина за да могат да лъскат ?!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Хора, без образование и визия дават акъл за развитие на туризъм и то в условията на адска конкуренция около нас.*** до Гърция да видиш как е, пък тогава се обаждай от коневръза.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
извинявам се 0т 14 до 16 е тишина, не до 17 часа. Поздрави!
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в България може квартално заведение със 100 човека, необезпокоявано да смущава почивката на няколко хиляди.
29
2
 
11
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 6 години
1992 година Слънчев брях беше един от най-добрите курорти за почивка в цяла ЕВРОПА бе г***фон
28
1
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Пишеш си жалба в РПУ-то. По-добре повече комшии да сте. После идва полиция и се замерват нивата на шума. Имаше там еди колко си разрешени децибела - не помня точно. Имах точно подобен проблем и ония изписаха фермани с обяснения. След 22 часа - тишина. Също и от 14-17 часа - такива са законите. А сега си използвай главата и накарай ония деблаци със сините ризки и астрите да си свършат работата, за която им плащаме заплатите! Аз ли да дойда та ти напиша жалбата до полицията?
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DJ Станчо е с тъмни очила по доста съмнителни причини, иначе че е неуважително спор няма. Иначе не знам какви "мерки за шума" ще се вземат по морето, но там е място, където трябва да е шумно, поне в комплекс като Слънчев бряг. Чудно е защо такива мерки не обхващат градовете и селата с жилищни комплекси, където има шумни сватби и тем подобни.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има часове в които не трябва да има силен звук и това е. Дори и моторите по улицата са силно дразнещи като се унасяш да заспиш и те започнат да ти ръмжат под прозореца. На курортите има и малки деца които се нуждаят от сън и не може дискотеките да дънят. Всичко трябва да е с мярка.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие ако на сл.бряг викате, че имало силни дискотеки ....явно си нямате идея от живота : )))) Толкова е смешно.... Когато властта започне да слушаа простолюдието нещата отиват на зле. Хора, без образование и визия дават акъл за развитие на туризъм и то в условията на адска конкуренция около нас.Нечувано.